Γκατούζο και Αλέγκρι μέσα από τα μάτια δύο πρώην συμπαικτών τους από τα χρόνια της Περούζτια

Γκατούζο και Αλέγκρι μέσα από τα μάτια δύο πρώην συμπαικτών τους από τα χρόνια της Περούζτια

Δύο πρώην συμπαίκτες των Γκτατούζο και Αλέγκρι μίλησαν στον γνωστό Ιταλό δημοσιογράφο, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο για τον «Ρίνο» και τον Μαξ της Περούτζια.

Μίλαν και Γιουβέντους κοντράρονται απόψε στο «Σαν Σίρο» με τα βλέμματα εκτός από τον αγωνιστικό χώρο να πέφτουν και στους δύο προπονητές. Τζενάρο Γκατούζο και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μόνο άγνωστοι δεν είναι μεταξύ τους και ουκ ολίγα είναι αυτά που τους συνδέουν.

Εκτός από την κοινή τους παρουσία στη Μίλαν, τη διετία 2010-12, όπου ο μεν ήταν παίκτης και ο δε ο προπονητής του, υπάρχει κάτι ακόμη που τους συνδέει και πολλοί μπορεί να το αγνοούν. Είναι η κοινή τους θητεία στην Περούτζια, τη διετία 1995-97, με τον νεαρό τότε Γκατούζο να κάνει τα πρώτα του βήματα επαγγελματικά, με συμπαίκτη μεταξύ άλλων τον Αλέγκρι.

Ο διάσημος Ιταλός δημοσιογράφος Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο με αφορμή τη σημερινή σύγκρουση των δύο, μίλησε με δύο συμπαίκτες τους (Σαλβατόρε Ματρεκάνο και Νταβίντ Μπαΐόκο) από την εποχή της Περούτζια, θέλοντας να αποσπάσει κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία και να σκιαγραφήσει το προφίλ των νεαρών τότε άσων.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά της εποχής εκείνης, όπως αναφέρει ο Ματρεκάνο, είναι μια πλάκα που έκανε ο Αλέγκρι στον Γκατούζο όταν ο «Ρίνο» έκανε μπάνιο. Ο Μαξ συνήθιζε να πηγαίνει από πίσω του και να του ρίχνει σαμπουάν με τον νεαρό τότε Γκατούζο να μην μπορεί να καταλάβει, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Ματρεκάνο, τι συμβαίνει. Δεν ήθελε και πολύ να τα πάρει στο κρανίο από τότε…

Επίσης ο Ματρεκάνο ο οποίος συνδέεται με μακρά φιλία με τον Αλέγκρι μιλάει για τη σχέση του νυν τεχνικού της Γιουβέντους με τον προπονητή τους τότε στην ομάδα, τον Γκαλεόνε, τον οποίο είχε σε μεγάλη εκτίμηση ο Αλέγκρι και τον συμβουλευόταν ακόμη κι όταν εκείνος είχε φύγει από την ομάδα. Ενώ συμπληρώνει πως ο Αλέγκρι από τότε λειτουργούσε ως προπονητής, μες το γήπεδο λέγοντας πως «είχαμε δύο προπονητές, τον Γκαλεόνε στον πάγκο και τον Αλέγκρι στο γήπεδο».

Ενώ τονίζει πως αν μπορούσε να στοιχηματίσει από τότε για το ποιος από τους δύο θα γίνει προπονητής, θα πόνταρε τον Αλέγκρι καθώς φαινόταν από τότε πως το έχει όπως σημειώνει ο παλαίμαχος άσος.

Όσο για τον χαρακτήρα των δυο τους, ο Γκατούζο ήταν και τότε δυναμικός σαν χαρακτήρας αλλά και έτοιμος να θυσιαστεί για τον συμπαίκτη του λέει ο Ματρεκάνο και συνεχίζει λέγοντας πως τώρα στο πόστο του προπονητή τον βλέπει κάπως πιο ήρεμο. Τον Αλέγκρι από την άλλη τον χαρακτηρίζει στοχαστικό, άνθρωπο που σκεφτόταν πολύ πριν μιλήσει αλλά και που πολλές φορές ενώ ήταν έτοιμος να εκραγεί, το κρατούσε μέσα του.

Ο έτερος συνεντευξιαζόμενος και πρώην συμπαίκτης των δύο προπονητών πλέον, Νταβίντ Μπαΐόκο, κάνει λόγο για δύο πολύ διαφορετικές προσωπικότητες . Από τη μία ο ήρεμος, πράος όπως λέει Αλέγκρι, που ενέπνεε σεβασμό αλλά και φόβο ενίοτε, με αρχηγικές ικανότητες και από την άλλη ο νεαρός τότε Γκατούζο, στα ξεκινήματά του, παρ όλα αυτά ήταν έντονα ανταγωνιστικός και με έντονο ταμπεραμέντο όπως συμπληρώνει.

Τέλος κλείνοντας ο Μπαΐόκο λέει πως δεν έχει διατηρήσει επαφή με κανέναν από τους δύο ωστόσο τονίζει ότι και στους δύο συνεχίζει να βλέπει τα ίδια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έιχαν και τότε και τους θεωρεί ικανούς για μεγάλα πράγματα στην καριέρα τους ως προπονητές.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ