Γιουβέντους : Grande Τζίτζι!

Γιουβέντους : Grande Τζίτζι!

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δύο μήνες πριν πατήσει τα 40 αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Ιταλία, όπως φυσικά και καλύτερος τερματοφύλακας.

Λένε πως η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και ο Τζίτζι Μπουφόν το αποδεικνύει περίτρανα. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους λίγο πριν κλείσει τα 40 του αναδείχτηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς στην Ιταλία, παραλαμβάνοντας το βραβείο του σε εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (27/11) στο Μιλάνο.

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κερδίσω αυτό το βραβείο και το τώρα το κρατάω σφιχτά» είπε ο Μπουφόν, ο οποίος κέρδισε τον εν λόγω βραβείο για πρώτη φορά στην τεράστια καριέρα του, ενώ αναδείχτηκε και καλύτερος τερματοφύλακας της περσινής σεζόν για 12η φορά στα όσα χρόνια αγωνίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η έκτη διαδοχική χρονιά που ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος αγωνίζεται στη Γιουβέντους, καθώς αυτή την εξαετία η Μεγάλη Κυρία έχει κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα. Αντρέα Πίρλο (2012,13,14), Κάρλος Τέβες (2015) και Λεονάρντο Μπονούτσι (2016) είναι οι παίκτες που είχαν αναδειχτεί πολυτιμότεροι στο ιταλικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά επτά παίκτες που αγωνίζονταν πέρυσι στη Γιουβέντους βρίσκονταν στην κορυφαία εντεκάδα: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Λεονάρντο Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο, Μίραλεμ Πιάνιτς, Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Πάουλο Ντιμπάλα εκπροσώπησαν τη Μεγάλη Κυρία, ενώ τους πλαισίωσαν οι Καλιντού Κουλιμπαλί, Μάρεκ Χάμσικ και Ντρις Μέρτενς της Νάπολι μαζί με τον Ράτζα Ναϊνγκολάν της Ρόμα. Καλύτερος προπονητής της σεζόν αναδείχθηκε ο Μαουρίτσιο Σάρι της Νάπολι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ