Τορίνο : Με πράσινη φανέλα για να τιμήσει την Σαπεκοένσε

Τορίνο : Με πράσινη φανέλα για να τιμήσει την Σαπεκοένσε

Με πράσινες φανέλες θα αγωνιστεί η Τορίνο στον αγώνα με την Αταλάντα, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών της Σαπεκοένσε από το αεροπορικό δυστύχημα που συγκλόνισε πέρυσι τον κόσμο.

Σε μια πραγματικά αξιέπαινη κίνηση αποφάσισε να προχωρήσει η Τορίνο, η οποία θα αγωνιστεί με πράσινες εμφανίσεις στο Σαββατιάτικο (2/12) αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Αταλάντα, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της Σαπεκοένσε.

Ο βραζιλιάνικος σύλλογος είχε ξεκληριστεί στις 28 Νοεμβρίου του 2016, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε η ομάδα είχε συντριβεί νότια του αεροδρομίου της πόλης Μεντεγίν της Κολομβίας, όπου και κατευθυνόταν για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana με την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Από το δυστύχημα που συγκλόνισε τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους 71 από τους συνολικά 77 επιβαίνοντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων μέλη της ομάδας.

Ο ιταλικός σύλλογος είχε βιώσει κάτι αντίστοιχο στις 4 Μαΐου του 1979, την εποχή μάλιστα που μεσουρανούσε στη γειτονική χώρα. Τότε, το αεροπλάνο της Aio Linee Italiane που επέβαινε η αποστολή της προσέκρουσε στον λόγο Σουπέργκα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 ποδοσφαιριστές, τρία μέλη του επιτελείου, δύο μέλη της διοίκησης της ομάδας, δημοσιογράφοι και επιβάτες άσχετοι με το κλαμπ.

Επιπλέον, η Τορίνο θα τυπώσει και θα διαθέσει μέσω της μπουτίκ της 1.500 συλλεκτικές εμφανίσεις, με τα έσοδα να πηγαίνουν στις οικογένειες των θυμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ