Γιουβέντους – Ρόμα 1-0

Γιουβέντους – Ρόμα 1-0

Το γκολ του Μάντζουκιτς στο 35ο λεπτό, αποδείχθηκε αρκετό για την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους για να επικρατήσει επί της Ρόμα του διαστημικού Όλσεν στο Τορίνο και να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία της.

Ένα λάθος του Ζανιόλο εκτός περιοχής και η εκτελεστική δεινότητα του Μάριο Μάντζουκιτς ήταν υπεραρκετά για τη Γιούβε για να κάμψει την αντίσταση (και) της Ρόμα (1-0) για όγδοοη συνεχόμενη φορά εντός έδρας και να συνεχίσει αλώβητη την πορεία της προς ένα ακόμα σκουντέτο. Οι Μπιανκονέρι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Ρωμαίους που είχαν σε εξαιρετικό βράδυ τον Όλσεν, πέτυχαν το δεύτερο γκολ τους στην εκπνοή, ακυρώθηκε όμως μέσω VAR και έτσι έφτασαν στην τρίτη σερί νίκη τους, με το ίδιο σκορ (1-0).

H Γιουβέντους ναι μεν δείχνει κουρασμένη, αλλά όπως φαίνεται δεν έχει αντίπαλο στο ιταλικό πρωτάθλημα και η κορυφή της βαθμολογίας παραμένει μπιανκονέρα, με την ομάδα το Αλέγκρι να απομακρύνεται εκ νέου στο +8 από τη δεύτερη Νάπολι. Η Βέκια Σινιόρα μετά από 17 αγωνιστικές έχουν 16 νίκες και μία ισοπαλία και φυσικά δύο στροφές πριν το τέλος του πρώτου γύρου είναι πρωταθλήτρια χειμώνα.

Η Ρόμα δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της ανά διαστήματα στο ματς, με τον Όλσεν να γίνεται εφιάλτης του Κριστιάνο Ρονάλντο σταματώντας σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Στο 33′ ο Πορτογάλος σούταρε, ο Σουηδός ήταν παρών, όχι όμως και δύο λεπτά αργότερα όταν μετά την σέντρα στο Ντε Σίλιο ο Μάριο Μάντζουκιτς πήρε την κεφαλιά για το 1-0 της ομάδας του.

Στο 59′ ο Ντιμπάλα έκανε την σέντρα, ο Κριστιάνο πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ο Όλσεν ήταν και πάλι παρών διώχνοντας σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Πιάνιτς, ο Μάντζουκιτς πήρε την κεφαλιά ο Ρονάλντο βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τον Όλσεν, με τον πορτιέρε τον Τζιαλορόσι να του λέει και πάλι «όχι»! Στην εκπνοή (91′) οι γηπεδούχοι έκαναν και το 2-0 με τον Ντούγκλας Κόστα, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε τελικώς μέσω VAR καθώς ο ρέφερι έκρινε πως πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα, προηγήθηκε φάουλ του Ματουϊντί στον Ζανιόλο.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Γιούβε νικήτρια με 1-0 αφού ούτε η κεφαλιά του Κριστάντε βρήκε στόχο για τους Ρωμαίους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Ματουιντί, Ντιμπάλα, Ρονάλντο, Μάντζουκιτς.

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Ολσεν, Σαντόν, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Κριστάντε, Ενζονζί, Ουντέρ, Τζανιόλο, Φλορέντσι, Σικ.

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ