Αλμπέρτο Μπρινιόλι : Ο τερματοφύλακας με χάρισμα γκολτζή

Αλμπέρτο Μπρινιόλι : Ο τερματοφύλακας με χάρισμα γκολτζή

Ο τερματοφύλακας της Μπενεβέντο, Αλμπέρτο Μπρινιόλι φώναξε χθες, η ζωή είναι ωραία και απολαμβάνει την αποθέωση απ' όλο τον κόσμο

Ο τερματοφύλακας της Μπενεβέντο, Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ήταν το πρόσωπο της χθεσινής μέρας στην Ιταλία, μετά το παιχνίδι με την Μίλαν. Και σ’ όλο τον κόσμο αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, καθώς αυτό που κατάφερε ο 26χρονος πορτιέρε αποτέλεσε θέμα συζήτησης σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Μπρινιόλι ήταν αυτός που ισοφάρισε (2-2) μ’ εκπληκτική κεφαλιά στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ομάδα του Μιλάνου, πικραίνοντας τον Τζενάρο Γκατούζο στο ντεμπούτο του στον πάγκο των ροσονέρι.

Και δεν ήταν απλά ένα γκολ, αλλά γκολάρα που θα ζήλευαν όλοι οι σέντερ φορ της Serie A. Μια κεφαλιά  δυναμίτης με βουτιά αυτοθυσίας, θαρρείς και κρίνονταν ο τελικός του παγκοσμίου Κυπέλλου ή ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Μου φώναξαν από τον πάγκο»

Πάμε όμως να δούμε πως κύλησε το τελευταίο λεπτό του ματς στο Τσίρο Βιγκορίτο, με την Μπενεβέντο να έχει κερδίσει φάουλ από αριστερά. Ήταν ξεκάθαρο πως θα ήταν η τελευταία φάση του ματς και τα όσα δήλωσε ο Μπρινιόλι παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

«Είδα ότι κερδίσαμε φάουλ και κατάλαβα πως θα ήταν η τελευταία φάση του ματς. Για να είμαι ειλικρινής δεν σκέφτηκα ν’ ανέβω στην αντίπαλη περιοχή. Κοίταξα προς τον πάγκο μας και κάποιος μου φώναξε, «τι περιμένεις; Ανέβα κι εσύ τελειώνει το ματς μετά το φάουλ». Πόσο δίκιο είχε, δεν υπήρχε λόγος να περιμένω στην εστία μου. Φώναξα να μην εκτελεστεί το φάουλ κι έτρεξα στην αντίπαλη περιοχή».

 

https://www.youtube.com/watch?v=2gWeq5abvlM

 

«Έκλεισα τα μάτια και βούτηξα»

Παρατηρώντας κάποιος τον τρόπο με τον οποίο πήρε την κεφαλιά ο γκολκίπερ της Μπενεβέντο, δεν μπορεί να μη σταθεί στην αυτοθυσία με την οποία βούτηξε ο τερματοφύλακας της νεοφώτιστης ομάδας. Ο ίδιος περιέγραψε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την κίνηση που έκανε και ήταν απόλυτα ειλικρινής.

«Είδα την μπάλα να έρχεται κι αποφάσισα να βουτήξω για να διεκδικήσω την κεφαλιά. Ήταν μια βουτιά που θύμιζε τερματοφύλακα και όχι σέντερ φορ. Μην ξεχνάτε όμως πως δεν είμαι επιθετικός, είμαι γκολκίπερ», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπρινιόλι ο οποίος πρόσθεσε.

«Τη στιγμή που έκανα τη βουτιά, έκλεισα τα μάτια μου. Όταν πήρα την κεφαλιά δεν έβλεπα, είχα κλειστά τα μάτια. Όταν βρήκα την μπάλα κι έπεσα στον αγωνιστικό χώρο, είδα να πηγαίνει στα δίχτυα και στις εξέδρες να επικρατεί χαμός. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να το φανταστώ. Είχα πετύχει γκολ κόντρα στη Μίλαν».

Το ξεκίνημα στην Μοντικιάρι

Η ιστορία του Αλμπέρτο Μπρινιόλι δεν είναι ντυμένη με γιρλάντες. Είναι όμως η απόδειξη πως στον μαγικό χώρο του ποδοσφαίρου όλοι μπορούν να γίνουν ήρωες της τελευταίας στιγμής. Όλοι μπορούν να φωνάξουν, η ζωή είναι ωραία.

Ο 26χρονος τερματοφύλακας έκανε τα πρώτα του βήματα στην Μοντικιάρι, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 χρονών. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Λουμετζάνε κι ακολούθησε μια τριετία στην Τερνάνα. Στην τελευταία θ’ αγωνιστεί σε 87 παιχνίδια και το όνομα του Μπρινιόλι ακούγεται όλο και περισσότερο.

Η μεταγραφή στη Γιουβέντους

Το καλοκαίρι του 2015 η Γιουβέντους αποφασίζει να κινηθεί για την απόκτηση του 24χρονου τότε Μπρινιόλι. Η βέκια σινιόρα θα δώσει 1,7 εκ. ευρώ για τον νεαρό γκολκίπερ αλλά θ΄ αφήσει τον παίκτη στην Τερνάνα.

Η συνέχεια περιελάμβανε πέρασμα από τη Σαμπντόρια, τη Λεγανές και την Περούτζια και το περασμένο καλοκαίρι η Γιουβέντους δάνεισε τον Μπρινιόλι στην  Μπενεβέντο.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας δεν ήταν βασικός στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά απ΄ τον Οκτώβριο είναι ο βασικός γκολκίπερ της νεοφώτιστης ομάδας. Σε οκτώ παιχνίδια έχει δεχθεί 18 τέρματα και δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Μικροπράγματα μπορεί εύκολα να ισχυριστεί κάποιος. Ο άνθρωπος είναι γκολτζής που κάνει τη διαφορά και ο Μάντζουκιτς με τον Ιγκουαΐν, μπορούν να τσεκάρουν την κίνηση του Μπρινιόλι για να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο τους.

 

Χαμός στις τηλεοπτικές εκπομπές και στο διαδίκτυο

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μετά το γκολ που πέτυχε ο Μπρινιόλι, στο διαδίκτυο επικράτησε χαμός. Τα σχόλια σε twitter και facebook έδιναν κι έπαιρναν και όλοι φυσικά στέκονταν στην εκτελεστική ικανότητα του 26χρονου πορτιέρε της Μπενεβέντο. Η φάση με το γκολ του Ιταλού τερματοφύλακα μονοπώλησε και τις τηλεοπτικές εκπομπές της γειτονικής χώρας ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζητούσαν από τον προπονητή της Μπενεβέντο, να χρησιμοποιήσει τον Μπρινιόλι στην κορυφή της επίθεσης.

Το σχόλιο του Πέρισιτς

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας ότι ακόμα και ο Κροάτης άσος της Ίντερ, Ιβάν Πέρισιτς σχολίασε το γκολ που πέτυχε ο Μπρινιόλι, με ανάρτηση του στο twitter. Λίγες ώρες αργότερα ο Πέρισιτς πετύχαινε τρία γκολ στην εντυπωσιακή νίκη των νερατζούρι επί της Κιέβο με 5-0.

Τι είναι όμως ένα χατ τρικ μπροστά στο επίτευγμα του 26χρονου τερματοφύλακα της Μπενεβέντο; Τίποτα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ