Ασύλληπτα ποσά στην Serie A

Ασύλληπτα ποσά στην Serie A

Η «Gazzetta dello Sport» έκανε έρευνα και αποκάλυψε στοιχεία που αφορούν τους μισθούς παικτών και τα ποσά που εκταμιεύουν οι ομάδες για τα συμβόλαια των ρόστερ. Κρίστιάνο Ρονάλντο και Γιουβέντους κατέχουν την κορυφή.

Τα στοιχεία δημοσιοποίησε η «Gazzetta dello Sport» μετά από έρευνα που έκανε και αφορά το συνολικό ποσό που ξόδεψαν οι ομάδες του Campionato για μισθούς ποδοσφαιριστών που αποτελεί ρεκόρ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σαφέστατα στην κορυφή αποτελώντας τον πιο ακριβοπληρωμένο σε σύνολο 553 ποδοσφαιριστών και μάλιστα με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο. Ο Πορτογάλος λαμβάνει 31 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ ο δεύτερος Ματάις Ντε Λιχτ λαμβάνει 8.000.000 συν 4.000.000 (bonus) ετησίως.

Ο τρίτος της λίστας είναι ο Ρομέλου Λουκάκου με 7.5 εκατομμύρια ευρώ και 1.500.000 ευρώ, ως μπόνους.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Γκονσάλο Ιγκουαίν με 7.5 εκατομμυρια ευρώ, με τον Πάουλο Ντιμπάλα να κλείνει την πεντάδα με 7.300.000ευρώ.

Ο Κώστας Μανωλάς βρίσκεται στην 23η θέση με τους καλύτερα αμοιβόμενους ποδοσφαιριστές στην Ιταλία, λαμβάνοντας 4 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Όσον αφορά τους συλλόγους, το σύνολο των χρημάτων που ξοδεύουν για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών, αγγίζει τα 1.350.000.000 ευρώ.  Τα περισσότερα χρήματα δίνει η Γιουβέντους, με το μισθολόγιο της να φτάνει τα 294 εκατ. ευρώ.

Η Ίντερ είναι στην δεύτερη θέση, ωστόσο τα λεφτά που εκταμιεύει για να πληρώσει τους παίκτες της να φτάνει τα 139 εκατομμύρια ευρώ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ρόμα με 125 εκατομμύρια ευρώ. Στην τέταρτη θέση συναντάμε την Μίλαν που ξοδεύει συνολικά 115.000.000 ευρώ, ενώ την πεντάδα κλείνει η Νάπολι, με τους «παρτενοπέι» να  δίνουν 103 εκατομμύρια ευρώ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ