5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την νέα Ίντερ

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την νέα Ίντερ

Η Ίντερ υπέταξε και τη συμπολίτισσα Μίλαν στο Derby Della Mandonnina, κάνοντας το 4/4 στη φετινή Serie A, πιστοποιώντας ότι η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είναι «αγριεμένη» για το Scudetto.

Όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο αποχωρούσε από την Ίντερ και την άφηνε στην κουφή της Serie A, στο τέλος της σεζόν 2009-2010, δεν φανταζόταν ούτε ο ίδιος ότι οι «νερατζούρι» θα βρίσκονταν μακριά από το scudetto για 9 χρόνια.

Η Ίντερ το καλοκαίρι προσέλαβε στον πάγκο της τον «μετρ» του πρωταθλητισμού, του αποτελέσματος και της ουσίας… τον Αντόνιο Κόντε. Ο προπονητής που συνδέθηκε με την «αιώνια» Γιουβέντους, τόσο ως παίκτης όσο και ως τεχνικός, ανέλαβε τους «νερατζούρι» με σκοπό να τους οδηγήσει και πάλι στην κορυφή της Serie A.

Το απόλυτο σε αυτές τις 4 αγωνιστικές και η κορυφή στη βαθμολογία με 12 βαθμούς, έχει γεμίσει με όραμα και αισιοδοξία τους φίλους της Ίντερ, οι οποίοι ονειρεύονται να ξαναδούν την ομάδα τους να πανηγυρίζει το scudetto.

Το10.gr σας παρουσιάζει τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή έκδοση της Ίντερ:

1. Η αποχώρηση του Ικάρντι

Η Ίντερ το φετινό καλοκαίρι αποχαιρέτησε τον παίκτη, ο οποίος μετρούσε 111 τέρματα με τους «νερατζούρι» μόνο στη Serie A. O Αργεντινός τον τελευταίο χρόνο παρουσίασε τάσεις φυγής, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στην ομάδα και δυσαρέσκεια στη διοίκηση.

Τα «όργανα» ξεκίνησαν από πέρσι, με τον πρώην τεχνικό της ομάδας, Λουτσιάνο Σπαλέτι να του αφαιρεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού, στέλνοντας στην εξέδρα τον 26χρονο στράικερ. Οι σχέσεις του με τον κόσμο κάκιστες, η Γουάντα Νάρα να πυροδοτεί αντιδράσεις με τις διαρκείς δηλώσεις της, ένα κοκτέιλ εκρηκτικό.

Η αποχώρηση του Ικάρντι μετά από 6 χρόνια, ίσως φέρει ευεργετικά αποτελέσματα στην ομάδα, αφού το παν είναι το καλό κλίμα, με τη διχόνοια που σπέρνει η παρουσία του στα αποδυτήρια να θεωρείται απαγορευτική για τον «αυστηρό» Κόντε.

2. Η αλλαγή του συστήματος σε 3-5-2

Ο Αντόνιο Κόντε είναι ο προπονητής που καθιέρωσε το 3-5-2, ένα σχηματισμό που βασίζεται στους full back, «καταργώντας» κατά κάποιο τρόπο τους εξτρέμ. Το σχήμα με Λαουτάρο Μαρτίνες και Λουκάκου στην κορυφή, λειτουργεί εξαίσια, οι full back Ασαμόα και ο «ανεβασμένος» Ντ’ Αμπρόσιο δίνουν πλάτος, ενώ οι Σένσι Μπαρέλα και Μπρόζοβιτς στο κέντρο προσδίδουν ένα μείγμα ταλέντου και εμπειρίας, το οποίο πηγαίνει εξαιρετικά.

Στην αλλαγή αυτή, βοήθησε και η πώληση των κλασικών εξτρέμ Πέρισιτς και Κεϊτά Μπαλτέ, οι οποίοι δεν χωρούσαν στο πλάνο του Κόντε. Η νέα διάταξη κρίνεται ευεργετική μέχρι στιγμής, με τον Ιταλό allenatore να χειρίζεται ιδανικά τα «κλειδιά» του ρόστερ.

3. Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

Ο σχεδιασμός της ομάδας γίνεται εξ ολοκλήρου από τον Τζουσέπε Μαρότα, έναν άριστο τεχνοκράτη του ποδοσφαίρου, ο οποίος πήρε τη θέση του αθλητικού διευθυντή των Μιλανέζων από την περσινή χρονιά.

Ο 62χρονος παράγοντας είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Αντόνιο Κόντε από τα χρόνια στη Γιουβέντους (αποτελούσε το δεξί χέρι του Ανιέλι), προχωρώντας σε μεταγραφές παικτών, οι οποίοι ξέρουν να κάνουν πρωταθλητισμό, δίνοντας όμως και βάση στο νέο αίμα του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Οι Γοδίν, Αλέξις και Λουκάκου, είναι παίκτες που προέρχονται από το αγγλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας υψηλές παραστάσεις. Παράλληλα, όμως, αποκτήθηκαν και παίκτες όπως ο Μπαρέλα και ο Σένσι, οι οποίοι αποτελούν την «αφρόκρεμα» του ιταλικού ποδοσφαίρου, αποδίδοντας εξαιρετικά μέχρι στιγμής.

4. Το «τάνκερ» Λουκάκου

Ο Ρομέλου Λουκάκου αποτέλεσε την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της Ίντερ, με τη διοίκηση του Μιλάνου, να πληρώνει 75 εκατ. λίρες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τον ντύσει στα «νερατζούρι».

Ο Βέλγος είναι «όαση» στην επίθεση αλλά και γενικότερα στο παιχνίδι της ομάδας, αποτελεί την «κολόνα» της Ίντερ, δυσκολεύοντας τη ζωή των αντίπαλων αμυντικών. Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της Serie A, έχει καταφέρει να πετύχει 3 γκολ, με τη συνέχεια να αναμένεται ακόμα καλύτερη.

Στις τάξεις των οπαδών της Μάντσεστερ υπάρχει ήδη γκρίνια για την πώληση του 26χρονου σέντερ φορ, με τον Λουκάκου να φαίνεται για πρώτη φορά απαλλαγμένος τόσο από το άγχος  όσο και από την πίεση που υπήρχε στην Αγγλία.

5. Η νοοτροπία του «πρωταθλητή» Κόντε

Η παρουσία και μόνο του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Ίντερ, είναι ικανή να αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας. Ο Ιταλός allenatore, όπου και να έχει δουλέψει, παράγει έργο, δημιουργεί ομάδες που ξέρουν να παίρνουν το αποτέλεσμα και γενικά να κάνουν πρωταθλητισμό.

Αυτό το αποδεικνύουν καταρχάς οι τίτλοι του. Ο Κόντε παρέλαβε μια Γιουβέντους, η οποία ψαχνόταν και κατάφερε να την καθιερώσει στην κορυφή, κατακτώντας τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, προτού την αναλάβει ο Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι.

Στη συνέχεια, ανέλαβε την Τσέλσι, την οποία και οδήγησε στον τίτλο του 2017, παραλαμβάνοντας μια ομάδα, με τα απομεινάρια της «λαίλαπας», Ζοσέ Μουρίνιο. Ο 50χρονος τεχνικός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, για να οδηγήσει την Ίντερ στη γη της επαγγελίας, κάτι που αποδεικνύει μέχρι στιγμής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ