Τζένοα- Σαμπντόρια 0-1 (pics)

Τζένοα- Σαμπντόρια 0-1 (pics)

Σε ένα «άτυπο» ντέρμπι παραμονής, η Σαμπντόρια με γκολ του Μανόλο Γκαμπιαντίνι στο 85', επικράτησε 1-0 της Τζένοα και βύθισε την «μισητή» γειτόνισσα στην... ανυποληψία.

Η «τυπικά» φιλοξενούμενη Σαμπντόρια επικράτησε 1-0 της Τζένοα στο «Λουίτζι Φεράρις» και άφησε την γειτόνισσα στον… άσο, ή πιο συγκεκριμένα στην προτελευταία θέση της Serie A.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και σε μια εκπληκτική κόντρα, βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον Γκαμπιαντίνι, βγαίνοντας για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν από την ζώνη του υποβιβασμού.

Παράλληλα διατηρήθηκε και η εξαιρετική παράδοση που θέλει τους «μπλουτσερκιάτι» να παραμένουν αήττητοι για οκτώ συνεχόμενα «Derby della Lanterna» (3,5 χρόνια).

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές και το θέαμα φτωχό, με τις δύο ομάδες να επιχειρούν να φυλάξουν τα νώτα τους.

Η Τζένοα άρχιζε σιγά σιγά να γίνεται πιο απειλητική αλλά τα έκανε…μαντάρα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, με τους παίκτες της Σαμπντόρια να το εκμεταλλεύονται και να «χτυπάνε» στην κόντρα.

Σε μια από αυτές και συγκεκριμένα στο 85ο λεπτό, ο Λίνετι έκλεψε την μπάλα και έφυγε στην αντεπίθεση, έσπασε στον επερχόμενο Γκαμπιαντινι και αυτός με άψογο πλασέ στην κίνηση εκτός περιοχής, νίκησε τον Ράντου για το 1-0, που παρέμεινε μέχρι τέλους.

Η «μπλε» μεριά της Γένοβας, θα γιορτάζει όλο το βράδυ…

ΤΖΕΝΟΑ: Ράντου, Κρισίτο (89’ Κλεονίζε), Γκιλιόνε, Μπιράσκι, Ρομέρο, Σένε (66’ Γιάγκελο), Ραντοβάνοβιτς, Πάιατς (65’ Άνκερσεν), Σανάμπρια, Κασάτα, Πιναμόντι

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Αουντέρο, Κόλεϊ, Μούρου, Φεράρι, Ραμίρες (75’ Γκαμπιαντίνι), Έκνταλ (45+1’ Μουρίγιο), Λινέτι, Θόρσμπι, Βιέιρα, Ντεπάολι, Κουαλιαρέλα (75’ Καπράρι).

Δείτε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ