Σασουόλο- Νάπολι 1-2

Σασουόλο- Νάπολι 1-2

Η Νάπολι ήταν κοντά στην ένατη συνεχόμενη γκέλα στη Serie A, αλλά με buzzer beater στο 94' (αυτογκόλ Ομπιάνγκ) νίκησε 2-1 την Σασουόλο, επιστρέφοντας στις νίκες μετά τις 22 Οκτωβρίου.

Στις 19 Οκτωβρίου η Νάπολι, σε μια συνηθισμένη μέρα στο γραφείο, ξεπερνούσε το εμπόδιο της Ελλάς Βερόνα και έμενε κοντά στις θέσεις της κορυφής. Δύο μήνες μετά άλλαξαν πολλά… Έπειτα από οκτώ αγωνιστικές χωρίς το τρίποντο, οι μεταμορφωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο «παρτενοπέι» νίκησαν 2-1 την Σασουόλο εκτός έδρας με γκολ στα «χασομέρια» και κρατήθηκαν ζωντανοί στη μάχη της Ευρώπης.

Η ομάδα του Νότου με αυτόν τον τρόπο δεν ξεπέρασε το αρνητικό ρεκόρ της σύγχρονης ιστορίας της, που κρατούσε από το 2010 (και τότε η Νάπολι είχε νικήσει στην ένατη απόπειρά της ύστερα από 8 γκέλες), μειώνοντας τη διαφορά από την έκτη Κάλιαρι στους πέντε βαθμούς.

Και όμως τίποτα δεν ήταν εύκολο για την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο που βρέθηκε για άλλη μια φορά τη φετινή σεζόν πίσω στο σκορ. Στο 29ο λεπτό, ο Λοκατέλι έκανε τη σέντρα και ο Τραορέ τιμώρησε με προβολή την ολιγωρία του Μάριο Ρούι.

Η εικόνα των «παρτενοπέι» ήταν πολύ κακή στο πρώτο μέρος και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να κάνουν και παραπάνω ζημιές στην κόντρα. Στο δεύτερο μέρος όμως φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει με άλλη ενέργεια.

Ο Άλαν ισοφάρισε στο 57ο λεπτό με…υπέροχο γκολ, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη για την ανατροπή. Μέρτενς, Καγιεχόν και Ινσίνιε όμως αδυνατούσαν να βρουν το πολυπόθητο τέρμα μέχρι και το 94ο λεπτό. Από το κόρνερ του Ντι Λορέντσο, η μπάλα πήγε προς τον Ελμάς, με τον Ομπιάνγκ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για λογαριασμό της ομάδας του.

Γκατούζο και παίκτες το χάρηκαν με την ψυχή τους με τη λήξη, κλείνοντας με… κάπως όμορφο τρόπο μια περιπετειώδη χρονιά.

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Πέγκολο, Μίλντιρ, Μαρλόν (51’ Ρομάνια), Πελούζο, Κυριακόπουλος, Ομπιάνγκ, Λοκατέλι, Τραορέ, Ντάνκαν (64’ Ντζούρισιτς), Μπογκά (82’ Μανιανέλι), Καπούτο

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Μανωλάς, Ντι Λορέντζο, Λουπέρτο (46’ Χισάι), Ρουί, Ρουίθ (70’ Ελμάς), Άλαν, Ζιελίνσκι, Μίλικ (77’ Μέρτενς), Καγιεχόν, Ινσίνιε

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ