Έφυγε…νύχτα ο Μιχάϊλοβιτς από την Τορίνο!

Έφυγε…νύχτα ο Μιχάϊλοβιτς από την Τορίνο!

Η γκρανάτα ξημερώματα ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Σέρβο τεχνικό, λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό, από τη Γιουβέντους, στο Κύπελλο!

Δεν είναι σχήμα λόγου…Ο Σίνισα Μιχάϊλοβιτς αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της Τορίνο «μαύρα μεσάνυχτα»!

Λίγη μόνο ώρα μετά την ήττα (2-0) από την συμπολίτισσα Γιουβέντους, στον προημιτελικό του Κυπέλλου, για την ακρίβεια στη μία τη νύχτα, η «γκρανάτα», μέσω του αθλητικού διευθυντή, Πετράκι, ανακοίνωσε στον Σέρβο τη λύση της συνεργασίας τους.

Ούτε το ότι κόντρα στην αιώνια αντίπαλο (κάτοχο του τροπαίου την τελευταία 3ετία και πολυνίκη του θεσμού) η Τορίνο εμφανίστηκε δίχως τους, κορυφαίους της παίκτες, ανά «γραμμή», Μπελότι, Λιάγιτς, Ανσάλντι (τραυματίες), ούτε το γεγονός ότι η ομάδα «διερήγνυε τα ιμάτια της» για τη διαιτησία του Ντοβέρι και τη φάση του 2ου γκολ, όπου υποστηρίζουν ότι ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ του Κεντίρα στον Ακουά, στάθηκαν ικανά να διατηρήσουν στην θέση του τον «Μίχα».

Ο οποίος πριν ηρεμήσει από την συγκεκριμένη φάση, που οδήγησε στην αποβολή του (69’), έμαθε τα δυσάρεστα μαντάτα κατά την άφιξη του στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα.

Προφανώς η απόλυση Μιχάϊλοβιτς δεν σχετίζεται με τον χθεσινοβραδινό αποκλεισμό, αλλά με τις μεγάλες προσδοκίες που γεννήθηκαν στην ομάδα στο ξεκίνημα της χρονιάς κι οι οποίες δεν ευοδώθηκαν.

Ωστόσο ο Βαλκάνιος έχει άλλοθι το μπαράζ τραυματισμών των Μπελότι και Λιάγιτς για τις 10 ισοπαλίες (περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα του Καμπιονάτο).
Αλλά εκείνες κόντρα σ’ Ελλάς Βερόνα και ΣΠΑΛ (2-2 από 2-0), ή το 2-2 με την Κροτόνε και το 0-0 με την Τζένοα, εντός, αποδείχθηκαν, τελικά, εξαιρετικά «δύσπεπτες» για τους διοικούντες και βάρυναν στην απόφαση τους.

Ούτε οι νίκες στο Ολίμπικο, τον προηγούμενο μήνα, κόντρα σε Λάτσιο (στο πρωτάθλημα) και Ρόμα (στο Κύπελλο) τον έσωσαν, παρότι ο πρόεδρος Κάϊρο, επανειλημμένα είχε εκφράσει, δημοσίως, την στήριξη του προς εκείνον.

Η οποία εξαντλήθηκε, χθες βράδυ, μετά το τέλος του αγώνα με τη Γιουβέντους.

Δεύτερη απόλυση μετά από αγώνα με την Γιουβέντους!

Οι «μπιανκονέρι» αποτελούν άλλωστε προπονητική…Νέμεση του Μιχάϊλοβιτς, αφού δύο χρόνια πριν είχε απολυθεί, από τον πάγκο της Μίλαν, πάλι μετά από ήττα (2-1, στο Σαν Σίρο) κόντρα στη «γηραιά κυρία»!

Η οποία είναι, πλέον, υπαίτια για τις μισές από τις τέσσερις απολύσεις του εκρηκτικού προπονητή από το Βούκοβαρ.

Η παρθενική ήταν το 2009, από τον πάγκο της Μπολόνια, όπου ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία ως πρώτος τεχνικός (σ. είχε προϋπηρεσία ως βοηθός του Μαντσίνι στην Ίντερ). Πρόωρα είχε τελειώσει κι η συνεργασία του με την Φιορεντίνα (στη 2η σεζόν του στους «βιόλα»), ενώ αποτυχημένη ήταν κι η παρένθεση του ως ομοσπονδιακού στην Σερβία στα προκριματικά του προηγούμενου Μουντιάλ (αποκλεισμός πίσω από Βέλγιο και Κροατία).

Αντίθετα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του στην Κατάνια (2009-10) την οποία οδήγησε σε σωτηρία με ρεκόρ συγκομιδής πόντων (το ξεπέρασαν αργότερα οι Σάρδοι επί Μαράν), αλλά κι η διετία του (2013-15) στην Σαμπντόρια.

Η 7η θέση, της 2ης σεζόν αποτέλεσε «διαβατήριο» του για την Μίλαν όπου δεν μακροημέρευσε λόγω και των διαφορετικών τακτικών απόψεων του… Μπερλουσκόνι!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ