Λυκογιάννης: «Στην Ιταλία το πήραν αψήφιστα στην αρχή»

Λυκογιάννης: «Στην Ιταλία το πήραν αψήφιστα στην αρχή»

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης μίλησε για το λάθος των Ιταλών στη διαχείριση του κορωνοϊού και κάλεσε τους Έλληνες να διδαχθούν από αυτό.

Η Ιταλία είναι η χώρα που «πληρώνει» όσο καμία άλλη στην Ευρώπη την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ένας Έλληνας ο οποίος αγωνίζεται στη Serie A, ο Μπάμπης Λυκογιάννης εξήγησε γιατί συνέβη αυτό και ζήτησε από τους Έλληνες να διδαχθούν από το λάθος και να το αποφύγουν.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ποδοσφαιριστής της Κάλιαρι:

«Την περασμένη Τρίτη (10 Μαρτίου) πήγαμε στην προπόνηση και περιμέναμε να δούμε τι θα μας πουν. Μας έδιωξαν και μας είπαν να επιστρέψουμε το Σάββατο, ενώ αργότερα μας ειδοποίησαν ότι παγώνουν τα πάντα μέχρι το άλλο Σάββατο (21/3). Βέβαια, έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα, μάλλον θα καθυστερήσει περισσότερο η διακοπή των προπονήσεων», ανέφερε αρχικά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο κατ΄οίκον περιορισμός που έχει επιβάλει η ιταλική κυβέρνηση λειτούργησε αμέσως στον ιταλικό νότο, (οι κάτοικοι της Σαρδηνίας των μόλις 39 κρουσμάτων πειθάρχησαν με την πρώτη).

 «Είναι λίγα τα κρούσματα του κορωνοϊού, δεν είμαστε κόκκινη ζώνη όπως στο βορρά» εξηγεί ο Λυκογιάννης που διευκρινίζει, ωστόσο, ότι η πόλη βρίσκεται σε συναγερμό. «Τη Δευτέρα κοντά στο σπίτι μου είδα ένα ασθενοφόρο. Από μέσα βγήκαν κάποιοι που φορούσαν αυτές τις ειδικές στολές προστασίας και πήραν έναν ασθενή. Προφανώς θα ήταν ένα από αυτά τα κρούσματα. Όπως γνωρίζετε, τα πάντα είναι κλειστά εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά και έτσι πρέπει. Εδώ λένε ότι υπάρχει περίπτωση μέσα στον Απρίλιο να φτάσει η Ιταλία τα 2 εκατομμύρια κρούσματα από τον κορωνοϊό. Έτσι, όλοι έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στο δρόμο υπάρχει περίπτωση να σε σταματήσει η αστυνομία και αν διαπιστώσουν ότι δεν πηγαίνεις σε φαρμακείο ή σούπερ μάρκετ, συλλαμβάνεσαι. Επίσης, μας έχουν δώσει ένα ειδικό έντυπο, σαν υπεύθυνη δήλωση, που το συμπληρώνουμε και αναφέρει ότι πηγαίνουμε στη δουλειά μας, στην προπόνησή μας. Αυτό θα δείχνουμε στις αρχές, όταν μας ενημερώσουν ότι αρχίζουν ξανά οι προπονήσεις».

Η τηλεόραση και το playstation είναι η καλύτερη παρέα αυτή την στιγμή: «Εκτός Σαρδηνίας δεν φεύγει κανείς. Είναι σαφής εντολή από το σύλλογο, αφού σε περίπτωση που ερχόμουν Ελλάδα θα έπρεπε με την επιστροφή μου να μπω σε καραντίνα για 14 ημέρες. Με τους συμπαίκτες και τους φίλους που έχω εδώ δεν συναντιόμαστε καθόλου. Κάθομαι σπίτι με γυμναστήριο, ταινίες, playstation μέχρι να περάσει. Προσπαθώ να μένω ψύχραιμος, ακολουθώ τους κανονισμούς». Την ίδια ώρα η οικογένειά του στην Αθήνα ανησυχεί. «Λογικό είναι. Μιλάμε κάθε μέρα. Θα με ήθελαν κοντά τους, αλλά γνωρίζουν ότι αυτή είναι η δουλειά μου, είμαι επαγγελματίας και δεν γίνεται να φύγω».

Και ο «Λύκος» όμως, είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για όσα συμβαίνουν πίσω στην πατρίδα: «Πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις εάν όλοι δεν αφομοιώσουν το πιο  απλό μήνυμα: μείνετε στο σπίτι και να έχετε ελάχιστες επαφές. Μόνο έτσι θα σταματήσει. Ακούω διάφορα από Ελλάδα και εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, δεν θα σταματήσει ποτέ. Κι εδώ αψήφιστα το πήραν στην αρχή». Σύμφωνα με τον Λυκογιάννη, ο θανατηφόρος ιός μεταφέρθηκε στην Σαρδηνία από τον βορρά. «Όταν ξεκίνησε η κρίση, έφυγε πολύ κόσμος από Μιλάνο γιατί έχουν εξοχικά στη Σαρδηνία. Λογικά μετέφεραν τον ιό».

Τέλος, ο άσος της Κάλιαρι μίλησε και για τον Ολυμπιακό: «Είναι μαγικά αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός. Δείχνει παντού και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πλέον, ότι είναι μεγάλη ομάδα. Ο προπονητής είναι πολύ καλός και πιστεύω ότι μπορούσε να πάρει τη νίκη αν δεν υπήρχε η κόκκινη του Σεμέδο. Θεωρώ ότι παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και έχει εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, που φαίνεται κι από το γεγονός ότι η Γουλβς έκανε ελάχιστες φάσεις, παρότι είχε αριθμητικό πλεονέκτημα. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει η ρεβάνς, αν θα συνεχιστούν τα κύπελλα Ευρώπης. Πάντως, θεωρώ ότι μπορεί να τα καταφέρει και να πάρει την πρόκριση στην έδρα της Γουλβς, όπως άλλωστε φάνηκε και με την ‘Αρσεναλ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ