Η διαφωνία των ομάδων με την κυβέρνηση για την επιστροφή

Η διαφωνία των ομάδων με την κυβέρνηση για την επιστροφή

Η ιταλική κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της για επιστροφή σε ομαδικές προπονήσεις, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει αν προκύψει κρούσμα κορωνοϊού.

Συνεχίζονται καθημερινά οι προσπάθειες στην Ιταλία για την επιστροφή της Serie A, με πρώτο βήμα την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων, Ωστόσο έχει προκύψει μια διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας..

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, έχει βάλει όρο στο πρωτόκολλο που λέει πως  από τη στιγμή που βρεθεί κρούσμα κορωνοϊού, τότε αυτομάτως όλη η ομάδα θα τίθεται σε 14ήμερη καραντίνα, κάτι όμως που οι ομάδες δεν το αποδέχονται, αφού τότε θα είναι ανέφικτη η συνέχιση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, η πλευρά της Serie A θέλει μοντέλο… Bundesliga. Σύμφωνα με αυτό, αν διαπιστώνεται θετικό κρούσμα, μόνο ο ασθενής μπαίνει σε καραντίνα και η επιστροφή του θα επιτραπεί όταν πραγματοποιήσει δύο τεστ που θα βγουν αρνητικά. Ταυτόχρονα, όλη η ομάδα θα πραγματοποιεί τεστ για να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί κάποιο άλλο μέλος.

Από τη στιγμή που σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα υπάρχουν διαφωνίες, πολλές ομάδες αρνούνται να αρχίσουν ομαδικές προπονήσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Γιουβέντους, η οποία δεν θα επιτρέψει ομαδικές προπονήσεις μέχρι να υπάρξει πλήρης συμφωνία στο πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με το «tuttomercatoweb», η Γιουβέντους θα συνεχίσει προπονήσεις σε ολιγομελή γκρουπ, αυτή την εβδομάδα και με τους παίκτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό αφού ολοκληρώνουν την περίοδο της καραντίνας τους. Μεταξύ αυτών είναι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που ήταν ο πρώτος που επέστρεψε στις 4 Μαΐου από την Πορτογαλία και από την Τρίτη θα βρεθεί στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ