Ιταλία: Μεγάλη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Ιταλία: Μεγάλη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Προ των πυλών ενός «κολοσσιαίου» deal βρίσκεται το ιταλικό ποδόσφαιρο όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A, όπως αποκαλύπτουν δύο διαφορετικές πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Η αμερικανική Bain Capital, έχει καταθέσει μία αρχική προσφορά για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Ιταλίας, επιδιώκοντας να υπερκεράσει την πρόταση που έχει ήδη καταθέσει η CVC Capital Partners.

Η Bain θέλει ένα «κομμάτι» στον κύκλο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που συνδέονται με τη Serie A και έχει προσφέρει 3 δις Ευρώ (περίπου 3,4 δις δολάρια) για το 25%, τόνισαν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ωστόσο, πως δεν υπάρχει προς το παρόν καμία συμφωνία.

Η πρόταση, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Bloomberg, έρχεται σε μία περίοδο που οι ιταλικές ομάδες αναζητούν… αγωνιωδώς ρευστό, για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες προκλήσεις στην αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, απ’ τη στιγμή που η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, ώθησε όλες τις εταιρίες συνδρομητικής τηλεόρασης να «σφίξουν» το… πορτοφόλι τους.

Τόσο το προεδρείο της Serie A, όσο και η Bain Capital αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο επί του θέματος. Η πρόταση της Bain, πυροδοτεί πλέον έναν ξεκάθαρο «πόλεμο προσφορών» με την αντίπαλη εταιρία CVC, που έχει ήδη μεγάλο μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Serie A.

Η ευρωπαϊκή CVC ξεκίνησε αποκλειστικές συνομιλίες με τη Serie A τον Μάιο, για μια συμφωνία που θα της έδινε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει έως και το 20%, μιας νέας εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα μετάδοσης της Serie A για 10 σεζόν, ανέφερε το Reuters. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές καταλήγουν πως η CVC προσφέρθηκε να επενδύσει έως και 2,2 δις Ευρώ για ένα μερίδιο σε αυτή τη νέα εταιρεία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ