«Βλάκες που πανηγυρίζουν ενώ ο κορωνοϊός κυκλοφορεί»

«Βλάκες που πανηγυρίζουν ενώ ο κορωνοϊός κυκλοφορεί»

Μέλος του παγκόσμιου οργανισμού υγείας μίλησε για τα πανηγύρια των οπαδών της Νάπολι τονίζοντας πως ήταν μεγάλο λάθος, αφού ο κορωνοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί.

Οι πανηγυρισμοί των οπαδών της Νάπολι για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας δεν… ενθουσίασαν τις υγειονομικές αρχές, που παρακολούθησαν χιλιάδες ανθρώπους να συνωστίζονται στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ ο συναγερμός της πανδημίας δεν έχει λήξει.

«Βλάκες! Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Ευτυχώς συνέβη στη Νάπολη, όπου οι αρχές και ο δήμαρχος έχουν θέσει αυστηρά μέτρα και η συχνότητα εμφάνισης του ιού είναι χαμηλότερη από ό,τι αλλού», είπε ο Ρανιέρι Γκουέρα, μέλος του ΔΣ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς στο ραδιόφωνο της RAI.

«Με πονάει να βλέπω αυτές τις εικόνες», πρόσθεσε. «Θυμάμαι πόσο μέτρησε το παιχνίδι τηw Αταλάντα στην αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας στη Λομβαρδία. Δεν θα ήθελα να επαναληφθεί τώρα, που η επιστημονική και τεχνική επιτροπή προσπάθησαν να αποδεχθούν τις προτάσεις της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, προκειμένου να μην περιορίσει εντελώς το ποδόσφαιρο. Όλοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους όπως πάντα.

«Ο κορωνοϊός κυκλοφορεί ακόμα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ξεφύγει από ένα πιθανό δεύτερο κύμα, επειδή ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί. Αλλά σε σύγκριση με πριν, είμαστε πολύ πιο προετοιμασμένοι και ικανοί να εντοπίσουμε νέες, πιθανές μικρο-εστίες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ