Το παγκόσμιο φαινόμενο της Superleague 2: Οχτώ μήνες χωρίς ποδόσφαιρο

Το παγκόσμιο φαινόμενο της Superleague 2: Οχτώ μήνες χωρίς ποδόσφαιρο

Στις 12 Μαρτίου μπήκε... στοπ στη Superleague 2. Και από τότε; Δεν έχει γίνει σέντρα. Στη μοναδική δεύτερη κατηγορία στην Ευρώπη που δεν έχει δράση. Και είναι άγνωστο πότε οι 12 ομάδες θα μπουν ξανά στο γήπεδο.

12 Μαρτίου 2020. Τότε ήταν που είχαμε για τελευταία φορά αγωνιστική δράση στη δεύτερη τη τάξει ελληνική κατηγορία. Τότε αγωνίστηκαν για τελευταία φορά οι ομάδες της Superleague 2. Κι από τότε μέχρι σήμερα; Υποσχέσεις, λόγια, αναμονή, αγωνία. Και φυσικά χαμένα λεφτά. Ομάδες οι οποίες ζουν κάθε μέρα με το άγχος για το πώς θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει. Τα… μηνιάτικα. Με τους μήνες να τρέχουν, αλλά ποδόσφαιρο να μην υπάρχει.

Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, Εργοτέλης, Ιωνικός, ΑΕ Καραϊσκάκης, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Παναχαϊκή, Τρίκαλα, Χανιά, Διαγόρας και ΟΦ Ιεράπετρας. Αυτές είναι οι δώδεκα μοναδικές ομάδες στην Ευρώπη που ανήκουν σε δεύτερη τη τάξει διοργάνωση στη χώρα τους και δεν παίζουν ποδόσφαιρο.

Για όσους δεν κατάλαβαν; Η δική μας δεύτερη κατηγορία είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Και, όχι, ο λόγος δεν είναι ο κορωνοϊός, όπως πολλοί θα μπορούσαν να φανταστούν. Δεν «μένουν σπίτι» λόγω της πανδημίας. Τουλάχιστον δεν έμεναν όλες τις προηγούμενες φορές. Πρόκειται για την πιο… πολύπαθη κατηγορία πιθανότατα πανευρωπαϊκά.

Η Superleague 2 ανακοίνωσε αναστολή του πρωταθλήματος στις 12 του περασμένου Μάρτη. Εν μέσω του πρώτου κύματος του κορωνοϊού. Στις αρχές καλοκαιριού αποφασίστηκε δύο φορές να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά καμία δεν τηρήθηκε. Και στις 22 Ιουνίου ανακοινώθηκε το οριστικό φινάλε. Λουκέτο.

Τι ακολούθησε; Αγωνίστηκε μονάχα ο Απόλλων στα μπαράζ με την Ξάνθη τον Αύγουστο και κέρδισε την άνοδό του στη Superleague. Όσοι έμειναν πίσω; Εξακολουθούν να ακούν κάθε τόσο πως θα μπουν στα γήπεδα, αλλά παραμένουν ανενεργοί. Με την αγωνία και το άγχος να τους κυριεύουν.

Στις 16  Σεπτεμβρίου έγινε επίσημα γνωστό ότι στις 24 Οκτωβρίου θα γίνει η σέντρα του νέου πρωταθλήματος. Μετατέθηκε ωστόσο για αργότερα. Θέλετε και το καλύτερο; Δεν μετατέθηκε μία φορά, αλλά τρεις. Στις 14 Οκτωβρίου είπαν πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει την 1η Νοέμβρη. Στις 22 Οκτωβρίου μετέφεραν την ημερομηνία έναρξης για τις 7 Νοέμβρη. Και στις 4 Νοέμβρη, υποτίθεται τρεις μέρες πριν από τη σέντρα, ανακοίνωσαν πως θα ξεκινήσουν στις 14 Νοέμβρη, λόγω μη συμφωνίας με την ΕΡΤ, όπως ήταν η επίσημη δικαιολογία.

Κι όμως, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση ήταν θετική για έναρξη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, εντούτοις οι λοιμωξιολόγοι έβαλαν… νέο στοπ σε όλους. Και μετέφεραν πως θα είναι επικίνδυνο να ξεκινήσει μια κατηγορία που έχει επαγγελματικές ομάδες και μόλις έξι παιχνίδια κάθε Σαββατοκύριακο, λιγότερα δηλαδή από τη Superleague 1.

Και μάλιστα, όχι μόνο δεν επιτρέπουν να γίνονται οι αγώνες, αλλά τους απαγορεύεται και να προπονηθούν, με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να στείλει σήμερα υπογεγραμμένο το πρωτόκολλο που υπάρχει και στη μεγάλη κατηγορία και να ζητάει την επιστροφή στις προπονήσεις, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να μην πάθουν περαιτέρω ζημιά απ’ αυτή που ήδη έχουν υποστεί με την πολύμηνη αγωνιστική απραξία.

Μια κατηγορία για την οποία υπήρξε σκέψη αναδιάρθρωσης και άποψη να βρεθούν σε αυτή ακόμα και 36 ομάδες. Τελικά θα διεξαχθεί (όταν διεξαχθεί) με 12 και… έχει ο Θεός.

Μια κατηγορία που παραμένει η μοναδική η οποία δεν παίζει ποδόσφαιρο, απ’ όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες της Ευρώπης. Ακόμα μια θλιβερή πρωτιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ