Ο ΠΑΟΚ Β’ του Πάμπλο Γκαρσία – Το ρόστερ, οι στόχοι και ο… Ίνγκασον

Ο ΠΑΟΚ Β’ του Πάμπλο Γκαρσία – Το ρόστερ, οι στόχοι και ο… Ίνγκασον

Ο ΠΑΟΚ Β' κοντράρεται με την ΑΕΛ στην πρεμιέρα του στη Superleague 2 και to10.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Το πρωτάθλημα της Superleague κάνει σέντρα σήμερα μετά από αρκετές μέρες καθυστέρησης και θα είναι το πιο ιδιαίτερο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος είναι ότι από φέτος λαμβάνουν μέρος και οι 4 Β’ ομάδες του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Το νέο εγχείρημα ήρθε για να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να το εξελίξει προκειμένου να βγουν νέα ταλέντα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά και να βοηθηθούν οι μεγάλες ομάδες. Το… ταξίδι της φετινής Superleague 2 ξεκινάει σήμερα και to10.gr παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ΠΑΟΚ Β’. Από το ρόστερ και τους στόχους του Δικέφαλου του βορρά μέχρι το γήπεδο που θα αγωνίζεται και φυσικά τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ όπως και όλες οι ομάδες έχει ξεκινήσει εδώ και δυο μήνες περίπου προετοιμασία και λειτουργεί στα πλαίσια της πρώτης ομάδας, ενώ θα έχει και κάποιους παίκτες ανά αγωνιστική από τον ΠΑΟΚ της Superleague.

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚΒ

Ο βασικός κορμός του ρόστερ του ΠΑΟΚ Β’ αποτελείται από παίκτες, που προέρχονται από την Κ19 και γενικότερα από νεαρούς ποδοσφαιριστές που ανήκουν κι εκπαιδεύονται στον ΠΑΟΚ από μικρή ηλικία, μαζί μ’ εκείνους, που την περασμένη αγωνιστική περίοδο (είτε σ’ όλη τη διάρκεια της, είτε στο δεύτερο μισό) αγωνίστηκαν σ’ άλλες ομάδες με τη μορφή του δανεισμού.

Επιστρέφουν, λοιπόν, ο Μάριος Τσαούσης (2000) από την Σπάρτακ Τρνάβα, ο Ζήσης Χατζηστραβός (1999) από τη Λαμία, ο Αντώνης Γαϊτανίδης (2000) από τον Λεβαδειακό, ο Αχιλλέας Σαλαμούρας (2000) από τη Νίκη Βόλου και ο Τάσος Μελετίδης (1999) από τον Ονήσιλο Σωτήρα (Κύπρος). Επίσης, επιστρέφουν στον Δικέφαλο οι Δημήτρης Πανίδης (2001) και Στάθης Τάχατος (2001), που άρχισαν τη σεζόν με την Κ19 και την ολοκλήρωσαν ως δανεικοί στην ομάδα των Τρικάλων, όπως κι ο Πέτρος Καλουτσικίδης (2001), που στα μισά εκείνης της σεζόν συνέχισε με τη Νίκη Βόλου.

Νέo πρόσωπο είναι ο Παναγιώτης Τζίμας (2001), μεταγραφικό απόκτημα από τον Αστέρα Τρίπολης, ο Ισμαήλα Ουεντραόγκο (1999), με καταγωγή από την Μπουρκίνα Φάσο και συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας του και ο Οδυσσέας Σπυρίδης από την Κ18 της Γουέστ Χαμ. Υπάρχει ο παλιός γνώριμος Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, ο τερματοφύλακας Νίκος Μπουργάνης (1997), που ανήκει στον ΠΑΟΚ από το 2019, μα αγωνιζόταν ως δανεικός στην ΑΕ Καραϊσκάκης και ο Βασίλης Φασίδης (1996), που επίσης ανήκε στον ΠΑΟΚ από τον 2019 και έπαιζε ως δανεικός στον ΑΟ Τρίκαλα. Καινούριος στον ΠΑΟΚ Β και ο τερματοφύλακας Διονύσης Μπαλάφας (2002).

Σαφώς δικαίωμα συμμετοχής έχει ο Γιώργος Κούτσιας (2004), ο Λευτέρης Λύρατζης (2000) – αναφερόμαστε σ’ αυτούς που έχουν συμμετάσχει σε φιλικά του ΠΑΟΚ Β – όπως και όλοι φυσικά, που ανήκουν στην Α ομάδα. Μάλιστα ο Ίνγκι Ίνγκασον μετά τον τραυματισμό που είχε θέλει να βρει ρυθμό μέσω της Β’ ομάδας και ενδέχεται να αγωνιστεί ακόμη και στο ματς με την ΑΕΛ.

Αναλυτικά:

Τερματοφύλακες: Χρήστος Ταλιχμανίδης , Νικόλαος Μπουργάνης, Διονύσης Μπαλάφας, Αλέξανδρος Τσιόπτσης

Αμυντικοί: Μάριος Τσαούσης, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Πέτρος Καλουτσικίδης, Ευστάθιος Τάχατος, Αβεντίς Αβεντισιάν, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Ιωάννης Μανωλιούδης

Μέσοι: Δημήτριος Τσοπούρογλου, Τίτος Κουτεντάκης, Κυριάκος Γιαξής, Ζήσης Χατζηστραβός, Αναστάσιος Μελετίδης, Αχιλλέας Σαλαμούρας, Ismahila Ouedraogo, Βασίλειος Γρόσδης, Γεώργιος Κουλούρης

Επιθετικοί: Δημήτριος Πανίδης, Βασίλειος Γκορντεζιάνι, Οδυσσέας Σπυρίδης, Παναγιώτης Τζίμας, Βασίλειος Φασίδης, Γιώργος Κούτσιας , Αντώνιος Γαϊτανίδης, Vladimir Bradonjic

Ο Πάμπλο Γκαρσία και οι στόχοι

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρότι αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι επέστρεψε κατόπιν εντολής του Ιβάν Σαββίδη για να αναλάβει το πρότζεκτ της β’ ομάδας. Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι η… προϋπηρεσία του Ουρουγουανού τεχνικού στις μικρές ηλικίες του συλλόγου και τα πρωταθλήματα, αλλά και το γεγονός ότι είναι «παιδί» του ΠΑΟΚ και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, όπως και ο κόσμος θέλουν να είναι μέσα στον Δικέφαλο του βορρά.

Από εκεί και πέρα, όπως έχει πει και ο ίδιος ο Γκαρσία, ο στόχος του ΠΑΟΚ Β δεν είναι άλλος από το να εισαγάγει τους νεαρούς παίκτες στο επαγγελματικό, ανδρικό ποδόσφαιρο, να τους εκπαιδεύσει ώστε να είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα, όπως και φυσικά να προσφέρει αγώνες στα «πόδια» όσων δεν έχουν συμμετοχές στην Α ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να βοηθήσει μέσω της διαδικασίας αυτής τους νέους ποδοσφαιριστές του, ενώ μπορεί αυτός να είναι ο πιο σημαντικός λόγος, όμως οι ασπρόμαυροι είναι δεδομένο πως θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα που ξεκινάει το Σάββατο. Και έχουν το ρόστερ και τα φόντα για να τα καταφέρουν.

Η έδρα και το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ Β΄

Ο ΠΑΟΚ Β’ έχει το δικό του προπονητικό κέντρο, το ανακαινισμένο αθλητικό συγκρότημα Lolas στη Σουρωτή, η έδρα των αγώνων του θα είναι το γήπεδο του Μακεδονικού, ενώ ως δεύτερη έδρα έχει δηλωθεί το γήπεδο της Τούμπας. Σημαντική εκκρεμότητα δε, είναι ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο του πρωταθλήματος δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Η αρχή στη σεζόν για το σύνολο του Γκαρσία θα γίνει από την Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ, με το πρώτο ντέρμπι να είναι προγραμματισμένο για την 4η αγωνιστική, όπου και θα υποδεχθεί την αντίστοιχη β΄ομάδα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δικεφάλου:

1ος Γύρος

1η ΑΕΛ-ΠΑΟΚ Β
2η ΠΑΟΚ Β-Πιερικός
3η Απόλλων Λάρισας-ΠΑΟΚ Β
4η ΠΑΟΚ Β-Ολυμπιακός Β
5η ΝΠΣ Βέροια-ΠΑΟΚ Β
6η ΠΑΟΚ Β-Θεσπρωτός
7η ΑΟ Τρίκαλα-ΠΑΟΚ Β
8η Αλμωπός Αριδαίας-ΠΑΟΚ Β
9η ΠΑΟΚ Β-Αναγέννηση Καρδίτσας
10η Ξάνθη-ΠΑΟΚ Β
11η ΠΑΟΚ Β-Ολυμπιακός Βόλου
12η Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ Β
13η ΠΑΟΚ Β-Νίκη Βόλου
14η Τρίγλια-ΠΑΟΚ Β
15η ΠΑΟΚ Β-Απόλλων Πόντου

2ος Γύρος

16η ΠΑΟΚ Β-ΑΕΛ
17η Πιερικός-ΠΑΟΚ Β
18η ΠΑΟΚ Β-Απόλλων Λάρισας
19η Ολυμπιακός Β-ΠΑΟΚ Β
20η ΠΑΟΚ Β-ΝΠΣ Βέροια
21η Θεσπρωτός-ΠΑΟΚ Β
22η ΠΑΟΚ Β-ΑΟ Τρίκαλα
23η ΠΑΟΚ Β-Αλμωπός Αριδαίας
24η Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΟΚ Β
25η ΠΑΟΚ Β-Ξάνθη
26η Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Β
27η ΠΑΟΚ Β-Πανσερραϊκός
28η Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ Β
29η ΠΑΟΚ Β-Τρίγλια
30η Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ Β

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ