Τη δήλωση της χρονιάς ο Ξενιτίδης για ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Συγνώμη στον κόσμο. Δεν παίχτηκε μπάλα, έξω φασαρίες, ντρέπομαι» (Vid)

Τη δήλωση της χρονιάς ο Ξενιτίδης για ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Συγνώμη στον κόσμο. Δεν παίχτηκε μπάλα, έξω φασαρίες, ντρέπομαι» (Vid)

Ο Γιώργος Ξενιτίδης, έκανε τη δήλωση της χρονιάς μετά το τέλος του ΠΑΟΚ Β – Ολυμπιακός Β μιλώντας για ντροπή, φασαρίες και μια εικόνα που δεν αρμόζει σε κανέναν.

Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, με ταλέντο, ποιότητα, ταχύτητα, δύναμη, επίπεδο. Παίκτες που κάνουν το κοινό να ενθουσιάζεται. Αλλά υπάρχουν και ποδοσφαιριστές όπως ο Γιώργος Ξενιτίδης. Ενας παιδί γέννημα-θρέμμα του Ολυμπιακού. Ενας παίκτης που δεν έχει όσα αναφέρουμε στην αρχή. Αλλά έχει προσωπικότητα, σοβαρότητα, αγάπη για το πραγματικό ποδόσφαιρο. Κάτι που αποτυπώθηκε με τρόπο καταπληκτικά στα όσα είπε μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ Β – Ολυμπιακός Β.

Ο Ξενιτίδης, ο αρχηγός και μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Β, ελάχιστα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα στο γήπεδο του Μακεδονικού, όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0, δεν ασχολήθηκε με το ποιος νίκησε. Αλλά με το ποιος έχασε. Και αυτός που έχασε, δεν ήταν ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός έχασε και θα πιθανότατα θα χάσει. Αλλά δεν είναι το ζητούμενο η νίκη ή η ήττα. Διότι αυτός που έχασε στην πραγματικότητα το μεσημέρι της Κυριακής ήταν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το οποίο από την άλλη, νίκησε, γιατί μια τέτοια τοποθέτηση έγινε σε ζωντανή σύνδεση σε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι.

Τι είπε ο Ξενιτίδης; Μίλησε για ντροπή. Και υποστήριξε πως θα πρέπει να ντρέπονται όλοι όσοι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και ο Ολυμπιακός, και ο ΠΑΟΚ, αλλά και όσοι μόλυναν το παιχνίδι με την παρουσία τους. Με ύβρεις, με φασαρίες, με μια κατάσταση που δεν αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η συγκλονιστική τοποθέτηση που έκανε ο Γιώργος Ξενιτίδης στην κάμερα της ΕΡΤ3: «Είμαστε όλοι πολύ απογοητευμένοι. Αλλά εγώ δεν θα σταθώ μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου είμαι απογοητευμένος από την ομάδα μου. Θεωρώ ότι δεν παίχτηκε μπάλα σήμερα. Από καμία από τις δύο ομάδες. Να πούμε ένα συγνώμη από τον κόσμο που μας παρακολούθησε. Πραγματικά εγώ ντρέπομαι. Αυτό δεν είναι εικόνα. Και από εμάς και από τους αντιπάλους. Δεν θεωρώ ότι ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, αυτό το πρότζεκτ με τις Β ομάδες, πρέπει να αντιμετωπίζουμε έτσι τους αγώνες. Δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, έξω φασαρίες, αυτά είναι ντροπή για εμένα. Δεν πρέπει να υπάρχουν. Πρέπει να κοιτάξουμε να τα βελτιώσουμε αυτά. Οπως είπα, είμαι απογοητευμένος από την ομάδα μου. Αύριο είναι μία καινούργια ημέρα, κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, το μόνο που θέλησε να πει είναι πως: «Εγώ θα μιλήσω για τη δική μας ομάδα. Εν μέρει υπήρχε κούραση, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία, γιατί είχαμε μία εβδομάδα μπροστά μας να ξεκουραστούμε. Πολλά παιδιά δεν μπορέσαμε να προσαρμοστούμε καλά στο γήπεδο, είμαστε και άτυχοι στο γκολ που φάγαμε, δεν κάναμε πολλές φάσεις και χάσαμε. Αλλά αυτό έγινε, κοιτάμε μπροστά».

ΤΣΑΟΥΣΗΣ: «ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ»

Από την πλευρά του, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Μάριος Τσαούσης, είπε: «Εννοείται πως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Οπως ξέρουμε, σε ένα ντέρμπι όπως το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, δεν μας ενδιαφέρει το πώς θα παίξουμε, κι ας παίξαμε πολύ καλά, μας ενδιαφέρει να το κερδίσουμε. Και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε. Τώρα, σε ό,τι αφορά την κούραση, όντως είναι πολλά τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά εμείς δουλεύουμε πολύ καλά στην προπόνηση και αυτό φαίνεται, γιατί δεν βγάζουμε κούραση στα παιχνίδια».

Αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Πάντα αυτό ήθελα, να είμαι σε αυτή την ομάδα. Νιώθω χαρούμενος που ανανέωσα. Καθημερινά βρίσκω κίνητρα και παλεύω για να βρεθώ στην πρώτη ομάδα, που είναι ο στόχος όλων των παιδιών της Β ομάδας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ