Λεβαδειακός – Βέροια 1-0: Τα παλικάρια από τη Λιβαδειά ξανά στη Superleague

Λεβαδειακός – Βέροια 1-0: Τα παλικάρια από τη Λιβαδειά ξανά στη Superleague

Μετά από μια τριετία στη δεύτερη κατηγορία ο Λεβαδειακός σφράγισε την επιστροφή του στη Superleague μετά τη δεύτερη νίκη επί της Βέροιας με 1-0.

Ο Λεβαδειακός επιστρέφει ξανά στην Superleague μετά από τρία χρόνια, καθώς επικράτησε ξανά της Βέροιας με 1-0 εντός έδρας αυτή τη φορά και εξασφάλισε την άνοδο του στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα στο 90+4′, ωστόσο το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το γκολ των γηπεδούχων.

Πάντως η Βέροια παραμένει στο κόλπο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία, καθώς θα έχει μια ακόμα ευκαιρία απέναντι στη Λαμία που τερμάτισε προτελευταία στη διαδικασία των playouts. Οι αγώνες σε αυτά τα μπαράζ θα διεξαχθούν στις 22 και τις 29 Μαΐου.

Η Βέροια μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και είχε την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό, όταν μετά το κόρνερ του από τα αριστερά, ο Γαβριηλίδης έπιασε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μαραγκός στο δεύτερο με μια δεύτερη έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γιακουμάκης σπατάλησε ακόμα μια ευκαιρία για την Βέροια, όταν το πλασέ του σταμάτησε επάνω στον Μάρκοβιτς.

Από εκεί και πέρα η Βέροια ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεση της, καθώς αναζητούσε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στην διεκδίκηση της ανόδου και στο 27ο λεπτό έχασε ακόμα ευκαιρία όταν το σουτ του Οικονόμου έξω από την μεγάλη περιοχή σταμάτησε επάνω στον Μάρκοβιτς.

Η πρώτη τελική του Λεβαδειακού έγινε στο 29′ με ένα σουτ του Χάμοντ, το οποίο πέρασε άουτ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Οικονόμου έστειλε την μπάλα άουτ, με νέο σουτ εκτός περιοχής. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια με 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός των δύο ομάδων ήταν πιο αργός και αυτό συνέφερε ιδιαίτερα τον Λεβαδειακό που είχε το προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα και κρατούσε στα χέρια του την πρόκριση. Η πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο μέρος έγινε στο 58ο λεπτό. Έπειτα από μια σέντρα από τα αριστερά, ο Πασάς έπιασε μια κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα η Βέροια κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να γίνει απειλητική και στο 75ο λεπτό έχασε ακόμα μια ευκαιρία με ένα φάουλ που κέρδισε έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού.

Οι γηπεδούχοι στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης πέρασαν και τρίτο αμυντικό και θωράκισαν την άμυνα τους και έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, όπου σε μια αντεπίθεση του Λεβαδειακού από τα αριστερά ο Συμελίδης γύρισε ωραία την μπάλα στον Μπαρμπόσα και από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δίχτυα για το 1-0 του Λεβαδειακού.

Λεβαδειακός: Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας (25′ λ.τ Δημόπουλος), Μαραγκός, Οικονόμου (75′ Κάτσε), Μούργος, Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης, Φοφανά (68′ Πόζογλου), Πασάς.

Βέροια: Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας (25′ λ.τρ. Δημόπουλος), Μαραγκός, Οικονόμου, Μούργος, Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης, Φοφανά, Πασάς.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ