ΑΕΛ: Εγκρίθηκε η μεταβίβαση των μετοχών στον Αχιλλέα Νταβέλη

ΑΕΛ: Εγκρίθηκε η μεταβίβαση των μετοχών στον Αχιλλέα Νταβέλη

Στα χέρια του Αχιλλέα Νταβέλη πέρασε και τυπικά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ, μετά τη σχετική έγκριση της μεταβίβασης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ πέρασε στα χέρια του Αχιλλέα Νταβέλη, με τον νέο ιδιοκτήτη να αποκτάει από την Αλέξη Κούγια το 70% των μετοχών της εταιρείας, ενώ ένα επιπλέον ποσοστό 19,71% πέρασε στην κατοχή του Ιωάννη Νταβέλη.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε την μεταβίβαση των μετοχών της ΑΕΛ στον Αχιλλέα Νταβέλη ο οποίος κατέχει πλέον το 70%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το 19,71% θα ανήκει στον Ιωάννη Νταβέλη, το 10% σύμφωνα με τους κανονισμούς στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ και το υπόλοιπο 0,29% σε άλλους μετόχους.

Διαβάστε τι ακριβώς εξέτασε η ΕΕΑ για να ανάψει το πράσινο φως και όσα προβλέπει για την περίπτωση Νταβέλη το σχετικό άρθρο 69 του κανονισμού:

«1. Για μεταβιβάσεις μετοχών με τις οποίες κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο αποκτά συνολικά ποσοστό 5% και άνω του μετοχικού κεφαλαίου μιας αθλητικής ανώνυμης εταιρείας, απαιτείται πάντοτε προηγούμενη άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για τη χορήγηση της οποίας, εκτός από όσα προβλέπονται στο άρθρο 69 του παρόντος, ο αποκτών οφείλει να προσκομίσει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Φορολογική και ασφαλιστική του ενημερότητα.

β) θεωρημένα αντίγραφα των φορολογικών του δηλώσεων ή σε περίπτωση νομικού προσώπου, των ισολογισμών των τριών τελευταίων ετών.

γ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου του ίδιου ή, αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, των νόμιμων εκπροσώπων του, από το οποίο να προκύπτει ότι στα ως άνω πρόσωπα δεν συντρέχουν τα κωλύματατων εδαφίων β’ και γ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του παρόντος και

δ) Βεβαίωση της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος ότι δεν έχει τιμωρηθεί ο ίδιος ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου, οι νόμιμοι εκπρόσωποί του σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 130 του παρόντος ή ότι έχουν εκτίσει τυχόν ποινή που τους είχε επιβληθεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κλείσιμο