Τριάρες για ΠΑΣ Γιάννινα- Εργοτέλη, διπλό του Λεβαδειακού στη Ριζούπολη

Τριάρες για ΠΑΣ Γιάννινα- Εργοτέλη, διπλό του Λεβαδειακού στη Ριζούπολη

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-0 στη Λάρισα του τοπικού Απόλλωνα και εκτόξευσε τη διαφορά στην κορυφή στους επτά βαθμούς. Εργοτέλης και Καραϊσκάκης νίκησαν τους Απόλλωνα Πόντου και Κασσιόπη αντίστοιχα, ανεβαίνοντας στην τετράδα. Συνεχίζει να προβληματίζει ο Απόλλων Σμύρνης, έχασε και από τον Λεβαδειακό στη Ριζούπολη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-0 στη Λάρισα του τοπικού Απόλλωνα και εκτόξευσε τη διαφορά στην κορυφή στους επτά βαθμούς. Εργοτέλης και Καραϊσκάκης νίκησαν τους Απόλλωνα Πόντου και Κασσιόπη αντίστοιχα, ανεβαίνοντας στην τετράδα. Συνεχίζει να προβληματίζει ο Απόλλων Σμύρνης, έχασε και από τον Λεβαδειακό στη Ριζούπολη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει να εντυπωσιάζει και παίζοντας για άλλη μια φορά εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, πέρασε και από την έδρα του Απόλλωνα Λάρισας, αυξάνοντας στους επτά τη διαφορά στην κορυφή.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 31′, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάστρο. Έξι λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ έκανε το 2-0, με σουτ του Κριζμάν, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους Γιαννιώτες ήδη από το πρώτο μέρος.

Με την έναρξη τους δεύτερου μέρους, ο Απόλλων Λάρισας βγήκε μπροστά κι αναζήτησε το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, απείλησε την αντίπαλη εστία όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Έτσι, ο «Άγιαξ» έφτασε και σε τρίτο τέρμα με τον Λέο που με σουτ έκανε το 0-3 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Γκουστάβο Σάντος (60′ Τασιούλης), Σουλιώτης (85′ Μπρέμπος), Σκούπρα, Χατζής, Μπαστακός, Λίταινας, Κουρτεσιώτης, Καρρίκι, Σιφναίος, Ναζίμ (85′ Νύκταρης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας (84′ Ζιούλης), Αποστολόπουλος, Κάστρο, Σιόντης, Ξύδας (71′ Καρτάλης), Λώλης (55′ Λέο), Παμλίδης, Κρίζμαν.

Απόλλων Σμύρνης- Λεβαδειακός 0-1

Η νίκη στην έδρα της Παναχαϊκής την προηγούμενη αγωνιστική έδειχνε να «εκτονώνει» την κρίση στον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά το 2020 ήρθε για να επαναφέρει την εσωστρέφεια στη Ριούπολη.

Ο φιλοξενούμενος Λεβαδειακός έφτασε στο πρώτο διπλό στο φετινό πρωτάθλημα, νίκησε 1-0 την «Ελαφρά Ταξιαρχία» με γκολ του πρώην παίκτη της Βαγγέλη Μάντζιου και τον πλησίασε στους 3 βαθμούς.

Οι Βοιωτοί στη μοναδική κλασική τους ευκαιρία, έφτασαν στο γκολ, με τον Μάντζιο να σκοράρει στο 32′, προσδίδοντας πίεση στους γηπεδούχους. Ο Λεβαδειακός άντεξε στην πίεση των παικτών του Νίκου Παπαδόπουλου στο δεύτερο μέρος και παρά την αποβολή του Μαχαίρα στο 69′, διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα, φτάνοντας σε ένα πολύτιμο διπλό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κύργιας, Ζησόπουλος, Βιτλής, Αγρόδημος (46′ Τσαμπούρης), Μπλάζιτς, Κολ, Γκίνο, Μπεντινέλι, Μπαστιάνος (68′ Βάρκας), Μαρκόβσκι (38′ λ. τρ. Βουό).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σ. Αντωνίου): Μπάγιτς, Ανγκουά, Αργυρόπουλος (46′ λ. τρ. Κονέ), Βήχος, Λιάγκας, Καραχάλιος, Νίκας, Κοζορώνης (65′ λ. τρ. Μαχαίρας), Ιωαννίδης, Μάντζιος, Ενομό (54′ Συμελίδης).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο 04/01
Παναχαϊκή – Πλατανιάς 2-2
(25′ Πολίμος, 32′ Κωστίκος, 39′ Μαυριάς, 54′ Λεϊρίας)

Κυριακή 05/01
Απόλλων Πόντου – Εργοτέλης 1-3
(89′ πεν. Μπρίτο – 40′ Έφορντ, 67′ Μπαρέτα, 73′ Ροβίθης)

Απόλλων Λάρισας – ΠΑΣ Γιάννινα 0-3
(31′ Κάστρο, 38′ Κρίζμαν, 81′ Λέο)

ΑΕ Καραϊσκάκης – ΑΟΚ Κέρκυρα 3-0
(26′ Χατζηστραβός, 46′ Τσούτσης, 56′ Χατζηστραβός)

Απόλλων Σμύρνης – Λεβαδειακός 0-1
(32′ Μάντζιος)

Δευτέρα 06/01
Χανιά – Δόξα Δράμας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(11η αγωνιστική)

1. ΠΑΣ Γιάννινα 27

2. Καραϊσκάκης 20

3. Απόλλων Σμύρνης 20

4. Εργοτέλης 19

5. Πλατανιάς 17

6. Λεβαδειακός 17

…………………………………

7. Απόλλων Λάρισας 17

8. Παναχαϊκή 16

9. Χανιά 14

10. Δόξα Δράμας 13

11. Απόλλων Πόντου -3

12. Κέρκυρα -3

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ