Ατρόμητος – Παναιτωλικός 0-1

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 0-1

Μεγάλο διπλό για τον Παναιτωλικό που έβαλε στοπ στο σερί του Ατρόμητου (0-1). Χαμένο πέναλτι και σωρεία ευκαιριών για τους γηπεδούχους που ό,τι και αν επιχειρούσαν σταματούσε στον Κυριακίδη.

Αγνοούσε τη νίκη στην Σούπερ Λιγκ από τα τέλη του Νοέμβρη (3-1 τη Λάρισα). Είχε δε να επικρατήσει εκτός έδρας από τον Σεπτέμβρη (Πλατανιάς, 0-3). Φαίνεται όμως πως η αλλαγή προπονητή, ήταν ευεργετική για τον Παναιτωλικό. Για τους Αγρινιώτες που με μπόλικη δόση τύχης «έσπασαν» μια έδρα από εκείνες που φέτος αποτελούσαν σημείο αναφοράς, σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Τραϊνού Δέλλα (που επέστρεψε σε παλιά λημέρια) επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, στο «μπαμ» της 17ης αγωνιστικής.

Είχε μπόλικη δόση τύχης αυτό το «διπλό». Για παράδειγμα ο Ατρόμητος έχασε πέναλτι (55΄, ο Κυριακίδης «σταμάτησε» τον άλλοτε συμπαίκτη του Ουάρντα), έχασε τουλάχιστον τρεις-τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες. Προφανώς όμως για να προκύψει αυτό το εκτός έδρας τρίποντο δεν θα μπορούσε να επικρατήσει διαφορετικό σενάριο.

Ο Παναιτωλικός θα έπρεπε να αντέξει στην πίεση μιας από τις καλύτερες ομάδες της φετινής χρονιάς, και να βρει τρόπο σε… στιγμές να στήσει το σκηνικό για την τέλεια απόδραση. Το έκανε στο 48΄ με την οβίδα του Φαρλέι Ρόσα. Ένα καταπληκτικό γκολ από τον Βραζιλιάνο μέσο. Ένα «άπιαστο» σουτ από την… Βραζιλία που έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο δοκάρι του Γιαννιώτη και έπειτα να αναπαυθεί στα δίχτυα.

Διάνα με την… πρώτη λοιπόν για τον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο του. Οι Αγρινιώτες άνοιξαν την ψαλίδα της διαφοράς από την Κέρκυρα στο +7 και πήραν πραγματικά μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Από την άλλη; Πρώτη μεγάλη απώλεια στη σεζόν για τον Ατρόμητο που αναπόφευκτα απομακρύνθηκε από την τρόικα που προηγείται στη βαθμολογία.

Το κλειδί: Η φάση του 0-1 (48΄), ξεκινά με τον Ατρόμητο σε αντεπίθεση για… 1-0. Ο Ντιγκινί βρίσκεται ξαφνικά στο έδαφος, ουρλιάζει πως ο αντίπαλος αμυντικός (Τσοκάνης) τον τράβηξε και τον έριξε στο έδαφος, αλλά ο Αρετόπουλος δεν ασχολείται καθόλου. Στην εξέλιξη λοιπόν και ενώ η κατοχή άλλαξε, ο Ρόσα με τον «κεραυνό» του έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης. Αν είχε δίκιο ο Ντιγκινί; Δεν φαίνεται καθαρά, ούτε από το ριπλέι είναι η αλήθεια.

10άρι: Ο Ηλίας Κυριακίδης. Καταπληκτικές επεμβάσεις, από τον Έλληνα πορτιέρο. Όχι μόνο στο πέναλτι που «έβγαλε» με τον Ουάρντα. Σταμάτησε ένα σπελιαλιτέ φάουλ του Αιγύπτιου με εκτίναξη ως το «γάμα» (53΄), ήταν εκεί που έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο στο σουτ του Βασιλακάκη (25΄), αλλά και στην καρφωτή κεφαλιά του Έλληνα μέσου (85΄). Σπουδαία δουλειά από τον έμπειρο τερματοφύλακα.

Στον πάγκο: Μεταξύ μας; Το ίδιο το αποτέλεσμα. Το χαιρόμασταν πραγματικά αυτό με τον Ατρόμητο να είναι σταθερά μέσα στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Η συνέπεια, η προσπάθεια, η ωραία ιστορία που κρατά εδώ και μήνες. Κάπου θα γκέλαραν βεβαίως οι Περιστεριώτες, αλλά την αμαρτία μας την παραδεχόμαστε. Από την άλλη, να δούμε πως θα αντιδράσουν έπειτα από μια… γκέλα. Ο Ατρόμητος είχε να χάσει από το 2-1 της Τούμπας στις 20 Νοέμβρη, από τον ΠΑΟΚ. Όσο για την τελευταία εντός έδρας ήττα; Ήταν τον περασμένο Απρίλη. Πάλι από τον ΠΑΟΚ.

Γιατί κόουτς: Αυτή είναι μάλλον μια απορία που ταιριάζει σε εκείνους που τρέχουν το «πρότζεκτ» του Παναιτωλικού. Γιατί έπρεπε να αλλάξει ο κόουτς (Χάβος-Δέλλας) ώστε ο Παναιτωλικός με το μπάτζετ… πεντάδας και το πολύ καλό υλικό, να κάνει επιτέλους ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει την ατμόσφαιρα στο Αγρίνιο.

Ατρόμητος-Παναιτωλικός 0-1

Διαιτητής: Αρετόπουλος
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος, Βλάσσης
Γκολ: Ρόσα 48’
Κίτρινες κάρτες: Ρισβάνης 9’, Μπουσούλατζιτς 60’ / Ροντρίγκες 52’, Μοράρ 73’

Ατρόμητος (Κάναντι): Γιαννιώτης-Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης (87΄ Καρασαλίδης), Γιαννούλης (86΄ Σάκιτς)-Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (66΄ Ούμπιδες)-Ουάρντα, Ντιγκινί, Βασιλακάκης, Ντάουντα

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κυριακίδης-Μαρινάκης, Μιχάι, Ροντρίγκεζ, Τσοκάνης-Μπεχεράνο, Μάρκους Πάουλο, Ντίαζ (85΄ Κλέσιο), Ρόσα (92΄ Γιαννιώτης), Μάζουρεκ (87΄ Χαντάκιας)-Μοράρ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ