Παναθηναϊκός : Ρόκα και Πογιάτος θέλουν να χρίσουν ηγέτη τον Ανουάρ

Παναθηναϊκός : Ρόκα και Πογιάτος θέλουν να χρίσουν ηγέτη τον Ανουάρ

Η μεγάλη προσπάθεια του Παναθηναϊκού να πείσει τη Βαγιδολίδ για την παραμονή του Ανουάρ. «Ψημένος» ο παίκτης, περιμένει τις εξελίξεις.

Από τους παίκτες που ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον περασμένο Ιανουάριο, είναι εκείνος που άφησε… στίγμα. Ο Ανουάρ Τουχάμι ήρθε για να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, για να γίνει ο παρτενέρ του Κουρμπέλη στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αλλά πολύ γρήγορα έγινε πολλά περισσότερα. Ένας σύγχρονος… Ζέκα, αλλά με πιο χαμηλό κέντρο βάρους, με καλύτερη τεχνική κατάρτιση από τον νυν παίκτη της Κοπεγχάγης.

Τρεξίματα, aggressive άμυνα πάνω στον αντίπαλο, πατήματα στην αντίπαλη περιοχή και μπόλικο πάθος, που βοήθησε τα νέα παιδιά να τον βλέπουν ως παράδειγμα. Ο μαροκινής εθνικότητας, αλλά ισπανοθρεμένος, Ανουάρ αποτελεί έναν σύγχρονο χαφ για τον οποίο ο Τσάβι Ρόκα έβαζε από την πρώτη στιγμή το χέρι του στη φωτιά πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για κακή τύχη του Καταλανού τεχνικού διευθυντή και του Παναθηναϊκού συνολικά, στη Βαγιαδολίδ γνωρίζουν την αξία του παίκτη. Και όσο κι αν δεν του έδωσαν τις ευκαιρίες που εκείνος θα ήθελε, στη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό μπήκε ρήτρα που ισούται με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του παίκτη από τους «πράσινους». Ρήτρα που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε κουβέντα μπορεί να γίνει σχετικά με παραμονή του παίκτη στο «τριφύλλι» τουλάχιστον με αγορά.

Ο αστερίσκος, όμως, μπαίνει για το ενδεχόμενο εκ νέου δανεισμού. Και για παραμονή του για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα στο Κορωπί. Ο Ανουάρ έχει συμβόλαιο με τη Βαγιαδολίδ μέχρι το 2023 και στην ισπανική ομάδα δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουν με την περίπτωσή του. Κι εδώ ακριβώς εμφανίζονται στο… πλάνο οι Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος, που θέλουν αρχικά να πείσουν τον παίκτη να δεχτεί μια πιθανή πρόταση παραμονής του στην Ελλάδα και αν το καταφέρουν να απευθυνθούν στη Βαγιαδολίδ.

Τόσο ο Ρόκα, όσο και ο Πογιάτος διατηρούν ανοιχτή γραμμή με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά και με τον σύλλογό του. Η πρώτη, μάλιστα, αποστολή του Ρόκα που αφορούσε τη διατήρηση του Ανουάρ στο ρόστερ μέχρι το τέλος των πλέι οφ, μέσω της επιμήκυνσης του δανεισμού του για ένα μήνα, στέφθηκε από επιτυχία. Και το νέο… ραντεβού έχει δοθεί για τα τέλη Ιουλίου που ο Καταλανός θα κάνει την προσπάθεια για να ανανεωθεί ο δανεισμός του Ανουάρ στον Παναθηναϊκό για έναν ακόμα χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στον νέο προπονητή να χτίσει γύρω από τον Μαροκινό την ομάδα που επιθυμεί.

Ο Πογιάτος έχει σε τεράστια εκτίμηση τον Ανουάρ, τον οποίο τον γνωρίζει από την Ισπανία. Και είναι ενήμερος για την κατάσταση που υπάρχει γύρω από τη συμφωνία με τη Βαγιαδολίδ. Μάλιστα, ο νεαρός Ισπανός προπονητής φέρεται να έχει επικοινωνήσει με ανθρώπους του ισπανικού συλλόγου ώστε και αυτός από την πλευρά του να αρχίσει το… ψηστήρι για να τους πείσει να τον αφήσουν στον Παναθηναϊκό. Ο Πογιάτος βλέπει στον Ανουάρ μια ηγετική φυσιογνωμία, έναν παίκτη που γύρω του μπορεί να «χτίσει» την ομάδα.

Ένα box to box χαφ που μπορεί να προσφέρει και στον ανασταλτικό και στον δημιουργικό τομέα, να δώσει δύναμη στον αγωνιστικό χώρο και πολλά τρεξίματα. Που «πατάει» και στις δύο περιοχές. Όλα αυτά τα έχει εξηγήσει στον Τσάβι Ρόκα, ο οποίος είναι απολύτως θετικός στο ενδεχόμενο της παραμονής του Ανουάρ στο ρόστερ και μάλιστα μιλάει συνεχώς με τον ποδοσφαιριστή γι’ αυτή την προοπτική.

Οσον αφορά τον ίδιο τον Ανουάρ. Έχει τονίσει κατ’ επανάληψη πως στόχος του είναι η επιστροφή και η καθιέρωση στη Βαγιαδολίδ. Ωστόσο η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού του δίνει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που οι Ισπανοί συμφωνήσουν πως χρειάζεται ακόμα παιχνίδια ως δανεικός. Και έχει μεταφέρει στον Ρόκα πως αν η ισπανική ομάδα δεν τον διατηρήσει, τότε θέλει να είναι μέλος του νέου πρότζεκτ της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ