Η κλάση του Ολιβέιρα και ο κορυφαίος Κρίστιτσιτς

Η κλάση του Ολιβέιρα και ο κορυφαίος Κρίστιτσιτς

Η ΑΕΚ πέρασε και από το ΟΑΚΑ, πιστοποιώντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. «Όργωσε» τον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, μίλησε και πάλι η ποιότητα του Νέλσον Ολιβέιρα.

Τέταρτη σερί νίκη για την ΑΕΚ στα playoffs, με ακόμη μια πειστική εμφάνιση. Η Ένωση πέρασε από το Ολυμπιακό Στάδιο,νικώντας με 3-1 τον Παναθηναϊκό και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν το 4/4 στα εκτός έδρας ματς, καθώς έχουν φύγει με το τρίποντο από Γεντί Κουλέ, Τούμπα, Βικελίδης και ΟΑΚΑ.

Η φετινή… περίεργη σεζόν φτάνει στο τέλος της, με την ΑΕΚ να έχει βρει ρυθμό και να παίζει στον… αυτόματο στην κρισιμότερη καμπή της χρονιάς. Στον πρώτο «τελικό», από τους τρεις που απομένουν, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας στην επικράτηση. Σε ένα ματς, που ήταν παντού ο Κρίστιτσιτς, ενώ μίλησε και η ποιότητα του Ολιβέιρα.

Έσπασε την κατάρα με… αρχοντικό Κρίστιτσιτς

Ήταν 23 Οκτωβρίου του 2006, όταν η ΑΕΚ περνούσε από το ΟΑΚΑ με γκολ των Μαντούκα-Δέλλα. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 14 χρόνια για να ξαναπάρει «διπλό» η Ένωση στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ακόμα μια… κατάρα που φτάνει στο τέλος της, με τον Μάσιμο Καρέρα στην άκρη του πάγκου.

Στη χθεσινή (12/7) αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου, ο Νέναντ Κρίστιτσιτς έκανε και πάλι την διαφορά για την ΑΕΚ. Από την στιγμή, που ο Καρέρα ανέλαβε την Ένωση, ο Σέρβος χαφ είναι… άλλος άνθρωπος. Ουσιαστικά, είναι ο παίκτης που οδηγούσε τον Ερυθρό Αστέρα σε πρωτάθλημα και Champions League, εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις του. Ο 30χρονος μέσος λειτουργεί άψογα στο 4-3-3, έχοντας τους Σιμόες- Μάνταλο (ή Κρίστιτσιτς).

Ο Σέρβος χαφ για ακόμη ένα ματς, «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα και ήταν ο κυρίαρχος στον χώρο του άξονα για την ΑΕΚ. Έχοντας για συμπαραστάτες τους Σιμόες και Κρίστιτσιτς, ο 30χρονος παίκτης «καθάρισε» την μεσαία γραμμή, σβήνοντας τους παίκτες του Γιώργου Δώνη.

Πιο καυτός από ποτέ ο Ολιβέιρα, κατέρριψε το προσωπικό του ρεκόρ

Σε λίγες μέρες (20 Ιουλίου), ο Νέλσον Ολιβέιρα συμπληρώνει έναν χρόνο στην ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα από τη Νόριτς και είναι πιο καυτός από ποτέ. Στο ντέρμπι με τους «πράσινους» βρήκε και πάλι δίχτυα, οδηγώντας την Ένωση στο τρίποντο. Ο 28χρονος επιθετικός κάνει εξαιρετική χρονιά με τα κιτρινόμαυρα χρώματα, έχοντας ήδη φτάσει τα 16 γκολ και τις 9 ασίστ. Ξεπέρασε σε γκολ τον Μάρκο Λιβάγια (15), ενώ έχει 5 τέρματα στην διαδικασία των playoffs και είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως κατέρριψε και ένα προσωπικό ρεκόρ. Η πιο παραγωγική του σεζόν ήταν το 2016-2017, σημειώνοντας 15 γκολ με τα «καναρίνια». Πλέον, έχει ήδη 16 τέρματα, με τρεις αγώνες να απομένουν για το φινάλε της σεζόν.

Κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη, το τέρμα του Ολιβέιρα ήταν το κλειδί για την «κιτρινόμαυρη» επικράτηση. Το χρονικό σημείο που επετεύχθη το γκολ, «έκοψε» τα πόδια των «πράσινων» παικτών. Ο Πορτογάλος φορ έδειξε την ποιότητά του για ακόμη μια φορά, κερδίζοντας την μπάλα από τον Κολοβέτσιο. Η συνέχεια ήταν εύκολη υπόθεση για την κλάση του, με τον Ολιβέιρα να εκτελεί από κοντά τον Διούδη για το 1-2. Ο 28χρονος φορ έχει επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ από τον τραυματισμό του, οδηγώντας την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα. Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Πορτογάλο να το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

 

Τρία ματς-φωτιά απέμειναν, με την ΑΕΚ να είναι στο κόλπο για το Champions League και να βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου. Η εικόνα της Ένωσης με τον Καρέρα στην άκρη του πάγκου, δημιουργεί την εντύπωση πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο για την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ