Ολυμπιακός : Η «τρελή» υποδοχή στον Ντέταρι (vids)

Ολυμπιακός : Η «τρελή» υποδοχή στον Ντέταρι (vids)

Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια ο Λάγιος Ντέταρι «πάτησε» το πόδι του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, προκαλώντας φρενίτιδα στους φίλους των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια ολοκλήρωσε μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ο Λάγιος Ντέταρι συμφώνησε να συνεχίσει στους ερυθρόλευκους.

Στις 13 Ιουλίου του 1988 λοιπόν οι ερυθρόλευκοι μετά από ενέργειες του Γιώργου Κοσκωτά απέκτησαν τον Ούγγρο προκαλώντας «φρενίτιδα» στον κόσμου της ομάδας. Μια μεταγραφή αεροδρομίου από αυτές που άφησαν εποχή κυρίως λόγω της υποδοχής που ετοίμασαν οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες εκείνη τη σεζόν είχαν κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή στον κόσμο, φέρνοντας στην Ελλάδα έναν από τους σπουδαιότερους Ουγγρους ποδοσφαιριστές. Εναν πραγματικό All-star.

Η μεταγραφή του προκάλεσε παροξυσμό στον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος υποδέχθηκε τον Ντέταρι στην πλατεία Κοραή όπως αρμόζει σε ένα σταρ. Περισσότεροι από 50.000 «ερυθρόλευκοι» είχαν κατακλύσει την πλατεία και αποθέωσαν τον Λάγιος. Αριθμός – ρεκόρ, που αποδεικνύει πόσο σπουδαία ήταν η κίνηση που έκαναν τότε οι Πειραιώτες.

Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε το Κύπελλο τη σεζόν 1989/1990. Το καλοκαίρι του 1990 έφυγε για την Ιταλία και την Μπολόνια, έχοντας, όμως, αφήσει για πάντα το στίγμα του στην ιστορία των Πειραιωτών και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ως ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα. Χαρακτηριστικό είναι ότι όσο καιρό βρισκόταν στον Ολυμπιακό, πολλοί φίλοι της ομάδας είχαν αλλάξει μέχρι και την προσευχή τους. «Λάγιος ο Θεός, Λάγιος ισχυρός…». Δείγμα της αγάπης που είχαν στον Ούγγρο.

Στον Ολυμπιακό έμεινε για δύο σεζόν και το 1990 πήγε στην Ιταλία για την Μπολόνια και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Τζένοα. Οταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έγινε προπονητής και συνεργάστηκε κυρίως με ομάδες της Ουγγαρίας. Το 2006 ήταν στην εθνική ομάδα της Ουγγαρίας ως βοηθός προπονητή», αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω σάιτ.

Δείτε τα βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ