Δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ

Δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ

Η άνοδος της ΑΕΚ από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Μάσιμο Καρέρα φαίνεται και από τους αριθμούς. Η Ένωση με τα τρία γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό ξεπέρασε σε παραγωγικότητα τον ΠΑΟΚ και είναι μόνο πίσω από τον Ολυμπιακό.

Για κάποιους μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, για άλλους μπορεί να σημαίνει και πολλά. Με τα τρία γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ έφτασε τα 59 γκολ ενεργητικό αφήνοντας πίσω της τον ΠΑΟΚ και είναι πλέον μόνη δεύτερη στη σχετική κατηγορία, πίσω από τον Ολυμπιακό ο οποίος έχει πετύχει 68 γκολ.

Στις πρώτες 14 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με τους Καρντόσο (για ένα ματς) και Κωστένογλου, η ΑΕΚ είχε σκοράρει 24 φορές και ήταν τέταρτη πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Από την επόμενη αγωνιστική που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο ο Μάσιμο Καρέρα, οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν ακόμη 35 γκολ και από χθες, είναι για πρώτη φορά μόνοι στη δεύτερη θέση, μετά τη δεύτερη αγωνιστική που μοιράζονταν την πρωτιά με τέσσερα γκολ, μαζί με ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Ξάνθη.

Επίσης η ΑΕΚ έχει και το καλύτερο παθητικό στο πρωτάθλημα, μετά τον Ολυμπιακό που έχει δεχτεί 15 γκολ. Η Ένωση έχει δεχτεί 29 γκολ όσα και ο ΠΑΟΚ. Νούμερο που βέβαια δεν είναι και μικρό αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι στις πρώτες 14 αγωνιστικές του πρωταθλήματος το κοντέρ είχε γράψει 17 γκολ παθητικό και έκτοτε, σε 22 ματς μαζί με τα πλέι οφ, έγραψε μόλις 12, είναι αντιληπτό πως η διαφορά είναι αισθητή.

Όσον αφορά μόνο το μίνι πρωτάθλημα τώρα, η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση στις οκτώ αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής. Η ομάδα του Καρέρα έχει πετύχει 14 γκολ έναντι 11 του Ολυμπιακού και 8 του ΠΑΟΚ. Τέλος, ο Νέλσον Ολιβέιρα είναι ο πρώτος σκόρερ στα πλέι οφ, με πέντε γκολ και ακολουθούν οι Χασάν και Γκάμα με 4 ο καθένας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ