ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Σαν πρωταθλητής στο Ηράκλειο (1-3)

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Σαν πρωταθλητής στο Ηράκλειο (1-3)

Με τον αέρα του πρωταθλητή ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ με 3-1 - Πρωταγωνιστής ο Φορτούνης με δύο γκολ, το άλλο ο Ραντζέλοβιτς.

Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, που σκόραρε δύο γκολ (9’, 61’) και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ με 3-1, για την 9η αγωνιστική των play offs της Superleague.

Η πειραϊκή ομάδα με τον αέρα του πρωταθλητή δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στο Ηράκλειο και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη, παρά το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αρκετές αλλαγές και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά στη φετινή σεζόν.

Οι Αλέν, Τοροσίδης, Αβραάμ, Λοβέρα, Καφού και Ραντζέλοβιτς ξεκίνησαν μεταξύ άλλων στη βασική 11άδα, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό μάλιστα να σκοράρει στο 28’. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε ευκαιρίες επίσης σε παιδιά όπως οι Καραργύρης, Μαρτίνης και Σουρλής.

Οι Ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στην Αθήνα και από αύριο θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική των play offs. Ο ΟΦΗ από την άλλη, που κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με γκολ του Δεληγιαννίδη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Μοναδικό μελανό σημείο για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του Αχμέντ Χασάν, ο οποίος στο 22’ ένιωσε ένα τράβηγμα και έγινε αναγκαστική αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Ελ Αραμπί. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο. Απομένει να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού και πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης. 

Οι 11άδες των δύο ομάδων

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με 5-4-1, έχοντας τον Γουάλι μπροστά από τα δοκάρια και τους Δεληγιαννίδη, Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Βαφέα και Κοροβέση στην πεντάδα μπροστά από τον πορτιέρο. Οι Στάικος, Ζοάο Βίκτορ, Ναμπί και Σακόρ ήταν στην τετράδα της μεσαίας γραμμής και ο Νοικοκυράκης στην επίθεση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την άλλη παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές, δίνοντας φανέλα βασικού στους Αλέν, Αβραάμ, Τοροσίδη, Ραντζέλοβιτς, Καφού, Φορτούνη και Λοβέρα. Πιο αναλυτικά, ο Αλέν ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Γκασπάρ, Μπα, Αβραάμ και Τοροσίδη στην τετράδα της άμυνας. Οι Καφού και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς, Φορτούνη και Λοβέρα πίσω από τον Αχμέντ Χασάν.

Pasillo από τον ΟΦΗ

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo στους Ερυθρόλευκους. Μια σπάνια εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους Κρητικούς να αναγνωρίζουν τη σπουδαία χρονιά του Ολυμπιακού και την ανωτερότητα των Πειραιωτών, συγχαίροντας με pasillo τον Μαρτίνς και τους παίκτες του.

Γρήγορο γκολ για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Φορτούνη. Ο Κουτρουμπής κράτησε τον Αχμέντ Χασάν, που προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά μετά την εκτέλεση του κόρνερ και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Γουάλι, που έπεσε σωστά αλλά δεν κατάφερε να διώξει, και έκανε το 1-0.

Ατυχία με Χασάν, 2-0 ο Ραντζέλοβιτς

Στο 20’ οι Πειραιώτες άγγιξαν το 2-0, όταν ο Φορτούνης έβγαλε εκπληκτική πάσα στον Ραντζέλοβιτς, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Γουάλι, σούταρε στην κλειστή γωνία, αλλά ο πορτιέρο του ΟΦΗ απέκρουσε σε κόρνερ. Εξι λεπτά αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, αφού ο Αχμέντ Χασάν ένιωσε ένα τράβηγμα και ζήτησε αλλαγή.

Ο Πορτογάλος τον απέσυρε και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ελ Αραμπί. Ο,τι δεν κατάφερε στο 20’ το έκανε στο 28’ ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς, με τον Σέρβο να σκοράρει για το 2-0. Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Καφού έδωσε στον Σέρβο και αυτός με υποδειγματικό τελείωμα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Εξι λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες απείλησαν και πάλι, αυτή τη φορά με τον Ελ Αραμπί. Ο Λοβέρα έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, ο Μαροκινός μπήκε στην πορεία της μπάλας, προσπάθησε να σκοράρει με προβολή, αλλά αστόχησε.

Ετσι, το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει δύο φορές με τους Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς και να κλειδώνει τη νίκη από το πρώτο μέρος.

Παραλίγο το γκολ της χρονιάς ο Μπουχαλάκης, γκολάρα από τον Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα έφτασε μια… ανάσα από το 3-0. Ο Ραντζέλοβιτς μπήκε στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Γουάλι. Στο 52’ ο Μπουχαλάκης παραλίγο να πετύχει το γκολ της χρονιάς. Ο διεθνής μέσος είδε εκτός θέσης τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, έκανε το δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 61’ ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 με ένα πανέμορφο γκολ από τον Φορτούνη. Ο Ελ Αραμπί είδε την κίνηση του Ελληνα μεσοεπιθετικού, του έκανε την κάθετη, τον έβγαλε τετ α τετ με τον Γουάλι και ο Φορτούνης «κεραυνοβόλησε» τον πορτιέρο του ΟΦΗ για το 3-0. 

Ευκαιρίες από τον Μαρτίνς, μείωσε ο Δεληγιαννίδης

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στον αγωνιστικό χώρο το νέο… αίμα του Ολυμπιακού, με τον Πορτογάλο να δίνει χρόνο συμμετοχές σε Καραργύρη, Μαρτίνη και Σουρλή. Ο Ιβηρας τεχνικός τους πήρε μαζί του στην Κρήτη και τους έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν στο αποψινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σε κεντρικό σημείο και με γκολ του Δεληγιαννίδη κατάφεραν να μειώσουν σε 3-1.

Ο νεαρός άσος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα πέρασε κάτω από το τείχος και κατέληξε στη γωνία του Καραργύρη. Αμέσως μετά το γκολ ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια εύκολη νίκη.

Το δεκάρι: Ο Κώστας Φορτούνης πήρε θέση στη βασική 11άδα και μάλιστα συνδύασε την επιστροφή του με μια εξαιρετική εμφάνιση. Στο 9’ έκανε το 1-0 με πέναλτι και στο 61’ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ για το 3-0. Πολύ καλή εμφάνιση από τον διεθνή μεσοεπιθετικό. 

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ του Φορτούνη στο πρώτο ημίχρονο έβαλε από την αρχή τον Ολυμπιακό σε ρόλο οδηγού. Μετά το 2-0 του Ραντζέλοβιτς όλα πήραν τον δρόμο τους. 

Γιατί κόουτς: Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό για τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος μάλιστα προς το τέλος έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά όπως οι Καραργύρης, Σουρλής και Μαρτίνης να πάρουν χρόνο συμμετοχής. 

Στον πάγκο: Ο ΟΦΗ παρά το γεγονός ότι έπαιζε με πέντε στην άμυνα και τέσσερις στη μεσαία γραμμή, δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν τρία γκολ και έχασαν ευκαιρία για να πετύχουν ακόμα περισσότερα.

ΟΦΗ: Γουάλι, Σακόρ (46′ Βαζ), Κουτρουμπής, Ναμπί (85′ Μπράουν), Ζοάο, Βαφέας (46′ Γιαννούλης), Μαρινάκης, Σταϊκος (71′ Σουρνάκης), Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης και Νοικοκυράκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν (87′ Καραργύρης), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Λοβέρα (88′ Σουρλής), Καφού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Γκασπάρ (88′ Μαρτίνης), Ραντζέλοβιτς και Χασάν (26′ λ.τρ. Ελ Αραμπί, 80′ Μπρούνο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ