Ολυμπιακός : Πρώτος σε clean sheets στον πλανήτη ο Σα! (pics+vid)

Ολυμπιακός : Πρώτος σε clean sheets στον πλανήτη ο Σα! (pics+vid)

Ανεπανάληπτο επίτευγμα από τον Ζοσέ Σα! Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είναι ο μοναδικός σε όλο τον πλανήτη που έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε 28 αγώνες φέτος!

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έχει πρωταγωνιστές σε κάθε θέση!

Παίκτες που κάνουν τη διαφορά (Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά). Παίκτες που κάνουν την… αθόρυβη δουλειά και δεν φαίνονται τόσο (Μπουχαλάκης). Η τρομερή τριάδα στα χαφ που πλαισιώνει τον Έλληνα άσο (Καμαρά, Γκιγιέρμε). Οι μπακ που έχουν πάρει τη φανέλα βασικού… σπίτι τους εξαιτίας της εκπληκτικής απόδοσης και σταθερότητάς τους (Τσιμίκας, Ομάρ). Ο Φορτούνης που ανεβάζει συνεχώς ρυθμό. Ο… βιονικός Μασούρας των 50 συμμετοχών. Όλοι τους έχουν παίξει σημαντικότατο ρόλο στη φετινή επιτυχία του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, για να πάρεις τίτλους και να κάνεις μεγάλες πορείες, χρειάζεται εξίσου (και περισσότερο μη πούμε) η άμυνα. Η τετράδα των αμυντικών και φυσικά ο τερματοφύλακας. Με τον Ολυμπιακό να διαθέτει μία πεντάδα… μούρλια στα μετόπισθεν. Με τους «ερυθρόλευκους» να διαθέτουν με διαφορά το καλύτερο παθητικό στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία σε όλο τον κόσμο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι πολύ τυχερός, διότι ξέρει πως διαθέτει μία πληρέστατη ομάδα. Σε όλα τα επίπεδα. Με την ποιότητα να… ξεχειλίζει. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι τυχερός διότι διαθέτει και έναν «Κέρβερο» κάτω από την εστία της ομάδας του. Έναν «φύλακα-άγγελο». Τον Ζοσέ Σα. Ο 27χρονος γκολκίπερ έχει πετύχει κάτι μοναδικό φέτος. Κάτι αξιοθαύμαστο. Που όμοιό του δεν έχουν ξαναδεί οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Ο Σα βρίσκεται στην κορυφή του πλανήτη σε clean sheets! Ναι στην 1η θέση, ανάμεσα σε όλα τα πρωταθλήματα και όλους τους τερματοφύλακες του κόσμου. Clean sheets είναι οι αγώνες στους οποίους μία ομάδα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Με τον Σα να έχει αγωνιστεί σε 48 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και στα 28 από αυτά να μην έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ! Είναι ο κορυφαίος σε αυτό το στατιστικό στοιχείο!

Θα δείτε κορυφαίους γκολκίπερ να είναι πολύ πιο κάτω. Ο Όμπλακ 15ος, ο Κουρτουά 18ος, ο Νόιερ 23ος. Και πάει λέγοντας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε όλη τη σχετική λίστα. Με τους 30 καλύτερους τερματοφύλακες σε clean sheets σε όλο τον πλανήτη. Και τον «Κέρβερο» του Θρύλου στην κορυφή!

Δείτε τη λίστα:

Τα κατορθώματα του Σα φέτος:

Πηγή στοιχείων: Transfermarkt

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ