Γ.Χ.: Κι όμως είναι ακόμη εδώ!

Γ.Χ.: Κι όμως είναι ακόμη εδώ!

Στον στρατό λένε, όταν δεν μπορείς να βρεις θέση για κάποιον, προκειμένου να περνάει καλά, δημιουργείς. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Γ.Χ. Γεωργιάδης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ.

Δηλαδή, ο ιστορικός του μέλλοντος μάλλον θα τα χάσει, όταν θα πρέπει να ξεχωρίσει τι από όλα ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης. Τώρα, επιστρέφει στον ΠΑΟΚ. Σε μια θέση που δεν ξέρουμε αν έχει όνομα, αλλά έχει τμήμα. Στην αθλητική διεύθυνση του συλλόγου. Αλλιώς, δίπλα στον Λούμπος Μίχελ.

Στον στρατό λένε, όταν δεν μπορείς να βρεις θέση για κάποιον, προκειμένου να περνάει καλά, δημιουργείς. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Γ.Χ. επιστρέφει για να κάνει τρία πράγματα, για τα οποία μέχρι τώρα το οργανόγραμμα του ΠΑΟΚ έλεγε ότι υπάρχουν. Ο Γεωργιάδης, λοιπόν, θα έχει την εποπτεία της ελληνικής αγοράς των ποδοσφαιριστών. Επίσης, θα παρακολουθεί τους δανεικούς του ΠΑΟΚ. Επιπλέον, τη μετάβαση των παικτών από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα.

Σαν να λέμε, τρία σε ένα. Σαν να λέμε, γι’ αυτό έχει γεννηθεί, διότι η ιστορία του Γεωργιάδη στον ΠΑΟΚ ήταν για να κάνει πολλά περισσότερα από ένα. Έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής του. Έχει υπάρξει σκάουτ του. Έχει υπάρξει τεχνικός διευθυντής του. Έχει υπάρξει, τρεις φορές(!), πρώτος προπονητής. Έχει υπάρξει βοηθός προπονητή.

Και τι δεν έχει υπάρξει. Ίσως αυτό που καλείται να κάνει τώρα. Πέρα από ρόλους, η ιστορία του Γεωργιάδη με τον ΠΑΟΚ έχει τη σημασία της. Τότε, το 1999, όταν δηλαδή πρωτοξεκίνησε η σχέση του με τον ΠΑΟΚ, ήταν η μεγάλη μεταγραφή του Γιώργου Μπατατούδη. Από ολόκληρη Νιούκαστλ τον είχε πάρει και δικαιώθηκε. Αργότερα, ο αγαπημένος της εξέδρας, ο άνθρωπος των τελικών, έγινε ανεπιθύμητος. Έφυγε με προσφυγή, πήγε στον Ολυμπιακό, είχε δηλαδή όλο το πακέτο.

Επέστρεψε, όμως, με πρόεδρο τον Θοδωρή Ζαγοράκη και συν-πρωταθλητή Ευρώπης μαζί του το 2004. Εκείνος έλυσε τις παρεξηγήσεις, μέχρι τις… δικές τους, όταν πια αργότερα ο Γεωργιάδης δεν ήταν ποδοσφαιριστής και ο Ζαγοράκης δεν ήταν πρόεδρος, διότι σε αυτή τη θέση ήταν ο Ζήσης Βρύζας. Ο Γεωργιάδης ήταν σε εκείνη την πλευρά, δεχόμενος ακόμη και επιθέσεις. Τώρα βέβαια, μπροστά στον Ιβάν Σαββίδη, όλοι και όλα είναι μέλι γάλα. Αλλά τότε, στη λογική όπου υπάρχει γτώχεια υπάρχει και γκρίνια, υπήρχαν οι προστριβές.

Η ποδοσφαιρική ιστορία, λοιπόν, του Γεωργιάδη στον ΠΑΟΚ άρχισε το 1999. Τότε, στην πρώτη θητεία, έμεινε τέσσερα χρόνια, συμπλήρωσε 150 ματς και κάποια ιστορικά. Γκολ το 2001 στον τελικό με τον Ολυμπιακό και την κατάκτηση με 4-2 του Κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γκολ και στον τελικό του 2003, το μοναδικό με τον Άρη στην Τούμπα. Από το 2003, επέστρεψε πια το 2007, με Ζαγοράκη σαν… πυροσβέστη κι έπαιξε ακόμη 1,5 χρόνο, έχοντας πια 190 ματς και 58 γκολ.

Το 2008, όταν σταμάτησε ως παίκτης του ΠΑΟΚ το ποδόσφαιρο, ανέλαβε σκάουτ της ομάδας, με τον Ζήση Βρύζα στην αθλητική διεύθυνση του συλλόγου. Μετά από το πέρασμα στις μικρές Εθνικές, επέτρεψε στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη πια, το 2012. Πρόεδρος πια ο Ζήσης Βρύζας, τεχνικός διευθυντής εκείνος. Γιώργος Δώνης ο προπονητής.

Ήταν ακόμη η εποχή που ο τεχνικός διευθυντής στους ελληνικούς συλλόγους ήταν ο εν δυνάμει επόμενος προπονητής. Κι έτσι έγινε. Όταν τον Απρίλιο έφυγε ο Δώνης, ο Γεωργιάδης ανέλαβε την ομάδα. Βάζοντάς την στα προκριματικά του Champions League. Γι’ αυτό και πήρε το… χρίσμα να γίνει βοηθός του Χουμπ Στέφενς την επόμενη σεζόν. Μέχρι τον Μάρτιο. Τότε έγινε ο πρώτος. Και πάλι. Και με προοπτική να μείνει τέτοιος, αν δεν είχε έρθει εκείνη η ήττα με 4-1 από τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου.

Οπότε, πάλι δεύτερος, πίσω από τον Άγγελο Αναστασιάδη μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, του 2015. Τότε, για τελευταία φορά, ξαναέγινε πρώτος. Γιατί για τελευταία; Διότι στα πλέι οφ, σε έξι αγωνες, έκανε τέσσερις ήττες. Συνολικά σε υτές τις τρεις θητείες ως πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ, είχε 25 αγώνες, 15 νίκες, 8 ισοπαλίες και 12 ήττες.

Τώρα επιστρέφει από άλλο πάλι πόστο. Με αφορμή την απώλεια του Μαυροπάνου. Είναι λόγος αυτός; Πάντα υπάρχει λόγος για να επιστρέφει στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ