Κύριε Σιμιτζόγλου τα ληγμένα δελτία σας λένε κάτι;

Κύριε Σιμιτζόγλου τα ληγμένα δελτία σας λένε κάτι;

Είναι πολύ πιο σοβαρή η υπόθεση από την… εξαγορά του ηθικού πλεονεκτήματος που αποφάσισαν Μελισσανίδης και Σαββίδης στη πλάτη του ποδοσφαίρου.

Η συμφωνία εξαγοράς (περί αυτού πρόκειται), το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουλίου 2020, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, του ηθικού πλεονεκτήματος του Μελισσανίδη και της ΑΕΚ από τον Ιβάν Σαββίδη, είναι η κορυφή του παγόβουνου αυτής της απίστευτης ιστορίας του νεοελληνικού ποδοσφαιρικού πολιτισμού.

Όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα έμειναν μόνο στο αν θα καταθέσει ή όχι ο Μελισσανίδης ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, όταν ήταν από την αρχή βέβαιο πως κάτι ανάλογο δεν θα συμβεί ποτέ. Τα όσα αποκαλύφθηκαν στην πορεία για τη συμφωνία των δύο πριν το ξεκίνημα του αγώνα και την «υπόσχεση» Μελισσανίδη ότι δεν θα διεκδικήσει τη νίκη «στα χαρτιά», δηλαδή με την εφαρμογή του κανονισμού, αποδεικνύουν πως η πλευρά του Π.Α.Ο.Κ. ποτέ δεν κινδύνευσε στην ουσία και ότι ενέχεται σε ένα, ακόμη, κορυφαίο σκάνδαλο, που όμοιο του δεν αντιμετώπισε ποτέ έως τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πίσω από τη συμφωνία ( τα ανταλλάγματα θα φανούν σύντομα) των δυο διοικητικών ηγετών, καλά κρυμμένες υπάρχουν άλλες παρενέργειες, τις οποίες κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να διερευνήσει, ώστε να κατανοήσει το μέγεθος της εγκληματικής αμέλειας των υπευθύνων του Π.Α.Ο.Κ. που έπαιξαν με την υγεία των ποδοσφαιριστών τους και καταπάτησαν κάθε έννοια νόμου.

Όταν στις 08 Αυγούστου 2018 οι υπουργοί Υγείας (Ανδρέας Ξανθός) και Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γιώργος Βασιλειάδης) δημοσίευαν στο ΦΕΚ 3254/08 Αυγούστου 2008 την κοινή υπουργική απόφαση για την Κάρτα Υγείας Αθλητή δήλωναν περιχαρείς στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 « Η πιστοποίηση τη υγείας των αθλητών καταγράφεται σε κάρτα υγείας, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες».

Δηλαδή, σύμφωνα με τους δύο υπουργούς και την απόφαση τους, η προσκόμιση έγκυρης Κάρτας Υγείας Αθλητή δεν αφορά μόνο στους επίσημους ή φιλικούς αγώνες μιας ομάδας ( εκεί όπου οι κανονισμοί αποκλειστικά αναφέρονται), αλλά επεκτείνεται και στις προπονήσεις της. Όπερ σημαίνει, ότι οι ποδοσφαιριστές του Π.Α.Ο.Κ. ( δώδεκα τον αριθμό) εκτός από τους αγώνες συμμετείχαν παράνομα, κατά παράβαση της διάταξης του νόμου, και στις προπονήσεις της ομάδας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που η Κάρτα Υγείας τους δεν είχε θεωρηθεί, συνεπώς δεν την κατείχαν καν. Δεν ήταν απλώς μη θεωρημένη η Κάρτα Υγείας, Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση στην ουσία δεν κατείχαν Κάρτα Υγείας Αθλητή από την ώρα που είχε λήξει η ετήσια ισχύς της προηγούμενης και δεν είχε έγκυρα αναθεωρηθεί.

Η συσχέτιση της ευθύνης της ομάδας και των ίδιων των αθλητών με την, κατά παράβαση της Υπουργικής απόφασης, συμμετοχή στις προπονήσεις προκύπτει από την παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου που αναφέρει « Η Κάρτα υγείας Αθλητή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας. Αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται στην κατοχή του».

Ξεπερνώντας κανείς την τυπική διατύπωση «… και βρίσκεται στην κατοχή του», καθώς είναι σαφές πως οι Κάρτες Υγείας διατηρούνται στα γραφεία της Ομάδας, δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει ότι στον Π.Α.Ο.Κ. οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της Ομάδας επέτρεπαν τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών τους στις προπονήσεις, κατά παράβαση της διάταξης της υπουργικής απόφασης, δηλαδή, χωρίς οι ποδοσφαιριστές αυτοί να διαθέτουν έγκυρη και νόμιμη Κάρτα Υγείας.

Η αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου ( δεύτερο μετά την πολυιδιοκτησία με πρωταγωνίστρια την ίδια ομάδα, τον Π.Α.Ο.Κ.) διαμορφώνει ήδη ένα ασφαλές πεδίο για να εξελιχθεί, όπως οι κανονισμοί, ορίζουν μια ευθεία παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Η υπόθεση αφορά σε «πειθαρχικά αδικήματα που δεν αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα και περιήλθαν σε γνώση του αυτεπάγγελτα από ίδια γνώση για γεγονότα ή δηλώσεις που καλύπτονται από τα Μ.Μ.Ε.» (άρθρο 25 Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.). Αφορά στην παράβαση διάταξη της υπουργικής απόφασης που επιβάλλει την πιστοποίηση της υγείας των αθλητών για τη συμμετοχή και στις προπονήσεις.

Ο Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να γλίτωσε, λόγω της συμφωνίας εξαγοράς της επίσημης σιωπής Μελισσανίδη από τον Ιβάν Σαββίδη και της απίστευτης αβελτηρίας του Κ.Α.Π., τον πειθαρχικό έλεγχο και την προβλεπόμενη ποινή για τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά ο κ. Σιμιτζόγλου θα πρέπει να εξετάσει την πιθανότητα να παρέμβει για το σκέλος των προπονήσεων όλου αυτού του διαστήματος με τις Κάρτες Υγείας σε αχρηστία.

Την ίδια ώρα είναι ξεκάθαρο ότι για τον Π.Α.Ο.Κ. υποκρύπτονται, στην πρωτοφανή ανικανότητα των στελεχών της Π.Α.Ε. και στον εγκληματικό ωχαδερφισμό, που επέδειξαν για την υγεία των ποδοσφαιριστών και τη συμμόρφωση τους με την κοινή υπουργική απόφαση, ποινικές ευθύνες «για βαρεία αμέλεια».

Λίγη σημασία έχει ότι κανείς ποδοσφαιριστής δεν έπαθε το παραμικρό. Θα μπορούσε να συμβεί το εξαιρετικά δυσάρεστο και ο ποδοσφαιριστής να μην καλύπτεται από την ώρα που η νόμιμα εκδοθείσα ή η αναθεωρημένη Κάρτα Υγείας είναι υποχρεωτική και για τις προπονήσεις. Το ότι δεν συνέβη δεν σημαίνει τίποτε για την ευθύνη της Π.Α.Ε.

Εκτός, εάν αποφασίσει ο Π.Α.Ο.Κ. να μετακυλήσει την ευθύνη στους ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με τη διατύπωση της υπουργικής απόφασης ότι «αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται στην κατοχή του», ώστε με τον τρόπο αυτό να ξεπεράσει τον σκόπελο.

Κύριε Σιμιτζόγλου, πως σας φαίνεται η ιδέα να παρέμβετε και να ζητήσετε ευθύνες για βαρεία αμέλεια της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ή των ίδιων των ποδοσφαιριστών;

Υ.Γ. Λέει η διάταξη του άρθρου 3 « Η Κάρτα υγείας Αθλητή εκδίδεται και ανανεώνεται από τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες». Συνδέστε αυτή την πρόβλεψη με αυτή την Ε.Π.Ο. και τι υπηρεσίες της και θα ανακαλύψετε αμέσως ποιοι και για ποιο λόγο ειδοποίησαν την Α.Ε.Κ. ότι οι Κάρτες Υγείας 12 ποδοσφαιριστών του Π.Α.Ο.Κ. δεν είχαν θεωρηθεί μετά τη λήξη τους, άρα δεν ήταν έγκυρες.

Ποια υπηρεσία στην Ε.Π.Ο. εκδίδει και ανανεώνει τις κάρτες Υγείας των Ποδοσφαιριστών και ποιος είναι επικεφαλής;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ