Τι κάνει ο Φορτούνης ως «false 9»;

Τι κάνει ο Φορτούνης ως «false 9»;

Αν τελικά ο Κώστας Φορτούνης πάρει ρόλο «false 9» κόντρα στην ΑΕΚ, τότε θα είναι το 4ο του παιχνίδι (πρώτο εντός συνόρων) στον Ολυμπιακό που θα αγωνιστεί ως κρυφός φορ. To10.gr σας παρουσιάζει ποια είναι τα προηγούμενα 3 και τι έχει κάνει σε αυτά.

Ματς-φιέστα προ των πυλών για τον Ολυμπιακό.

Αύριο Κυριακή (19/7, 20:00) οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 10η και τελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League. Ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει η λήξη του και η φιέστα που θα ακολουθήσει, παρά το ίδιο το παιχνίδι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να πάρει στην αποστολή του αγώνα όλους τους ποδοσφαιριστές του. Για προφανείς λόγους φυσικά. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να θέλει να ξεκουράσει το «πολυβόλο» του. Τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Βέβαια εδώ δεν έχει και πολλές επιλογές. Ο Αχμέντ Χασάν είναι τραυματίας, καθώς έχει υποστεί θλάση, ο Χιλάλ Σουντανί λείπει καιρό. Τι μένει; Ο Κώστας Φορτούνης!

Ο Μαρτίνς προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει τον Έλληνα άσο ως κρυφό επιθετικό. «False 9» όπως λένε και οι Άγγλοι. Αν τελικά ο Ίβηρας τεχνικός επιλέξει να χρησιμοποιήσει τον Φορτούνη στη γραμμή κρούσης, αυτό δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Με τον 27χρονο μεσοεπιθετικό να έχει αγωνιστεί άλλες τρεις φορές ως «false 9» με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

To10.gr σας θυμίζει αυτούς τους αγώνες και τις επιδόσεις του Φορτούνη. Πρόκειται για τα ματς κόντρα σε Μπαρτσελόνα (ισοπαλία 0-0), Σπόρτινγκ (ήττα 3-1) για τους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2017/18 και Μπέτις (ήττα 1-0) για τους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2018/19.

Ποιες είναι οι επιδόσεις του «Φόρτου» σε αυτές τις αναμετρήσεις; Ούτε γκολ, ούτε ασίστ, με τον Ολυμπιακό να μετράει στους συγκεκριμένους αγώνες 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Ωστόσο, βλέπουμε ότι τα 3 ματς είναι ευρωπαϊκά. Και όχι με μικρές ομάδες. Μπάρτσα, Σπόρτινγκ, Μπέτις. Με τον Φορτούνη να μετράει καλές εμφανίσεις σε όλα αυτά τα ματς. Αλλά πλέον, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιηθεί ο «Φόρτου» ως «ψευτοεννιάρι» για πρώτη φορά και σε ελληνικό ματς!

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως ο Φορτούνης έχει αγωνιστεί ως κρυφός επιθετικός σε 1 ματς επί εποχής Μαρτίνς και σε 2 επί Λεμονή, ενώ μόνο σε εκείνο με τον Πορτογάλο στην τεχνική ηγεσία έπαιξε 90 λεπτά (Μπέτις). Με την Μπαρτσελόνα έπαιξε 84 λεπτά και με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας 57′.

Τέλος, ο Φορτούνης έχει αγωνιστεί στη θέση «false 9» μόνο με τον Ολυμπιακό! Σε καμία από τις προηγούμενες ομάδες του δεν έγινε αυτό. Ούτε με την Καϊζερσλάουτερν, ούτε με τον Αστέρα Τρίπολης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ