Ολυμπιακός : Οι 7 στιγμές του Θρύλου στην πορεία για το 45ο (vids)

Ολυμπιακός : Οι 7 στιγμές του Θρύλου στην πορεία για το 45ο (vids)

Ο Ολυμπιακός στέφεται πρωταθλητής για 45η φορά στην ιστορία του στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ και to10.gr θυμάται τα 7 ματς που καθόρισαν την πορεία προς τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε (20:00) στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την ΑΕΚ, στο τελευταίο παιχνίδι των playoffs και ταυτόχρονα του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι ολοκληρώνουν σήμερα τη ξέφρενη πορεία τους για την κορυφή όπου επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια στο πιο «καρυδάτο» πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του πραγματοποιώντας μια σχεδόν τέλεια σεζόν κόντρα σε όλους και σε όλα κατέκτησαν τον 45ο τίτλο της ιστορίας τους και απόψε θα το γιορτάσουν μαζί με τον κόσμο τους, σε μια διαφορετική φιέστα από τις συνηθισμένες.

Η πορεία του Ολυμπιακού προς τον τίτλο ήταν εντυπωσιακή και ξεκίνησε πριν από 11 μήνες στο ίδιο γήπεδο που θα τελειώσει απόψε. Στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα Τρίπολης. To10.gr με αφορμή τη στέψη των πρωταθλητών θυμάται τα 7 παιχνίδια που καθόρισαν τον… δρόμο για τον τίτλο, με όλα να είναι κομβικά. Βραδιές που σημάδεψαν το φετινό πρωτάθλημα όπως οι δυο στην Τούμπα, ή αυτή με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ή το ματς-κλειδί για τον τίτλο κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Φυσικά θα μπορούσαν να υπάρχουν κι άλλα ματς στη λίστα, όπως η νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-0, ή το 2-1 με τον ΟΦΗ όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, όμως τα συγκεκριμένα 7 παιχνίδια είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στη βαθμολογία, ενώ ήταν όπως αναφέραμε, κομβικά για την επιστροφή στην κορυφή.

Τα 7 παιχνίδια που καθόρισαν την ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού προς τον τίτλο:

8η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0
Σκόρερ: Σεμέδο, Καμαρά

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν που κέρδισε ο Ολυμπιακός, ήταν αυτό με την ΑΕΚ, σε μια πολύ καλή εμφάνιση των ερυθρόλευκων, όπου απέδειξαν ότι είναι φτιαγμένοι για τον τίτλο.

Με σκόρερ τους Σεμέδο και Καμαρά ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0, θα μπορούσε να σκοράρει και περισσότερες φορές, ενώ «πάτησε» γερά στην κορυφή.

14η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-5
Σκόρερ: Μασούρας (2), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (2)

Ο Ολυμπιακός πάντα δυσκολευόταν στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, όμως τη φετινή σεζόν πέρασε σαν… σίφουνας διαλύοντας με 5-0 τους Αρκάδες σε μια εμφάνιση… πρωταθλητή.

Με σκόρερ τους Μασούρα (2), Ελ Αραμπί (2) και Ποντένσε ο Ολυμπιακός «καθάρισε» στην Τρίπολη, συνεχίζοντας να κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις και φυσικά να παραμείνει στην κορυφή, μαζί με τον ΠΑΟΚ.

17η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0
Σκόρερ: Ελ Αραμπί

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη είναι το πιο κομβικό ματς για τον τίτλο μέχρι το επόμενο. Οι ερυθρόλευκοι ήταν στο -2 πριν το ματς από τον ΠΑΟΚ και έπαιζαν κεκλεισμένων των θυρών, σε ένα ματς must win με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Τελικά με σκόρερ τον Ελ Αραμπί στο 74ο λεπτό με ένα πανέμορφο τέρμα μετά από ασίστ του Βαλμπουενά πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο, το οποίο συνοδεύτηκε και με ήττα του ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αυτόματα λοιπόν ο Ολυμπιακός από το -2 βρέθηκε στην κορυφή και το +1 από τον Δικέφαλο του βορρά.

23η αγωνιστική: Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-1
Σκόρερ: Χασάν

Η νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου με 1-0 είναι πιθανότατα η πιο σημαντική στην πορεία προς τον τίτλο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν με τους Περιστεριώτες, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει και ήταν στο +1 και από το 73ο λεπτό αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο (κόκκινη κάρτα ο Ελαμπντελαουί). Το ματς στο Περιστέρι όδευε προς απώλεια βαθμών και ταυτόχρονα απώλεια της μοναξιάς της κορυφής, όμως ο Αχμέντ Χασάν είχε αντίθετη άποψη και στο 90 έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο για την κατάκτηση του τίτλου, με αποτέλεσμα να μείνει στο +2 πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (57-55).

25η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1
Σκόρερ: Γιαννούλης αυτογκόλ

Μετά το ματς με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός πήγαινε στην Τούμπα για το ματς της χρονιάς.

Ουσιαστικά πήγαινε για δυο αποτελέσματα, όντας στο +2 από τον Δικέφαλο, όμως με μια μεστή εμφάνιση πήρε ένα μεγάλο διπλό, αύξησε τη διαφορά στο +5 και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για το πρωτάθλημα, πριν την έναρξη των playoffs.

Playoffs 1η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1
Σκόρερ: Ελ Αραμπί

Η έναρξη των playoffs έβρισκε τον Ολυμπιακό και πάλι στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι πήγαιναν στο +7 στη Θεσσαλονίκη και δεν ήθελαν να χάσουν, όμως αυτό το ματς ήταν και η «ταφόπλακα» στα όνειρα του ΠΑΟΚ.

Με σκόρερ τον Ελ Αραμπί σε ένα ματς όπου οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν, ουσιαστικά «κλείδωσε» και ο τίτλος, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει τη διαφορά στο +10 (69-59) με το ξεκίνημα των playoffs.

Playoffs 4η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2
Σκόρερ: Ελ Αραμπί, Καμαρά

Ο Ολυμπιακός φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ σε ένα ματς που μπορεί να είχε κριθεί ο τίτλος, όμως οι ερυθρόλευκοι με επίδειξη δύναμης στο πρώτο ημίχρονο καθάρισαν το ματς και με 2-1 πέτυχαν ακόμα μια νίκη σε ντέρμπι.

Με δυο πανέμορφα γκολ από Ελ Αραμπί και Καμαρά, ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο διπλό και έφτασε να βρίσκεται στο +19 (78-59) λόγω και του -7 του ΠΑΟΚ από την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με τη Ξάνθη. Βέβαια τότε οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού αν και τυπικά είχαν κατακτήσει τον τίτλο δεν πανηγύρισαν το πρωτάθλημα, καθώς εκκρεμούσε η εκδίκαση του ΠΑΟΚ στο CAS. Μια εκδίκαση που εντέλει του επέστρεψε προς το παρόν τους 7 βαθμούς στους Θεσσαλονικείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ