«Χείμαρρος» ο Κούγιας για πολυϊδιοκτησία και Μελισσανίδη

«Χείμαρρος» ο Κούγιας για πολυϊδιοκτησία και Μελισσανίδη

«Γκαρσόν από τα Γιαννιτσά που βρέθηκε δισεκατομμυριούχος» χαρακτήρισε τον Γιάννη Καλπαζίδη ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος για άλλη μία φορά προέβη σε σοβαρές καταγγελίες.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια παρουσιάζουν πάντα ενδιαφέρον… Το ίδιο συνέβη και με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη της Λάρισας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, στον οποίο προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για την πολυϊδιοκτησία, τη δράση του Δημήτρη Μελισσανίδη και για άλλα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Libero FM:

Για το ότι έπαιξε τον ύμνο του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Ξάνθη: «Έπαιξα τον ύμνο του ΠΑΟΚ γιατί θεωρώ ότι η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ είναι μία εταιρία. Όταν η Ξάνθη πουλά τα εισιτήριά των εντός έδρας αγώνων της με τον ΠΑΟΚ από την Τούμπα, όταν απαγορεύεις την παρουσία οπαδών άλλων ομάδων, μεταξύ των οποίων και του ΑΡΗ και επιτρέπει να γεμίζει το γήπεδό της μόνο με οπαδούς του ΠΑΟΚ και έχουν αναδειχτεί όλα αυτά με την πολυϊδιοκτησία, θα είμαι σκληρός. Θυμάμαι τι μας έκαναν στην Ξάνθη με τον Λάμπρου και φέτος με τον Τσαγκαράκη για να κερδίσει ο αντίπαλος. Δεν είναι δυνατόν να αφήσω σε ένα τέτοιο παιχνίδι που εμείς παίζαμε για την αξιοπιστία μας και επηρεαζόταν τους αγώνες διαβάθμισης. Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν κέρδιζε ο Πανιώνιος. Η Ξάνθη δεν έχει λόγο ύπαρξης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μία ομάδα χωρίς οπαδούς, η οποία ανήκει στον ανιψιό του κ. Σαββίδη. Δεν ήταν δυνατόν να μην παίξω τον ύμνο του ΠΑΟΚ».

Για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης: «Από τη στιγμή που η Ξάνθη δεν πήγε στο CAS και επικυρώθηκε η βαθμολογία, αυτή η χαριστική τροπολογία για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη που είναι ευεργέτημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δημιούργημα ενός ανθρώπου που δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό, του κ. Γεραπετρίτη, εγώ δεν είχα κανένα λόγο να πάω στο CAS. Αν εφαρμοζόταν σωστά η νομοθεσία, κι εκεί φαίνεται η ενοχή του, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να απαλλαγεί από κάθε βαθμολογική αφαίρεση, αν έλεγε το αυτονόητο: «Ναι, έκανα το λάθος, με τον ανιψιό μου αγόρασα την Ξάνθη». Η Ξάνθη υποβιβάζεται και εξαφανίζεται όπως επιτάσσουν οι κανονισμοί της FIFA και στον ΠΑΟΚ θα έμενε η ρετσινιά ότι κατέστρεψε την Ξάνθη, δε θα αφαιρούνταν βαθμοί».

Για τους Μαρινάκη και Μελισσανίδη: «Δεν έχω πέσει έξω με τον κ. Μαρινάκη από νομικής πλευράς. Είμαι δικηγόρος των εκδοτικών επιχειρήσεών του και κατόπιν αυτής της συνεργασίας, άλλαξα γνώμη για την προσωπικότητά του. Θεωρώ πιο επιβλαβή την παρουσία κυρίως του κ. Μελισσανίδη, στο διπλανό γραφείο του οποίου εδρεύει ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Παπαδόπουλος, ο γνωστός αποθηκάριος της ΕΠΟ που τον αποζημίωσαν με 360.000 μόλις πήγε ο Γραμμένος στη διοίκηση. Δεν είπα ποτέ ότι ο Μαρινάκης δεν έκανε πολύ κακό στο ποδόσφαιρο, όταν πήρε όλο το συνεργείο του Κόκκαλη από τον Πατέρα με τον οποίο ήταν αδερφικοί φίλοι».

Για την κόντρα με την Ξάνθη: «Η Ξάνθη είναι ανταγωνίστριά μας είτε πρόκειται για την παραμονή είτε για την έξοδο στην Ευρώπη. Και όταν τα έξοδά της τα καταβάλει ο Σαββίδης με τα εκατομμύρια ευρώ που έχει, εγώ δεν μπορώ να την ανταγωνιστώ. Όταν έχω αθέμιτο ανταγωνισμό από κάποιον, είτε είναι η Ξάνθη είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αυτό με βλάπτει. Η άλλη ομάδα έχει έναν άνθρωπο που ουσιαστικά έχει αγοράσει τις μετοχές και κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας ότι έχουν αγοράσει μόνο το ξενοδοχείο και το προπονητικό κέντρο και όχι την ομάδα. Ο Καλματζίδης, ένα πρώην γκαρσόν στα Γιαννιτσά, ανιψιός του Σαββίδη, βρέθηκε δισεκατομμυριούχος και αγόρασε ένα ξενοδοχείο στο οποίο δεν πατά ποτέ κανείς, ένα προπονητικό κέντρο στο οποίο προπονείται μόνο η Ξάνθη και οι Ακαδημίες της και λέει ότι δεν έχει σχέση με την Ξάνθη. Οι ομάδες μου όπως ο ΠΑΣ Γιάννενα και η Λάρισα που τις πήρα από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, δεν ανέβαιναν στη Σούπερ Λίγκα γιατί έβρισκα απέναντί μου τον Κόκκαλη, τον Πατέρα και το συνεργείο τους. Καμία ομάδα μου δεν πτώχευσε ποτέ».

Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και το CAS: «Η κ. Μαρούπα είναι καλή δικηγόρος. Δέχτηκε μπούλινγκ. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι μία από τις τρεις παντοδύναμες συνταγματικά κατοχυρωμένες επιτροπές που κάνουν έρευνα και εκδίδουν πορίσματα. Δεν είναι δικαστήριο. Η έρευνα αυτής της επιτροπής δεν έχει όρια, μπορεί να μπει και σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό το πόρισμα θεωρείται δεσμευτικό. Αυτό δεν κατάφεραν να το μεταδώσουν στο CAS. Η επιτροπή δεν έχει σχέση ούτε με το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο, ούτε με την Επιτροπή Εφέσεων ούτε με το CAS.

Το CAS είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εκδίδεται μία απόφαση με την απόφαση ενός Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου, αφού δεν είχε καταλάβει ότι η υπόθεση είχε εκδικαστεί και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό. Τώρα έχουμε παραιτήσεις όλων των μελών λόγω του μπούλινγκ που έκανε ο ΠΑΟΚ. Όταν θα δικαστεί η υπόθεση, κι αυτό είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ αφού η ποινή θα ισχύσει από του χρόνου και θεωρώ ότι κανένας τακτικός δικαστής δε θα τον αθωώσει για την πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη. Όταν η κ. Μαρούπα μιλά για μένα, δεν μπορεί να λέει ότι θα κάνουμε έρευνα για την ΑΕΛ επειδή στο λέει ο κ. Θωμαΐδης. Εκεί αντέδρασα. Όταν βγαίνει ένα πόρισμα της Επιτροπής, κανείς δεν μπορεί να το ανατρέψει, όποιος και να δικάσει, γιατί καταργείται το Σύνταγμα και η λειτουργία του ελληνικού κράτους».

Για την «επιστροφή» της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας από το CAS: «Το CAS έκανε κάτι απαράδεκτο. Απέφυγε να πιάσει τα κάρβουνα στα χέρια του, παρότι θα μπορούσε να πάρει την ουσία της υπόθεσης στα χέρια του. Το πρόβλημα τώρα είναι ποια νομοθεσία θα εφαρμοστεί. Οι τρεις Εφέτες θα πρέπει να δικάσουν με τον κανονισμό της ΕΠΟ. Η τροπολογία της Κυβέρνησης δεν έχει γίνει ακόμα κανονισμός, άρα υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού και των δύο. Όταν υπάρχει κενό, εφαρμόζονται οι κανονισμοί της FIFA και της UEFA, κι εκεί δεν προβλέπεται η τροπολογία του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεραπετρίτη. Εκεί προβλέπεται να πέσει μόνο η Ξάνθη και να μην έχει κυρώσεις ο ΠΑΟΚ. Αυτό πρέπει να γίνει κατά την άποψή μου. Ο ΠΑΟΚ κακώς υφίσταται την αφαίρεση των βαθμών».

Για τα θέματα των δανεικών παικτών: «Όταν έχεις 10 δανεικούς όπως ο Βόλος από τον ΠΑΟΚ, σου δημιουργούνται ερωτήματα. Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι ο Βόλος ανήκει στον Σαββίδη. Εγώ πήρα δανεικούς από τον ΠΑΟΚ και μας βοήθησαν πάρα πολύ και οι δύο, με εξαιρετική απόδοση. Εμένα με ενδιαφέρει το συμφέρον της ομάδας μου. Και αν δεν ήταν η Ξάνθη ανταγωνίστριά μας, δε θα ασχολούμουν με το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Εμένα με ενδιαφέρει να υπάρχει νομιμότητα για να κάνω τον προγραμματισμό μου. Πώς θα αντιμετωπίσεις μία Ξάνθη με τον Σαββίδη από πίσω της; Εγώ έχω συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους του αθλητισμού. Αν είχα υπόθεση του Σαββίδη, θα απαγορευόταν να είχα ομάδα;».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ