Τσιώλης : «Ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο»

Τσιώλης : «Ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο»

Ο Σάκης Τσιώλης έκανε τον απολογισμό του φετινού πρωταθλήματος λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι δίκαιος πρωταθλητής.

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» και έκανε μια αποτίμηση του ελληνικού πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (19/7).

Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός μίλησε για τα συμπεράσματα που έβγαλε από τη φετινή Σούπερ Λιγκ, τον τελικό του Κυπέλλου, το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς αλλά και για το προπονητικό του μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος: «Είναι δίκαιη θέση των ομάδων στα πλέι οφ βάσει της απόδοσης τους. Αναμφισβήτητα ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, ήταν πιο ολοκληρωμένη ομάδα και το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι και στην αρχή με τα προκριματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά την πανδημία, ήταν σε πολύ καλό επίπεδο».

Για τη στήριξη του Ολυμπιακού στον Μαρτίνς πέρσι: «Έχω μία προσωπική σχέση με τον Μαρτίνς από τα ματς του Αστέρα Τρίπολης με τη Μαρίτιμο, ήμασταν μαζί σε σεμινάρια πέρσι. Το συνδυαστικό, γρήγορο παιχνίδι του Πέντρο το στήριξε απόλυτα ο Καρεμπέ. Παρά τα δύο, τρία άσχημα αποτελέσματα είχε την τύχη να έχει από πίσω τον Καρεμπέ, έναν ποδοσφαιράνθρωπο, που είδε ότι μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Το σημαντικότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός κράτησε την ίδια ομάδα πέρσι το καλοκαίρι. Η συνοχή παίζει σημαντικό ρόλο. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έδωσαν αυτοπεποίθηση στον Ολυμπιακό, που την είδαμε μέχρι το τέλος. Φέτος, ο Τσιμίκας άγγιξε το εννέα στα δέκα. Το αναφέρω γιατί μου αρέσουν οι Έλληνες παίκτες. Ο Ελ Αραμπί έκανε απίστευτο πρωτάθλημα. Παρ’ ό,τι ο Ολυμπιακός έχασε τον Φορτούνη, που για μένα είναι ίσως ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής και μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά, ο Βαλμπουενά έπαιξε ρόλο στην
ισορροπία που πρέπει να έχει μία ομάδα».

Για τη συνεργασία Φορτούνη, Βαλμπουενά και αν μπορέσουν να παίξουν μαζί πίσω από τον επιθετικό: «Είναι ανάλογα με το στόχο κάθε αγώνα. Με τη Γουλβς ο Ολυμπιακός θα παίξει με τρεις χαφ. Από κει και πέρα μπορούν να παίξουν και στα άκρα, αλλά όχι στη γραμμή, γιατί δεν είναι ακραίοι. Ο Ολυμπιακός έχει μπακ χαφ και τους καλύπτουν παίκτες όπως ο Καμαρά και ο Μπουχαλάκης για να παίξουν ως φουλ μπακ και να καλύψουν όλη την πλευρά».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είχε μία δυσάρεστη εικόνα. Το αρνητικό ήταν ότι κάτι δεν πήγε καλά με τον σχεδιασμό της ομάδας με τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρουσιάστηκε μία ομάδα χωρίς ταχύτητα και μετά από αυτά τα παιχνίδια. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η ψυχολογία με τον αποκλεισμό και από το Γιουρόπα Λιγκ. Δεν μπορώ να σταθώ σ’ αυτό που λένε ότι μεγάλωσαν κάποιοι παίκτες, γιατί αυτή την εικόνα είχε η ομάδα τέσσερις μήνες μετά το πολύ καλό πρωτάθλημα που έκανε πέρσι με πολύ καλή ταχύτητα. Ο ΠΑΟΚ είχε θέματα και με την τακτική του, ανεξάρτητα από συστήματα. Τακτικά δεν έκανε αυτό που για παράδειγμα έκανε χθες στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Ολυμπιακός και βλέπαμε πέρσι από τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό δεν το είδαμε με τον νέο προπονητή του φέτος».

Για τη στήριξη στον Φερέιρα κι αν μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα: «Ο τεχνικός διευθυντής και όλοι στο τιμ που θα αποφασίσουν, πρέπει να δουν τα χαρακτηριστικά του προπονητή. Ταιριάζει στη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ; Γιατί βλέπω ότι με δύο αποτελέσματα, πάει να γυρίσει κάπως το κλίμα, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να αντιστραφεί με τη σεζόν που είχε ο ΠΑΟΚ. Και ο προπονητής δεν είναι έξω από την κριτική, αλλά πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο και από ανθρώπους που μπορούν να αξιολογήσουν με κριτήρια τεχνικά».

Για την ΑΕΚ και τη δουλειά του Καρέρα: «Η ΑΕΚ τώρα δοκιμάζεται. Και με τον ΠΑΟΚ που ήταν σημαντικό ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και με τον τελικό του Κυπέλλου, ο Καρέρα δίνει τη σφραγίδα του για το γίνεται στην ΑΕΚ και τι μπορεί να περιμένει η ΑΕΚ. Είδα το προηγούμενο διάστημα μία ΑΕΚ πιο μαζεμένη, ήταν πολύ καλά με τον Καρέρα, αλλά περιμένω να δω τον Καρέρα τώρα με τον τελικό, όχι αν πάρει το Κύπελλο, αλλά πως θα συμπεριφερθεί η ομάδα του. Σε έναν τελικό παίζει ρόλο η υπομονή και η τακτική».

Για τους τρεις στην άμυνα: «Οι τρεις στην άμυνα είναι ωφέλιμοι αν ο αντίπαλος παίζει με δύο φορ, γιατί αδυνατίζεις στα άκρα αν ο αντίπαλος έχει περισσότερους παίκτες. Και χρειάζεται και τον Τσιγκρίνσκι. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα πάει με τρεις αν ο Ολυμπιακός πάει με τον Φορτούνη στο ματς».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Ο Ολυμπιακός έχει συνοχή, ξέρουν τι θα γίνει τι θα γίνει μετά το 70’ αν δεν πάει καλά το παιχνίδι. Είναι περισσότερο ομάδα αυτήν τη στιγμή».

Για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς: «Είναι ένα παιχνίδι, που του αρέσει του Ολυμπιακού. Ενισχυμένη ομάδα στην άμυνα και το κέντρο, περιμένει και χτυπάει. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός και ποντάρω σ’ αυτό. Πρέπει όμως να ψάξει το γκολ και η Γουλβς θα κοιτάξει να έχει ισορροπία και να μη δώσει χώρους. Αν ο Ολυμπιακός βρει διέξοδο σ’ αυτό θα είναι κοντά σε μία ιστορική πρόκριση».

Για τον ΟΦΗ: «Αυτό που μου άρεσε είναι ότι κυκλοφόρησε τη μπάλα, έπαιξε το πάσινγκ γκέιμ, μετά το δεύτερο γύρο όμως ήταν αδύναμος στο αποτέλεσμα εκτός έδρας. Αν είχε βελτιώσει αυτά τα πράγματα θα ήταν μία πραγματικά ευχάριστα έκπληξη».

Για τον Παναθηναϊκό και τον Άρη: «Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης ναι μεν προσπάθησαν, το έψαξαν αλλά δεν είχαν από πίσω τον παλιό Ατρόμητο ή τον Αστέρα ή την ΑΕΛ να έρθουν δυνατά να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Μπήκαν εύκολα στα πλέι οφ. Ο Άρης ήταν αρκετά καλός, έχει αυτό το λάτιν στυλ, με κορυφαίο παίκτη τον Γιάννη Φετφατζίδη».

Για τον MVP του πρωταθλήματος: «Ήταν ο Ελ Αραμπί. Πρωταγωνιστής είναι ο σκόρερ, αυτός που βάζει γκολ. Μου άρεσε πολύ ο Τσιμίκας, αλλά στηρίχτηκε πολύ στον Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός».

Για το αν θα αναλάβει τον Βόλο: «Πρώτα ο Θεός κάνω συζητήσεις με μία, δύο ομάδες μεταξύ αυτών και η ομάδα που είπατε. Μακάρι να επιστρέψω στους πάγκους γιατί μου έλειψε πολύ το γήπεδο και η δουλειά. Το θέλω και το αγαπάω πολύ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ