ΑΕΚ : Το «μαύρο κουτί» του Φαλήρου και οι ευθύνες

ΑΕΚ : Το «μαύρο κουτί» του Φαλήρου και οι ευθύνες

Τα λάθη Καρέρα-παικτών που έφεραν την ήττα με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό.

Η εικόνα της ΑΕΚ στο Φάληρο ήταν απογοητευτική. Η Ένωση δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του ματς να φανεί ανταγωνιστική και να πείσει πως μπορούσε να διεκδικήσει πράγματα. Οι Κιτρινόμαυροι γνώρισαν μια ήττα με κάτω τα χέρια, που θύμισε εμφανίσεις τους που είχαμε χρόνια να δούμε, στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Τόσο ο Μάσιμο Καρέρα όσο και οι ποδοσφαιριστές του έκαναν πολλά λάθη. Δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ματς και σίγουρα με αυτή την εμφάνιση, «τσαλάκωσαν» τη συνολικά καλή εικόνα τους στα πλέι οφ.

Τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας, όσο και σε ατομικό επίπεδο, υπήρξαν ζητήματα και μάλιστα σοβαρά για την ΑΕΚ. Ζητήματα που θα αναλύσουμε πιο κάτω αναλυτικά.

Πνευματικά απροετοίμαστη και με κακή νοοτροπία

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς, με τους ποδοσφαιριστές της να δείχνουν πως δεν είναι τη σωστή νοοτροπία για τα δεδομένα του ματς. Δεν είχαν προετοιμαστεί δηλαδή κατάλληλα ψυχολογικά, για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί ένα ντέρμπι. Ακόμα κι αν για την Ένωση το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά.

Φυσικά, η μεγαλύτερη ευθύνη για το παραπάνω βαραίνει τον Μάσιμο Καρέρα, που δεν μπόρεσε να δώσει κίνητρο στους παίκτες του και τουλάχιστον, να μπουν στο γήπεδο με ένα ανταγωνιστικό πνεύμα.

«Εφιαλτικό» ξεκίνημα και μηδενική αντίδραση

Από τη στιγμή που έγινε το 1-0 η ΑΕΚ έδειχνε να καταρρέει στο γήπεδο. Η Ένωση έδειχνε σημάδια φόβου, που δεν προέκυπταν από την αγωνιστική εικόνα του αντιπάλου. Μια ομάδα που κλεινόταν στην περιοχή της χωρίς να δέχεται πίεση και που κάθε ευκαιρία του Ολυμπιακού, έγινε γκολ. Επί της ουσίας το παιχνίδι κρίθηκε στο… ξεκίνημά του, με την ΑΕΚ να αδυνατεί να βγάλει την οποιαδήποτε αντίδραση και να παραδίνεται άνευ όρων.

«Τρύπα» ο Μπακάκης

Ο Μιχάλης Μπακάκης επέστρεψε στην ενδεκάδα καλύπτοντας έναν ρόλο που δεν γνωρίζει καλά, εκείνον του αριστερού μπακ. Ωστόσο η εικόνα του ήταν απογοητευτική και δεν μπορεί αυτό να δικαιολογηθεί από την αλλαγή θέσης. Ο διεθνής άσος έδειξε ουσιαστικά να μην είναι έτοιμος. Στη φάση του 1-0 ο Ρατζέλοβιτς τον κάνει… ότι θέλει, ενώ στη φάση του 3-0 (που ξεκινά από λάθος του Σιμόες), χάνει εντελώς τον Βαλμπουενά.

Ο Οικονόμου δεν μπορεί να μπει στα παπούτσια του Τσιγκρίνσκι

Ο Μάριος Οικονόμου έκανε προχθές άλλη μια προβληματική εμφάνιση. Ο Έλληνας στόπερ δείχνει τρομερή αστάθεια στην απόδοσή του και απέναντι στον Ολυμπιακό, η εικόνα του ήταν απογοητευτική. Ο Οικονόμου δεν είχε το απαραίτητο νεύρο που χρειάζεται ένα στόπερ σε ματς όπως και αυτό, ενώ ήταν πολύ κακές και οι τοποθετήσεις του, με αποτέλεσμα να χάνει φάσεις συνεχώς.

Πιθανότατα το «κύκνειο άσμα» του Αραούχο

Αν η εικόνα του απέναντι στον Ολυμπιακό, αποτελεί την τελευταία εντύπωση που αφήνει η παρουσία του στην ΑΕΚ, τότε ο Σέρχιο Αραούχο πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στα κιτρινόμαυρα. Ο Αργεντινός φορ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να γίνει απειλητικός για την αντίπαλη εστία, έμοιαζε αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα και αντιμετωπίστηκε εύκολα από την άμυνα του Ολυμπιακού. Σε ένα ματς, που πιθανότατα αποτελεί το «κύκνειο άσμα» του στην ΑΕΚ.

Ο Τσιντώτας δεν μπόρεσε να αρπάξει την ευκαιρία

Ο Μάσιμο Καρέρα θέλησε να δώσει στον Παναγιώτη Τσιντώτα την ευκαιρία να δείξει πράγματα και να ανεβάσει τον ανταγωνισμό για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Κάτι που δεν συνέβη επουδενί στο ματς του Φαλήρου. Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να αντιδράσει στις φάσεις των γκολ που δέχθηκε και να κάνει το… κάτι παραπάνω, που όπως φάνηκε είχε ανάγκη η συνολικά προβληματική ΑΕΚ, για να μείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι.

Τα γνωστά «πάνω-κάτω» του Αλμπάνη

Η παρουσία του Χρήστου Αλμπάνη στην ΑΕΚ είναι λίγο… περίεργη. Ο Έλληνας εξτρέμ έχει αποδειχθεί χρήσιμος για την Ένωση ερχόμενος από τον πάγκο, όμως όταν του δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσει ένα ματς, η εμφάνισή του κυμαίνεται στη μετριότητα. Έτσι συνέβη και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου ο Αλμπάνης έμοιαζε εντελώς εκτός κλίματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Καρέρα στο ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ