Σαμαράς : «Να ακούγεται παντού το όνομα του ΟΦΗ» (vid)

Σαμαράς : «Να ακούγεται παντού το όνομα του ΟΦΗ» (vid)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε στην ιστοσελίδα της ομάδας ο τεχνικός διευθυντής του ΟΦΗ, Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε για τις μεταγραφές, το Europa League, ενώ έκανε τον απολογισμό της φετινής σεζόν.

Ομολογουμένως, η σεζόν 2019-20 ήταν άκρως επιτυχημένη για τον ΟΦΗ, καθώς η κρητική ομάδα κατέκτησε την 6η θέση στα playoffs της Super League και του χρόνου θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Europa League. Ξεκινώντας από τον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Γιάννης Σαμαράς, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ και έκανε τον δικό του απολογισμό της σεζόν. Επίσης, μίλησε για την Ευρώπη, τις μεταγραφές και γενικότερα για την επόμενη μέρα αυτού του ενδιαφέροντος πρότζεκτ που «χτίζεται» στο Ηράκλειο.

Δείτε όλα όσα ανέφερε ο Σαμαράς:

Για τον απολογισμό των όσων έχουν γίνει έως τώρα: «Ξέραμε το δρόμο, ξέραμε πώς να δουλέψουμε την κάθε ημέρα και ξέραμε ότι κάποια στιγμή η ομάδα θα πάει εκεί που θέλαμε. Το σημαντικό είναι η καθημερινή δουλειά πάνω στο πρότζεκτ. Συνεχίζουμε τη δουλειά και τώρα που βγήκαμε στην Ευρώπη, βάζουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Κάθε μέρα δουλειά, ξέρουμε το δρόμο, πάντα ψάχνουμε το καλύτερο, θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Ο ΟΦΗ είναι σε μικρή αγορά, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μικρή αγορά και θέλουμε να το μεγαλώσουμε όλο αυτό. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να έχουμε το ίδιο ύφος και ήθος, να είμαστε μία πεντακάθαρη ομάδα. Θέλουμε να μας αναγνωρίζουν.

Θέλουμε να μεγαλώνουμε κάθε χρόνο. Αυτό είναι το DNA του ΟΦΗ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με τον προπονητή, τους παίκτες, τον κόσμο. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετέχουν στο πρότζεκτ. Μου άρεσε που διαφωνούσαμε με τον κόσμο αν θα βγούμε ή όχι στην Ευρώπη. Και μόνο που φτάσαμε να διαφωνούμε γι’ αυτό, σημαίνει πολλά. Χρειάζονται χρόνια για να χτίσει ένα κλαμπ τη νοοτροπία. Το θέμα δεν είναι αν βγήκαμε ή δεν βγήκαμε Ευρώπη. Στην Ευρώπη υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν βγει ποτέ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αλλά μεγαλώνουν και χτίζουν κάθε χρόνο. Έχουν ένα ύφος και ένα ήθος.

Μέχρι πέρυσι πολλοί δεν ήθελαν να έρθουν στον ΟΦΗ και τώρα δεν θέλουν να φύγουν. Έχουν βρει στον ΟΦΗ αυτό που θέλουν. Καταφέραμε να μας θέλουν και να μη θέλουν να φύγουν. Αυτό είναι που θέλουμε, αυτό θα πρέπει να είναι το DNA του ΟΦΗ. Θέλουμε να μας μάθει η αγορά, η αγορά δεν μας ήξερε. Θέλουμε να πουλήσουμε παίκτες, θέλουμε να αγοράζουμε παίκτες. Η ομάδα έχει πάρει μία αξία και πρέπει να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε.

Χτυπάνε τα τηλέφωνα, έρχονται τα mail και αυτή είναι η χαρά μας. Να ακούγεται το όνομα του ΟΦΗ παντού, είναι τιμή μας που μετά από χρόνια κλήθηκε στην εθνική ομάδα ο Τσιλιανίδης που θα ταξίδευε στην Αμερική και δίπλα θα έγραφε OFI CRETA. Αυτό είναι το σημαντικότερο!

Για εμένα δεν υπάρχει αθλητισμός που είναι όλα καλά. Θέλει να φτάσεις ψηλά; Πρέπει να δείξεις χαρακτήρα και να πονέσεις! Να ψηλώσεις την αυτοεκτίμηση σου.

Ευχαριστούμε τις άλλες ομάδες και είχαμε τα καλά σχόλια με τον τρόπο παιχνιδιού, συμπεριφορά, σεβασμός. Κρατήσαμε ολα τα πράγματα ψηλά. Πρεσβεύουμε τον ΟΦΗ και για να το κάνεις αυτό πρέπει να είσαι ψηλά. Εμείς προσπαθούμε το καλύτερο.

Εμείς θα είμαστε κάθε χρόνο εκεί. Θέλουμε να μας σκέφτονται όλες οι ομάδες και αυτό είναι που στο τέλος της ημέρας να χαρούμε. Δεν είναι δύσκολος δρόμος, είναι εύκολος και μακάρι κάποια στιγμή να ανοίξει η αγορά και να μιλάμε για ποδόσφαιρο και να μιλάμε για αθλητισμό. Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα.

Οι ομάδες δεν χτίζονται με λεφτά. Παίρνουν χρόνια όλα αυτά. Το θέμα είναι να εντοπίζουμε αυτά που θέλουμε να βελτιώσουμε και να γινόμαστε ολοένα καλύτερα. Η πίστη η διαδικασία η κάθε μέρα. Κανείς δεν θα σου υπογράψει τίποτα. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι να φτάσουμε τους πρώτους».

Για ενδεχόμενες νέες αποχωρήσεις και για τους Σεμέντο-Μεγιάδο: «Αν κάποιος φύγει εμείς έχουμε σχέδιο και θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Το θέμα είναι να βρίσκουμε τους ποιοτικούς παίκτες για την επόμενη μέρα, το επόμενο βήμα. Στόχος μας είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Όλα θα φανούν τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Αν ο Μεγιάδο ή ο Σεμέντο μείνουν, αυτό θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες. Εμείς έχουμε σχέδιο είτε με τα παιδιά είτε χωρίς τα παιδιά».

Για τον Σίμο: «Τον Γιώργο τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Γνώριζα πώς διαχειρίζεται καταστάσεις, γνώριζα το ήθος του. Είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε στον ΟΦΗ. Το ήθος του το έχουν δει σε όλη την Ελλάδα και μας πρεσβεύει και κάνει υπερήφανους όλους τους φίλους της ομάδας που έχουμε έναν τέτοιο άνθρωπο».

Για το μπάτζετ: «Ο οικονομικός σχεδιασμός υπάρχει από την πρώτη μέρα, ξέραμε πώς θα κινηθούμε για τα επόμενα χρόνια. Ο σχεδιασμός ήταν έτοιμος. Σίγουρα η όλη κατάσταση επηρεάζει όλο τον κόσμο σε όλους τους τομείς. Το κρατήσαμε, να μη φύγει το μπάτζετ, θέλουμε να είμαστε σωστοί στους αριθμούς που έχουμε ορίσει. Είμαστε πολύ καλά, σίγουρα δύσκολα, αλλά πολύ καλά. Βάσει του πλάνου που έχουμε ορίσει είμαστε πολύ καλά. Σίγουρα υπάρχει μία πτωτική τάση σε όλους τους τομείς λόγω της όλης κατάστασης ελέω κορωνοϊού, αλλά εμείς κρατάμε το πλάνο μας».

Δείτε και το βίντεο της συνέντευξης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ