Ο «κρυμμένος θησαυρός» της Μπόκα Τζούνιορς, ο Ολυμπιακός, ο Σολδάνο και ο Λούκας Ολάθα…

Ο «κρυμμένος θησαυρός» της Μπόκα Τζούνιορς, ο Ολυμπιακός, ο Σολδάνο και ο Λούκας Ολάθα…

To10.gr εξηγεί πώς ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην απόκτηση του αριστερού μπακ Λούκας Ολάθα, λόγω... Σολδάνο, αλλά και το μεταγραφικό «παιχνίδι» που έχει ανοίξει με την Μπόκα.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει συνολικά 52 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στο δυναμικό του, χωρίς σε αυτούς να λαμβάνονται υπόψη οι επαγγελματίες από την Ακαδημία. Ενας πολύ μεγάλος αριθμός ποδοσφαιριστών, που δείχνει ότι πέρα από τις όποιες μεταγραφικές προσθήκες γίνουν, βασικό μέλημα των Πειραιωτών είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ειδικά για τους παίκτες που επιστρέφουν από δανεισμούς και το μέλλον τους είναι αβέβαιο.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού, σε συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και τα στελέχη της ΠΑΕ που ασχολούνται με τις μεταγραφές, εξετάζουν το τι μέλλει γενέσθαι και ήδη γίνονται κινήσεις προς το να μειωθεί ο αριθμός. Για παράδειγμα, ήδη η Ομόνοια (με την οποία θα δώσουν φιλικό οι Πειραιώτες την Τετάρτη) έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον της για την απόκτηση ενός εκ των Ούγκο Κάιπερς ή Φιορίν Ντουρμισάι. Ο Βρουσάι ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ολλανδία, αλλά όχι στη Βίλεμ. Ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για άλλους «δανεικούς» ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών.

Η περίπτωση του Φράνκο Σολδάνο είναι μία από εκείνες που ο Ολυμπιακός σκοπεύει να αξιοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται. Και αυτό δεν αποκλείει την παρουσία του ως αντάλλαγμα, σε κάποιο deal με την Μπόκα Τζούνιορς. Κάτι που έγινε ήδη, χωρίς επιτυχία την πρώτη φορά. Αλλά που δείχνει τον δρόμο για την επόμενη ημέρα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ολυμπιακός και Μπόκα συνεχίζουν τις συζητήσεις για την επέκταση του δανεισμού του Σολδάνο στην ομάδα του Μπουένος Άιρες. Εντούτοις, πριν από λίγες ημέρες, ο Ολυμπιακός έριξε στο τραπέζι την πιθανότητα της ανταλλαγής του 24χρονου σέντερ φορ με κάποιον ποδοσφαιριστή της Μπόκα, που δεν υπολογίζεται από τον προπονητή της. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός στόχευσε σε συγκεκριμένη περίπτωση και έριξε στο τραπέζι το όνομα του Λούκας Ολάθα. Ενός 26χρονου Ουρουγουανού αριστερού μπακ, που ανήκει στην Μπόκα, αλλά τον τελευταίο 1,5 χρόνο αγωνίζεται στη Θέλτα Βίγκο.

Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι, οι συζητήσεις έγιναν, η διοίκηση της αργεντίνικης ομάδας «ψήθηκε» να κάνει την ανταλλαγή, καθώς και θα κρατούσε έναν παίκτη που θέλει πολύ (Σολδάνο) και θα παραχωρούσε έναν που δεν υπολογιζόταν (Ολάθα). Ετσι έπεσαν στο τραπέζι τα δεδομένα και ενημερώθηκαν και οι δύο παίκτες. Αλλά και η Θέλτα, καθώς έπρεπε να απαντήσει τι θα κάνει, λόγω οψιόν αγοράς που είχε βάλει στη συμφωνία για τον Ουρουγουανό μπακ.

Εν τέλει, η Θέλτα πλήρωσε ένα σημαντικό ποσό στην Μπόκα για νέα ενοίκιο, έπεισε τον παίκτη να μείνει στην Ισπανία και ανανέωσε τον δανεισμό του για ακόμη έναν χρόνο (2021), προσθέτοντας στη συμφωνία υποχρεωτική οψιόν αγοράς στα 4.000.000 €. Κάπως έτσι ο Ολάθα έμεινε στην ομάδα του Βίγκο, την οποία προπονεί και έσωσε από τον υποβιβασμό ο Οσκαρ Γκαρθία.

Ολυμπιακός και Μπόκα βρίσκεται εκ νέου σε επαφές για το μέλλον του Σολδάνο. Με το βαθύ ρόστερ της ομάδας του Μπουένος Άιρες να διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν «χωρούν», αλλά που μπορεί σε άλλο περιβάλλον και στα χέρια του Ολυμπιακού, να εξελιχθούν σε λαμπερά διαμάντια.

Μένει να φανεί εάν οι Πειραιώτες έχουν βρει κάποιον ποδοσφαιριστή που να τους συγκινεί και να τον δίνει η Μπόκα (κάτι διόλου απίθανο). Ή θα συνεχιστούν οι επαφές για τον νέο μονοετή δανεισμό του Αργεντινού επιθετικού, με επέκταση συμβολαίου στους Πειραιώτες, αλλά και οψιόν αγοράς που θα αγγίζει πάλι τα 5.000.000 €.

Όπως και να έχει, οι Ερυθρόλευκοι δείχνουν για ακόμη μία φορά ότι οι μεταγραφές είναι ένα «παιχνίδι» που δεν έχει ανυπέρβλητα εμπόδια, αλλά μόνο ευκαιρίες για ελιγμούς και έξυπνες ιδέες για να βρίσκονται λύσεις. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μόνο απλό δεν είναι για τους Πειραιώτες, το γεγονός ότι συναναστρέφονται μεταγραφικά με μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, πρωταθλήτρια Αργεντινής και διεθνή «παίκτη» στο μεταγραφικό παζάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ