Αποκάλυψη: Κίνηση του Ολυμπιακού για Αλμοέζ Αλί – Κορυφαίος παίκτης στην Ασία για το 2019 (Vids)

Αποκάλυψη: Κίνηση του Ολυμπιακού για Αλμοέζ Αλί – Κορυφαίος παίκτης στην Ασία για το 2019 (Vids)

To10.gr αποκαλύπτει τις επαφές με την Αλ Ντουχαΐλ για τον Αλμοέζ Αλί, τη νέα ανακάλυψη του Ολυμπιακού για την επίθεση και αστέρι της Εθνικής Κατάρ.

Η απόκτηση ενός εξτρέμ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που διαθέτει ήδη στο ρόστερ του, είναι το βασικό μεταγραφικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό τη δεδομένη στιγμή. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ασχοληθεί με αρκετές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα. Εχουν stand-by την περίπτωση του Γκραντέλ, μίλησαν με τη Μονακό για τον Ονιεκούρου (σ.σ. μένει στο Πριγκιπάτο) και γενικώς έχουν κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να βρουν μια ξεχωριστή περίπτωση παίκτη, που θα ταιριάζει στο προφίλ που έχει ζητήσει ο Μαρτίνς. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός βρήκε… διαμάντι στο Κατάρ. Και ασχολείται σοβαρά με την περίπτωσή του.

Συγκεκριμένα, ο Πέδρο Μαρτίνς εξετάζει σοβαρά εδώ και λίγες ημέρες την περίπτωση του Αλμοέζ Αλί. Ενός ποδοσφαιριστή που γνωρίζει πολύ καλά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, καθώς τον είχε συμπαίκτη του στην Αλ Ντουχαΐλ του Κατάρ. Ποδοσφαιριστή που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ποδοσφαίρου της ασιατικής χώρας, ενόψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Αλλά και έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος του Κατάρ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του 24χρονου (19/08/1996) Αλί δεν έφτασε τυχαία στα χέρια των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Φέρεται να έφτασε στα χέρια του τμήματος σκάουτινγκ από την ακαδημία Aspire. Την κορυφαία ακαδημία του πλανήτη, που δημιουργήθηκε πριν από περίπου μία 10ετία στο Κατάρ, με σκοπό να χτιστεί από το μηδέν η εθνική ομάδα της χώρας. Και στόχο να ανακαλύψει ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές από ασιατικές και αφρικανικές χώρες, να τους εντάξει στο ποδοσφαιρικό της πρόγραμμα και να τους κάνει καταριανούς, ώστε μελλοντικά να επανδρώσουν την ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας. Μια ομάδα που δεν υπήρχε στον χάρτη πριν από λίγα χρόνια.

Ο Αλί είναι «προϊόν» της ακαδημίας «Aspire». Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Σουδάν, εστάλει στη βελγική Εουπεν (σ..σ. ομάδα της Aspire) το 2014, έπαιξε την Αυστρία (Λίντσερ), την Ισπανία (Κουλτουράλ Λεονέσα), πήρε ευρωπαϊκές εμπειρίες και στα 20 του χρόνια επέστρεψε στο Κατάρ για τη Λεκβίγια (μετέπειτα Αλ Ντουχαΐλ). Μετά από 4 χρόνια στο εγχώριο πρωτάθλημα, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας επιθυμεί να τον στείλει ξανά στην Ευρώπη, με σκοπό να παίξει σε πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Καθώς στο Κατάρ απέδειξε ότι κάνει τη διαφορά, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος.

Βεβαίως, απέδειξε και σε επίπεδο εθνικών ομάδων ότι αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση. Ο Αλί ήταν ο παίκτης που οδήγησε την εθνική ομάδα του Κατάρ στην κατάκτηση του Ασιατικού Κυπέλλου 2019. Κερδίζοντας τον τίτλο του MVP, τόσο του τελικού με την Ιαπωνία (3-1) όσο και ολόκληρου του τουρνουά, καθώς ολοκλήρωσε τους αγώνες σκοράροντας συνολικά 9 γκολ! Μάλιστα, οι αριθμοί του με την εθνική ομάδα του Κατάρ, προκαλούν αίσθηση, καθώς έχει ήδη 57 συμμετοχές, 25 γκολ και 20 ασίστ!

Πώς μπορεί ο Ολυμπιακός να αποκτήσει έναν αστέρα του ποδοσφαίρου του Κατάρ και έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές της χώρας. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της ασιατικής χώρας θέλει αρκετοί από τους βασικούς και πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της να παίξουν ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, με σκοπό να συνηθίσουν σε πιο έντονους ρυθμούς και άλλες ταχύτητες. Και για αυτόν τον λόγο ο Ολυμπιακός εμφανίζεται έτοιμος να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε διαρκείς επαφές, τόσο με τη διοίκηση της Αλ Ντουχαΐλ, όσο και με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και σκέφτονται πολύ σοβαρά να επενδύσουν στην περίπτωση του 24χρονου (19/08/1996) επιθετικού. Δείχνοντας για ακόμη μία φορά ότι αποτελούν πολύ σπουδαίο μέγεθος στο διεθνές μεταγραφικό παζάρι. Καθώς διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην κουβέντα για την απόκτηση του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Ασία για το 2019! Έναν παίκτη που γνωρίζει πάρα πολύ καλά και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, καθώς τον είχε συμπαίκτη και… πασέρ τα τελευταία προηγούμενα 3 χρόνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ