Αποκλειστικό: «Έδειξε» Ισλα στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς για αντι-Ομάρ (Vids)

Αποκλειστικό: «Έδειξε» Ισλα στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς για αντι-Ομάρ (Vids)

To10.gr αποκαλύπτει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε θετική εισήγηση για την απόκτηση του Χιλιανού μπακ, Μαουρίσιο Ισλα. Οι προτάσεις από Παναθηναϊκό, Μπέτις, Μπόκα, το «πάγωμα» του Ράφαελ, ο Γκασπάρ και ο «δεύτερος».

Το «αντίο» του Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι μια σοβαρή εξέλιξη. Αλλά αναμενόμενη. Και γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Ο Ολυμπιακός συζήτησε με τον Νορβηγό, που ζήτησε 2.000.000 € τον χρόνο (σ.σ. όσο θα πάρει στη Γαλατασαράι για κάθε χρόνο συμβολαίου), δεν βρέθηκε η χρυσή τομή και οι δύο πλευρές λύνουν τη συνεργασία τους ως φίλοι και δάκρυα στα μάτια. Αλλά το κενό του Ομάρ πρέπει να αναπληρωθεί. Και ήδη, εδώ και αρκετές ημέρες, διοίκηση, τμήμα σκάουτινγκ και προπονητής, έχουν κάνει την προεργασία τους.

Με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr να αναφέρουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα και αφού οριστικοποιήθηκε ότι ο Ομάρ αποχωρεί, ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε στην πρώτη θέση της δικής του λίστας για τη θέση του δεξιού μπακ, το όνομα του Μαουρίτσιο Ισλα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο Μαρτίνς δείχνει προτίμηση στον Ισλα, παρά το γεγονός ότι είναι 32 ετών (12/06/1988), καθώς θεωρεί ότι με την εμπειρία και την ποιότητά του, αλλά και με την εξαιρετική τακτική του παιδεία, θα μπορέσει να αναπληρώσει ιδανικά το κενό που αφήνει η αποχώρηση του Ελαμπντελαουί.

Εξάλλου, πρόκειται για ποδοσφαιριστή με σπουδαίες παραστάσεις, με τεράστια καριέρα, αλλά και γεμάτες σεζόν στα πόδια του. Κάτι που αποτελεί ζητούμενο για όλες τις μεταγραφικές κινήσεις των Πειραιωτών. Και δη σε μία θέση όπου η μετάβαση θα πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή, αλλά και ασφάλεια, καθώς ο Ελαμπντελαουί ήταν σημαντικός συνολικά για τον τρόπο που αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός. Αρα και ο αντικαταστάτης του θα έχει τον ίδιο σημαντικό ρόλο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ισλα, το όνομά του βρίσκεται εδώ και καιρό στα χέρια των ανθρώπων του Ολυμπιακού και στη λίστα που δοθεί από το τμήμα σκάουτινγκ στον προπονητή. Ο Μαρτίνς, λοιπόν, πιστεύει ότι ο αρχηγός της εθνικής Χιλής (115 συμμετοχές, 4 γκολ), είναι ιδανικός για τον ρόλο που τον προορίζει. Και για αυτόν τον λόγο ο Ολυμπιακός αναμένεται να προχωρήσει τις επαφές με τους εκπροσώπους του πρώην μπακ των Ουντινέζε, Γιουβέντους, ΚΠΡ, Μαρσέιγ, Κάλιαρι, Φενέρμπαχτσε.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι αυτό το διάστημα ο Ισλά έχει προτάσεις από αρκετές ομάδες. Η μία είναι ο Παναθηναϊκός, που προσπαθεί να τον δελεάσει με πρόταση 2+1 χρόνων (σ.σ. ο τρίτος χρόνος με αυτόματη ανανέωση βάσει συμμετοχών) και απολαβές στην τριετία πείπου στο 1,5 εκατ. ευρώ. Οι σοβαρές προτάσεις που έχει στα χέρια του, ωστόσο, προέρχονται από την Μπέτις (σ.σ. τον θέλει ο συμπατριώτης του Μανουέλ Πελεγκρίνι), αλλά και την Μπόκα Τζούνιορς.

Ο ΡΑΦΑΕΛ, Ο ΓΚΑΣΠΑΡ ΚΑΙ Ο… ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Βεβαίως, ο Ολυμπιακός έχει κι άλλα ονόματα στη λίστα. Εντούτοις, για παράδειγμα, ο Μαρτίνς έχει αμφιβολίες για τον Ράφαελ (Λιόν) και για αυτόν τον λόγο η περίπτωσή του δεν είναι αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα. Επίσης, ο 50χρονος τεχνικός έχει εισηγηθεί θετικά την παραμονή του Μπρούνο Γκασπάρ. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Επίσης, εάν τελικά ο Ολυμπιακός προχωρήσει στην απόκτηση ενός παίκτη όπως ο Ισλα, που δεδομένα προορίζεται για βασικός, τότε δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα θέλει ο Γκασπάρ να παραμείνει.

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, στον Ολυμπιακός κοιτάζουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις για τον «δεύτερο» δεξιό μπακ. Καθώς στον Πειραιά δεν έχουν κρύψει ποτέ την επιθυμία τους να επενδύουν σε νέα παιδιά, πίσω από έναν έμπειρο βασικό. Σε αυτή την περίπτωση, τα βήματα δεν είναι ακόμη σίγουρα. Κατ’ αρχάς, υπάρχει ο Γιάννης Μασούρας, που έδειξε πολύ καλά στοιχεία στη διάρκεια των προπονήσεων υπό τον Μαρτίνς. Επίσης, υπάρχει ο… Θανάσης Ανδρουτσος, για τον οποίο πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να απογειώσει το παιχνίδι του εάν μεταπηδήσει στη συγκεκριμένη θέση. Και τέλος υπάρχει η επιλογή μιας μεταγραφής από το εξωτερικό. Με τον Ζεντεόν Καλουλού της Αζαξιό και μία ακόμη… μυστική επιλογή να βρίσκονται επίσης στη λίστα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ