Η Ατλέτικο Μαδρίτης ασχολήθηκε τον Ζοσέ Σα

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ασχολήθηκε τον Ζοσέ Σα

Οι Ισπανοί εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τον Πορτογάλο γκολκίπερ.

Η απουσία του, λόγω του τραυματισμού του στον αγκώνα, στέρησε σε μεγάλο βαθμό από τον Ολυμπιακό την πρόκριση στο Final 8 του Europa League. Καθώς είναι αλήθεια ότι ο Ζοσέ Σα, είναι παίκτης που δύσκολα αντικαθίσταται. Και λόγω της αξίας του, αλλά και λόγω της… συνήθειας των ερυθρόλευκων αμυντικών να τον έχουν στα μετόπισθεν.

Κάτι που φάνηκε και στη φάση του πέναλτι που έκανε ο Αλέν στον Ποντένσε. Ο Μπα γύρισε την μπάλα στο τέρμα, όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο Σα θα την είχε διώξει χαλαρά, μη διακινδυνεύοντας τίποτε. Αλλά ο αγχωμένος και άπειρος από τέτοιες πιεστικές καταστάσεις Γάλλος γκολκίπερ έκανε ένα εύκολο και μοιραίο λάθος.

Ο Σα δεν ήταν ο ίδιος τερματοφύλακας που αποκτήθηκε πριν από δύο καλοκαίρια. Η μετακίνησή του στον Ολυμπιακό τον άλλαξε επίπεδο. Κυρίως λόγω της εμπιστοσύνης που του έδειξε ο Πέδρο Μαρτίνς και συνολικά ο σύλλογος. Αλλά και λόγω του ότι ο Ολυμπιακός του προσέφερε στήριξη, τις καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αλλά και το δικαίωμα να κάνει λάθος. Του προσέφερε το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να λάβει ένας γκολκίπερ. Εμπιστοσύνη. Στον απόλυτο βαθμό. Και… δικαίωμα στο λάθος.

Ο Σα, λοιπόν, βελτιώθηκε, εξελίχθηκε και τώρα ήρθε η ώρα να συνεχίσει την καριέρα του αλλού. Δεν είναι επιλογή του Ολυμπιακού. Είναι επιλογή δική του. Ο ίδιος πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα να συνεχίσει την καριέρα του σε μία άλλη ομάδα. Κυρίως, σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Μια επιλογή/απόφαση εντελώς προσωπική. Καθώς ακόμη και ο ατζέντης του, ο πολύς Ζόρζε Μέντες, δεν πίστευε ότι πρέπει να φύγει τώρα από τον Ολυμπιακό.

Και πάλι, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα φύγει. Αλλά οι πληροφορίες είναι πολύ συγκεκριμένες. Και αναφέρουν ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης εξέφρασε με κάθε επισημότητα το ενδιαφέρον της για την απόκτησή του. Όχι στον Ολυμπιακό, αλλά στον Μέντες. Ο άμεσος συνεργάτης του κορυφαίου ατζέντη στον πλανήτη, Ζοάο Καμάτσο, είχε συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντρέα Μπέρτα (σ.σ. και για τη μεταγραφή του Ράφαελ Λεάο από τη Μίλαν). Εκεί άκουσε το ενδιαφέρον των Ροχιμπλάνκος για τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Ενδιαφέρον που αναμένεται να μετουσιωθεί σε πρόταση σύντομα, καθώς αυτή τη στιγμή δεν δείχνει να επηρεάζεται από τον τραυματισμό του 27χρονου τερματοφύλακα. Εξάλλου, είναι σαφές ότι η Ατλέτικο αναζητά, μεν, τον αντικαταστάτη του Αντάν, του δεύτερου γκολκίπερ, αλλά δεν βιάζεται να τον έχει… άμεσα διαθέσιμο. Και αυτό διότι ο Ισπανός γκολκίπερ θα μείνει ως δεύτερος έως το τέλος του Champions League, με την Ατλέτικο να έχει προκριθεί στους «8» και να αντιμετωπίζει τη Λειψία, στις 13 Αυγούστου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σα έχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 13.000.000 ευρώ στο συμβόλαιό του και όποια ομάδα προσφέρει αυτά τα χρήματα, μπορεί να αποκτήσει δίχως εμπλοκή του Ολυμπιακού τον παίκτη. Εντούτοις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ατλέτικο έχει ενημερώσει ότι μπορεί να φτάσει την προσφορά της έως τα 10.000.000 ευρώ. Ποσό που επίσης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μεταγραφής. Για πολλούς και διάφορους λόγους.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Σα δεν ήθελε να πάει σε ομάδα που θα ήταν εξ αρχής… δεύτερος. Και για αυτό η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν τον έθελγε ως επιλογή. Εντούτοις οι άνθρωποι του συλλόγου μετέφεραν στον Μέντες ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει πώληση του Γιαν Ομπλακ, είτε αυτό το καλοκαίρι είτε το επόμενο. Και άρα ο Σα μπορεί να γίνει Νο1 σε μία από τις σημαντικότερες ομάδες της Ευρώπης.

Για την ιστορία, ο τραυματισμός του Σα στον αγκώνα αναμένεται να τον αφήσει εκτός δράσης για περίπου 10 ημέρες ακόμη. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει προετοιμασία στις 18 Αυγούστου ή λίγες ημέρες αργότερα. Αρα, θα είναι έτοιμος και για μεταγραφή, εάν αυτό συμβεί.

Βεβαίως, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να καλύψει την πιθανή αποχώρηση του Σα. Και ήδη γίνονται κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Αυτή, όμως, είναι μια ιστορία που θα ασχοληθούμε αργότερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ