Δικέφαλοι : Μάχες τίτλου με τους πρώην

Δικέφαλοι : Μάχες τίτλου με τους πρώην

Ο Αλέξης Κούγιας είχε δύο φορές διοικητική σχέση με την ΑΕΚ, ενώ ο Γιώργος Παράσχος είχε συναντήσει τον ΠΑΟΚ και ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής.

Είμαστε στο -13 και μετράμε αντίστροφα. Αυτή η 18η αγωνιστική της Super League φέρνει τους δύο Δικέφαλους να δίνουν μάχες με τους «πρώην». Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΛ του Αλέκη Κούγια. Ο ΠΑΟΚ εντός τον Απόλλωνα Σμύρνης του Γιώργου Παράσχου.

Διαφορετική η δουλειά τους, διαφορετική και η διαδρομή τους στο ποδόσφαιρο. Ο ένας διοικητικός παράγοντας. Ο άλλος προπονητής. Αλλά τώρα που το ξαναλέμε, έχουν κοινό σημείο. Οτι και οι δύο έχουν αλλάξει πολλές ομάδες.

Σε όλα αυτά τα περάσματα τους, λοιπόν, ο Αλέξης Κούγιας είχε και μάλιστα δύο φορές διοικητική σχέση με την ΑΕΚ, ενώ ο Γιώργος Παράσχος είχε συναντήσει τον ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής. Τώρα που πια το πρωτάθλημα «καίει», οι δύο Δικέφαλοι τους βρίσκουν απέναντί τους.

ΑΕΚ – Αλέξης Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας, λοιπόν, μπορεί να έχει περάσει από πολλές ομάδες ως πρόεδρος, αλλά από το «Big-4» μόνο η ΑΕΚ είχε τον διάσημο ποινικολόγο στις παραγοντικές τάξεις της. Μάλιστα, αυτό συνέβη δύο φορές. Η πρώτη ήταν από τον Μάιο του 1997 έως τον Φεβρουάριο του 1998. Η θητεία έληξε όταν η ΑΕΚ πωλήθηκε από τον μεγαλομέτοχο, Μιχάλη Τροχανά στην ENIC.

Είχε ξεκινήσει, όμως, επεισοδιακά. Στην Καππαδοκίας, όταν ο Αλέξης Κούγιας και επίσημα πλέον είχε αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ. Ήταν η σεζόν πάντως, που η ΑΕΚ κέρδισε όλα τα ντέρμπι με προπονητή τον Ντουμίτρι Ντουμιτρίου και μεγαλύτερη νίκη όλων ήταν εκείνη επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με το γκολ του Νικολαΐδη. Επί Κούγια το είχε πετύχει αυτό η Ένωση.

Η δεύτερη θητεία του στην ΠΑΕ ήταν πολύ μικρότερη. Για την ακρίβεια κράτησε τέσσερις ημέρες. Ήταν την εποχή που ο Νικολαΐδης ήταν έτοιμος να αναλάβει τη διοίκηση, καλοκαίρι του 2004, ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε πρόεδρος, αλλά τότε ποιος μπορούσε να τα βάλει με τον Ντέμη. Υπήρχε και κόντρα μεταξύ τους, με ανακοινώσεις, ανταπαντήσεις, αλλά πια περασμένα ξεχασμένα.

Η ομάδα του Αλέξη Κούγια, η ΑΕΛ, υποδέχεται αυτή την αγωνιστική την ΑΕΚ, φιλοδοξώντας να βάλει τρικλοποδιά στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Με τον οποίο προφανώς το πρόσφατο επεισόδιο δεν είναι ούτε πολύ περασμένο, ούτε και ξεχασμένο.

ΠΑΟΚ – Γιώργος Παράσχος

Λίγο πιο βόρεια ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Απόλλωνα Σμύρνης του Γιώργου Παράσχου, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε το γεγονός ότι υποστήριζε από μικρός τον Δικέφαλο του Βορρά. Άλλωστε, από εκεί είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Για την ακρίβεια, από τις ακαδημίες του, το 1967. Το 1971 πήγε στην πρώτη ομάδα, όπου έμεινε μέχρι το 1974.

Το ενδιαφέρον, όμως, έχει η προπονητική του διαδρομή στον ΠΑΟΚ. Τον ανέλαβε επί Βεζυρτζή στις 23 Ιανουαρίου 2007. Ήταν τότε που έλεγε ότι αυτό ήταν το όνειρό του, ότι ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να είναι η ομάδα από την οποία θα πάρει σύνταξη. Αλλά το όνειρο κράτησε μόλις εννέα μήνες. Μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2007. Και ο Παράσχος δεν είχε σκοπό να πάρει σύνταξη από το 2007…

Ο Έλληνας τεχνικός τερμάτισε σε εκείνο το πρωτάθλημα στην 6η θέση, αποκλείστηκε από το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά στην παράταση, αλλά συνέχισε και μετά το καλοκαίρι. Για μία αγωνιστική. Η διοίκηση Ζαγοράκη τότε τον απομάκρυνε, για να φέρει τον Φερνάντο Σάντος.

Με τον Παράσχο να λέει, βέβαια: «Με προσέβαλε η διοίκηση του ΠΑΟΚ». Από τότε επέστρεψε πολλές φορές ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ, θα το κάνει και την Κυριακή (21/1) ως προπονητής του Απόλλωνα, που ασφαλώς και έχει ανάγκη τους βαθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ