ΑΕΚ : Πλησιάζει το τέλος εποχής

ΑΕΚ : Πλησιάζει το τέλος εποχής

Ο Βασίλης Μπάρκας αποχώρησε από την ΑΕΚ για την Σέλτικ, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, ελεώ Αράβων. Ένας κύκλος επιτυχιών, φαίνεται πως ολοκληρώνεται για την Ένωση με την φυγή του αρχηγού.

Από την στιγμή που η ΑΕΚ ξέμπλεξε οριστικά με τα χωράφια της Γ’ και Β΄Εθνικής και πήρε το εισιτήριο ανόδου για τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, πάντα κάθε χρονιά έφτανε και σε μια μεγάλη επιτυχία.

Τη μία σεζόν ήταν το Κύπελλο Ελλάδος, μετά ήρθαν οι όμιλοι του Europa League, στη συνέχεια έσπασε η κατάρα των 24 χρόνων με το πρωτάθλημα, για να ολοκληρωθεί το… παζλ των επιτυχιών με το Champions League. Σε όλες αυτές τις στιγμές, υπήρξαν παίκτες που ήταν σημεία αναφοράς για την Ένωση.

Κάποιοι εξ αυτών, έχουν ήδη αποχαιρετήσει την ΑΕΚ και κάποιοι άλλοι είναι κοντά στο να κουνήσουν… μαντήλι. Πέρσι, Τάσος Μπακασέτας και Βασίλης Λαμπρόπουλος είπαν αντίο στην Ένωση μετά από χρόνια προσφοράς.

Ο μεν «Μπάκα» ήταν από το 2016 στον Δικέφαλο και ο δε «Λαμπρό» φόρεσε τα κιτρινόμαυρα δύο χρόνια νωρίτερα. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός δεν αποκλείεται να επιστρέψει κάποια στιγμή στην ΑΕΚ της «Αγιά Σοφιάς». Το θέλει και το θέλουν πολύ στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Αλλά ακόμα, είναι μακριά αυτή η προοπτική. Ο Μπακασέτας έχει μπροστά του την… Φενέρμπαχτσε.

Το «αντίο» του Μπακασέτα στην ΑΕΚ -Τι έγραψε (pic) - to10.gr

Υποστολή σημαίας…

Φέτος, ήρθε η σειρά του Βασίλη Μπάρκα. Ο Έλληνας πορτιέρε έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και μετακόμισε στην Σκωτία. Ο 26χρονος τερματοφύλακας εξαργύρωσε τις πολύ καλές εμφανίσεις του με την Ένωση, με αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή για την Σέλτικ. Η ΑΕΚ γέμισε τα ταμεία της, με τον Μπάρκα να είναι η μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Έλληνας γκολκίπερ ήθελε πολύ να γυρίσει σελίδα και να πάρει την ευκαιρία του σε ένα πρωτάθλημα του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια, ο Μπάρκας ήταν ο φύλακας-άγγελος της «κιτρινόμαυρης» εστίας. Ένας από τους λόγους, που η Ένωση έκανε πραγματικότητα τους στόχους της. Ωστόσο, τη νέα αγωνιστική περίοδο δε θα τον έχει στο ρόστερ της. Όπως είναι πολύ πιθανό πλέον, να μην έχει ούτε τον… πρωτομάστορα των επιτυχιών, τον Πέτρο Μάνταλο.

ΑΕΚ: Εκτός 11άδας ο Μπάρκας

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι πολύ κοντά στην μετακόμισή του στο Ντουμπάι και την Αλ Νασρ, με την ΑΕΚ να καρπώνεται περίπου 4.5 εκατομμύρια ευρώ. Αναμφίβολα, αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή (δεν έχει καταφθάσει ακόμα η επίσημη πρόταση στα «κιτρινόμαυρα» γραφεία) τότε θα μιλάμε για το τέλος μια εποχής για την Ένωση.

Ο αρχηγός έχει ακούσει κατά καιρούς πολλά από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Ωστόσο, πάντα φρόντιζε να δίνει απαντήσεις μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Η αποχώρησή του θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την Ένωση, διαφορετική ίσως και περίεργη στην αρχή. Κατά την διάρκεια της θητείας του στην ΑΕΚ, πάντα έβγαινε μπροστά, με τους αριθμούς του να βελτιώνονται χρονιά με την χρονιά. Μόνο φέτος, σημείωσε 11 γκολ, ενώ μοίρασε και 13 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Θα είναι μεγάλη αλλαγή για την Ένωση η φυγή του Μάνταλου. Από τα πόδια του 28χρονου περνάει όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ και με αυτόν στην πρώτη γραμμή, ο Δικέφαλος «έσβηνε» έναν έναν τους στόχους που έθετε. Είναι ο ηγέτης της Ένωσης τα τελευταία χρόνια, αλλά όπως φαίνεται οδεύουμε προς υποστολή… σημαίας.

Βελτιωμένη πρόταση από Αλ Νασρ, το σκέφτονται ΑΕΚ και Μάνταλος ...

Αυτοί που μένουν πίσω

Αν ολοκληρωθεί το deal με την Αλ Νασρ και αποχωρήσει και ο Πέτρος Μάνταλος, τότε στην ΑΕΚ θα μείνουν ουσιαστικά μόλις δυο παίκτες που να… θυμίζουν τα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο λόγος για τους Μιχάλη Μπακάκη και Αντρέ Σιμόες, που θα συνεχίσουν στα κιτρινόμαυρα και τη νέα σεζόν. Και οι δυο παίκτες, συνέβαλαν τα μέγιστα στις επιτυχίες της Ένωσης και αναμένονται να έχουν σημαντικό ρόλο και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Τη χρονιά, που μας πέρασε ο Πορτογάλος χαφ κατέγραψε 36 συμμετοχές, με τον Ελληνα αμυντικό να έχει 33 αγώνες στα πόδια του.

ΑΕΚ: Με Μπακάκη-Σιμόες στο ντέρμπι με ΠΑΟ - to10.gr

Οι τίτλοι τέλους σε μια εποχή που τα είχε όλα για την ΑΕΚ δεν αποκλείεται να πέσουν πολύ σύντομα. Ο Μάνταλος είναι ένας από τους βασικότερους συντελεστές της πορείας της ομάδας στην τελευταία πενταετία, σε ολόκληρη τη διάρκεια της διαδρομής από την επιστροφή της Ένωσης στη φυσική της θέση, μέχρι και την κατάκτηση της κορυφής του ελληνικού πρωταθλήματος. Και η αποχώρησή του θα σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα των «κιτρινόμαυρων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ