Καρίμ Ανσαριφάρντ: Η value for money μεταγραφή της ΑΕΚ (vids)

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Η value for money μεταγραφή της ΑΕΚ (vids)

Η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ανσαριφάρντ, που υπογράφει με το 1/3 των χρημάτων του Αραούχο, αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολυτιμότερος.

Ο Ανσαριφάρντ τα έχει βρει σε όλα με την ΑΕΚ για συμβόλαιο 3 χρόνων. Οι συνολικές του καθαρές απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 1.2 εκατ. ευρώ και αναμένεται να «πατήσει» Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία, μεταξύ των δύο πλευρών.

Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη κίνηση από την Ένωση, αντικαθιστώντας τον Σέρχιο Αραούχο, με έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει την Super League, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο μεταγραφικό στόχο που μπορεί να είχε στα πλάνα ο Ίλια Ίβιτς.

«Εκτελεστής» από τα πρώτα του βήματα

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από το πρωτάθλημα της χώρας του, αναδεικνύοντας από νωρίς την συχνή επαφή του με τα δίχτυα. Από το 2007 έως το 2012, ο Ιρανός επιθετικός πραγματοποίησε με 123 συμμετοχές, σκοράροντας 55 φορές, για λογαριασμό της Σαίπα Καράτζ. Μάλιστα κατάφερε να κατακτήσει όχι μία, αλλά δύο φορές το χρυσό παπούτσι, δηλώνοντας «παρών» στις συγκρίσεις με τον Αλί Νταϊ, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του ιρανικού ποδοσφαίρου. Ο Ανσαριφάρντ αγωνίστηκε μέχρι το 2014 στην πατρίδα του πριν μετακομίσει στην Ισπανία για χάρη της Οσασούνα, οπού πραγματοποίησε μόλις 16 συμμετοχές.

Το εκπληκτικό πέρασμα από τον Πανιώνιο και η επιβράβευση με τον Ολυμπιακό

Το 2015 ο Ανσαριφάρντ αποχώρησε από την Οσασούνα ως ελεύθερος. Ένα διάστημα που ήθελε να αφήσει γρήγορα πίσω του ο Ιρανός σέντερ φορ, αφού δεν κατάφερε ποτέ να ενσωματωθεί ουσιαστικά στον ισπανικό σύλλογο, έχοντας ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Ο Πανιώνιος εμφανίστηκε σαν «από μηχανής» Θεός, αναγεννώντας την καριέρα του Ανσαριφάρντ. Με τους «πάνθηρες», ο πλέον 30χρονος επιθετικός αγωνίστηκε 51 φορές. Έχοντας συμμετοχή σε 20 γκολ και πιο συγκεκριμένα, σκοράροντας 15 και «σερβίροντας» 5. Αυτά τα δύο χρόνια του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παίρνοντας μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Ο Ανσαριφάρντ «έλαμψε» στους ερυθρόλευκους και ανέδειξε ακόμη περισσότερο τις επιθετικές του αρετές, δικαιώνοντας τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, που τον εμπιστεύτηκαν. Το 2018 μάλιστα λίγο έλειψε να κατακτήσει και το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Super League,τελειώνοντας με 17 γκολ, μόλις δύο πίσω από τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Από τον Ολυμπιακό στη Νότιγχαμ… και από εκεί στο Κατάρ

Οι μεστές εμφανίσεις του Ιρανού φορ, δεν έμειναν απαρατήρητες, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να τον κάνει δικό της. Οι δύο πλευρές τα είχαν βρει από τον Σεπτέβριο του 2018, ωστόσο ένα πρόβλημα με την άδεια εργασίας του ποδοσφαιριστή, καθυστέρησε σε μεγάλο βαθμό την επίσημη ανακοίνωση, με αποτέλεσμα να μένει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο μήνες. Με τους Άγγλους πραγματοποίησε μόλις 12 συμμετοχές, έχοντας 2 γκολ και 2 ασίστ, πριν μετακομίσει στο Κατάρ και στην Αλ-Σαλίγια.

Η ιστορία με την Εθνική Ομάδα

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι ο βασικός επιθετικός της Εθνικής Ιράν εδώ και μερικά χρόνια. Έχει δώσει το παρών και στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα, με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, ενώ το 2018 κατάφερε να σκοράρει κόντρα στην Πορτογαλία στη φάση των ομίλων. Είναι 12ος στη λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές με το εθνόσημο, έχοντας σκοράρει παράλληλα 18 φορές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ