«Δημιουργικός μέσος ο Γκαρσία, έμειναν πολύ ικανοποιημένοι στην Μουσκρόν»

«Δημιουργικός μέσος ο Γκαρσία, έμειναν πολύ ικανοποιημένοι στην Μουσκρόν»

Ο Αλέις Γκαρσία βρίσκεται στα ραντάρ της ΑΕΚ, με τον ρεπόρτερ της Μουσκρόν, Σεμπαστιάν Χάζλερ να σκιαγραφεί αποκλειστικά για το «10» το προφίλ του 23χρονου παίκτη.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Ίλια Ίβιτς έκλεισε τις «τρύπες» που υπήρχαν στην άμυνα, με την Ένωση να τσεκάρει και παίκτες για τη μεσαία γραμμή.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στο στόχαστρο τους τον 23χρονο κεντρικό μέσο, Αλέις Γκαρσία, με την περίπτωσή του να αρέσει πολύ στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ίλια Ίβιτς.

Την σεζόν που πέρασε, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε ως δανεικός στο βελγικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μουσκρόν. Τα δικαιώματα του Γκαρσία ανήκουν στην Μάντσεστερ Σίτι, με την ΑΕΚ να επιθυμεί την απόκτησή του.

Με τους «Πολίτες», ο 23χρονος παίκτης είχε αγωνιστεί σε 9 αναμετρήσεις, ενώ έχει πάρει συμμετοχές και με την δεύτερη ομάδα. Ο Γκαρσία έχει στα… πόδια του 55 ματς με την Τζιρόνα (3 γκολ, 4 ασίστ), ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, κατέγραψε 25 συμμετοχές (5 γκολ, 3 ασίστ) με τη φανέλα της Μουσκρόν. Πρόκειται για ένα πολυεργαλείο, καθώς μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής.

Garcia expecting tough Arsenal and Chelsea tests

Ποιος είναι όμως ο Αλέις Γκαρσία;

Όπως είπαμε, ο Γκαρσία αγωνίστηκε στο Βέλγιο, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Το «10» επικοινώνησε με τον αρμόδιο σε θέματα Μουσκρόν, Σεμπαστιάν Χάζλερ, ώστε να μας δώσει μια πρώτη… γεύση για τον 23χρονο παίκτη. Ο δημοσιογράφος του sudinfo.be και του lesoir.be μίλησε αποκλειστικά στο 10», σκιαγραφώντας το προφίλ του υποψήφιου μεταγραφικού στόχου της ΑΕΚ.

Ο Χάζλερ έσταξε… μέλι για τον 23χρονο παίκτη, τονίζοντας πως είναι δημιουργικός μέσος, με ικανότητα στις ασίστ και τα γκολ.

«Ο Γκαρσία είναι δημιουργικός μέσος. Η δημιουργικότητα είναι πραγματικά το ισχυρό του σημείο. Χειρίζεται καλά τη μπάλα και είναι σε θέση να βρει λύσεις εύκολα και γρήγορα. Είναι επίσης ικανός στο να σκοράρει γκολ. Ενώ είναι πολύ καλός στις πάσες και τις ασίστ. Δεν είναι πάντα ίδιος στα στατιστικά του, αλλά μπορεί να παίξει ένα πρωτάθλημα χωρίς να τραυματιστεί».

Excel Mouscron: Aleix Garcia, la nouvelle coqueluche - Le Soir Plus

Ο δημοσιογράφος της Μουσκρόν δεν πιστεύει πως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα έχει πρόβλημα ως προς την προσαρμογή του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Νομίζω ότι μπορεί να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Απέκτησε εμπειρίες,  αφού έπαιξε στην Αγγλία, την Ισπανία και το Βέλγιο. Μπορεί επίσης να αντέξει στην πίεση των οπαδών».

Τέλος, επεσήμανε πως στο στρατόπεδο της Μουσκρόν ήταν πολύ ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις του, με τον Γκαρθία να είναι από τους καλύτερους παίκτες της χρονιάς.

Στην Μουσκρόν ήταν πολύ ικανοποιημένοι από τον Γκαρθία. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της σεζόν. Είχε μόνο μια δύσκολη στιγμή, όταν έπρεπε να παίξει από τη μία πλευρά. Δεν ήξερε πώς να παίζει.

Η αγαπημένη του θέση είναι αυτή του κεντρικού χαφ.  Του αρέσει επίσης να παίζει σε μια ομάδα που αρέσκεται στην κυκλοφορία της μπάλας. Στην Μουσκρόν πάντως δεν θα επιστρέψει. Θέλει να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο».

Several clubs monitoring the position of Man City midfielder ...

Ο Αλέις Γκαρσία φαίνεται πως είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση για την ομάδα του Μάσιμο Κάρερα. Ένας παίκτης με ταλέντο, που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ.

Μένει να φανεί η κατάληξη αυτής της μεταγραφικής υπόθεσης για τους κιτρινομαυρους, με τις επόμενες μέρες να είναι κρίσιμες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ