Ολυμπιακός: Η πρόταση για τον Πέπε, το «θέλω» του παίκτη, το αβαντάζ και ο ρόλος της Μπενφίκα

Ολυμπιακός: Η πρόταση για τον Πέπε, το «θέλω» του παίκτη, το αβαντάζ και ο ρόλος της Μπενφίκα

To10.gr αποκαλύπτει την προσφορά που έκανε ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια Γκιμαράες για τον Πέπε Ροντρίγκες, τον λόγο της αισιοδοξίας, τις προθέσεις του παίκτη και την ομάδα-κλειδί.

Είναι δεδομένο εδώ και καιρό ότι ο πρώτος, αδιαπραγμάτευτος στόχος του Πέδρο Μαρτίνς για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από τον Πέπε Ροντρίγκες. To10.gr έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό τις επίσημες επαφές των Πειραιωτών, τόσο με τον παίκτη όσο και με την ομάδα του. Και πλέον, η (πολύ δύσκολη) υπόθεση βρίσκεται στην τελική της ευθεία. Με τους Πειραιώτες να αισιοδοξούν ότι μπορούν να πετύχουν ένα deal που θα προκαλέσει αίσθηση.

Ξεκινάμε από το βασικό. Ο Ολυμπιακός επιθυμεί να αποκτήσει ούτως ή άλλως τον Πέπε. Και αυτό είναι σαφές. Δεν έχει να κάνει τόσο με την πιθανή αποχώρηση του Γκιγιέρμε ή του Μάντι Καμαρά. Ο προπονητής και το τμήμα σκάουτινγκ πιστεύουν ότι είναι παίκτης που οι Πειραιώτες αξίζει να προσπαθήσουν να τον κάνουν δικό τους. Αν και πρόκειται για μια πολύ δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση, που μάλιστα εμπλέκει… τρεις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί επίσημα για τον Πέπε εδώ και καιρό. Και έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Τον θέλει και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να τον αποκτήσει. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι η Βιτόρια Γκιμαράες δεν δείχνει διατεθειμένη να πει εύκολα το «ναι». Για την ακρίβεια, έχει ανεβάσει την τιμή πώλησης του Πέπε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Με τους πρωταθλητές, να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή.

Η πρόταση που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια Γκιμαράες είναι λίγο κάτω από τα 3.000.000 ευρώ. Επί της ουσίας πρόκειται σχεδόν για τα… μισά λεφτά από ζητάει η πορτογαλική ομάδα. Χωρίς, ωστόσο, αυτό να ακριβές. Διότι στις μεταγραφές υπάρχουν και συζητήσεις που ο κόσμος δεν μπορεί να γνωρίζει ή ακόμη και να κατανοήσει.

Το μυστικό στην υπόθεση έγκειται στην… Μπενφίκα. Οι «Αετοί» της Λισσαβόνας έχουν το 50% της μεταπώλησης του 23χρονου μέσου (20/05/2020), καθώς τον είχαν παραχωρήσει ως ελεύθερο στην Γκιμαράες. Επιπλέον, από οποιαδήποτε πώληση, έχουν συμφωνήσει με την Γκιμαράες για ένα επιπλέον «μπόνους». Κάτι που σημαίνει ότι από τα 3 εκατ. του Ολυμπιακού, η Βιτόρια θα πάρει λιγότερο από 1.5 εκατ. ευρώ.

Αυτό μπορεί να λυθεί. Με συνεννόηση μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπενφίκα. Με τις δύο πλευρές να έχουν ούτως ή άλλως ανοιχτή γραμμή. Αλλά και μέσω του ατζέντη του ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελεί ένα από τα «αγαπημένα παιδιά» του προέδρου της ομάδας της Λισσαβόνας, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα. Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή έχει πέσει στο τραπέζι να αυξηθεί το ποσό που θα πάρει η Γκιμαράες για τον ποδοσφαιριστή και εν συνεχεία οι Ερυθρόλευκοι να δώσουν ένα ποσοστό στην Μπενφίκα για μελλοντική πώληση του παίκτη. Κάτι που προφανώς και συμφέρει τους «Αετούς», καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να εκτοξεύσει την υπεραξία του Πέπε.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να επισημάνουμε ότι η επιθυμία του Πέπε να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Και φυσικά αυτό έχει μεταφερθεί στους πρωταθλητές από την πλευρά του, σε κάθε τόνο.

Κλείνοντας, και για να γίνει αντιληπτό για ποιον λόγο η τιμή του Πέπε μπορεί να «πέσει» στα επίπεδα της πρότασης του Ολυμπιακού, καλό θα είναι να μην ξεχνάει κανείς την πραγματικότητα που επικρατεί στον πλανήτη. Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει άρδην την κατάσταση και στο ποδόσφαιρο. Οι τιμές έχουν πέσει, καθώς έχουν πέσει τα έσοδα και η δυνατότητα των ομάδων να πληρώνουν. Ενώ σημαντικό ρόλο στη μείωση των τιμών έχει παίξει και το γεγονός ότι οι «μεγάλοι» πρώτοι από όλους έχουν αποφασίσει να βάλουν φρένο στα έξοδα και δεν έχουν αρχίσει να αγοράζουν. Με αποτέλεσμα οι τιμές να παραμένουν χαμηλά.

Ο Ολυμπιακός, η Γκιμαράες, αλλά και η Μπενφίκα γνωρίζουν ότι φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ακραίες προτάσεις, αλλά εναρμονισμένες στο περιβάλλον που επικρατεί γύρω μας. Και για αυτό υπάρχει αισιοδοξία πως παρά τα πρώτα «όχι» της Βιτόρια, θα βρεθεί χρυσή τομή και ο Πέπε θα αποκτηθεί. Είπαμε, άλλωστε, ότι είναι μια υπόθεση που ο Ολυμπιακός δουλεύει μεθοδικά το τελευταίο δίμηνο.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ. Εως τώρα ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει κινηθεί επίσημα και μεθοδικά για την απόκτηση του Πέπε. Και προς το παρόν οι (πολλές) ομάδες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ