Κονέ : Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην… ΑΕΚ

Κονέ : Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην… ΑΕΚ

Ο Παναγιώτης Κονέ θέλει να επιστρέψει στον τόπο του... εγκλήματος και να τελειώσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του.

Ένας παίκτης από τα… παλιά έχει εμφανιστεί στο «κιτρινόμαυρο» προσκήνιο. Ένας παίκτης που έχει στην πλάτη του δύο θητείες με την ΑΕΚ και δεν αποκλείεται σύντομα να τριτώσει το… καλό.

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Κονέ, που έμεινε ελεύθερος από την Αυστραλία και την Γουέστερν Γιουνάιτεντ, μετά από ένα χρόνο περιπέτειας στην χώρα των καγκουρό και των κοάλα.

Ο Έλληνας χαφ έχει ήδη πατήσει το 33ο έτος της ηλικίας του και αναζητά μια ποδοσφαιρική στέγη για τα τελευταία χρόνια της καριέρας του. Πιο όμορφο τέλος με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ίσως να μην υπάρχει.

Η Ένωση φαίνεται πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον 33χρονο μέσο και δεν αποκλείεται, ο Παναγιώτης Κονέ να βάλει τέλος στην καριέρα του, όντας παίκτης της αγαπημένης του ομάδας. Της ΑΕΚ.

Τέλος και επίσημα από τη Western United ο Κονέ (pic)

Από μικρός στην ΑΕΚ και… πρωταθλητής

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε με την Under 20 του Ολυμπιακού, στη συνέχεια μεταπήδησε στους μικρούς της γαλλικής Λανς, μέχρι που βρέθηκε στον διάβα του η ΑΕΚ.

Το 2005 ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα και η πρώτη του συμμετοχή ήρθε στις 22 Φεβρουαρίου του 2006. Δεν αγωνίστηκε βέβαια πολύ, καθώς πήρε μόλις 3΄ συμμετοχής στον αγώνα Κυπέλλου με την Νίκη Βόλου. Στην Ένωση παρέμεινε μέχρι και το 2008, μετακομίζοντας στη συνέχεια σε αρκετά ευρωπαϊκά γήπεδα.

Μπρέσια, Μπολόνια, Ουντινέζε, Φιορεντίνα ήταν οι επόμενοι σύλλογοι του Κονέ. Είχε γίνει πλέον μόνιμος κάτοικος Ιταλίας, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις.

Τον Γενάρη του 2017 δοκίμασε την τύχη του και στην Ισπανία, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Γρανάδα. Μέχρι που το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, βρέθηκε ξανά στην… πόρτα του η ΑΕΚ. Γιατί κάτι είχε αφήσει στη μέση και έπρεπε να το τελειώσει. Και το τέλειωσε. Με υποδειγματικό τρόπο.

Το καλοκαίρι του 2017, ο Έλληνας μέσος έγινε ξανά «κιτρινόμαυρος». Και ήταν από τους βασικούς συντελεστές που οδήγησαν την τότε ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Με τον Κονέ να είναι… μαέστρος στην μεσαία γραμμή και ηγέτης στα αποδυτήρια της Ένωσης. Προσέφερε σημαντικές λύσεις στον χώρο του κέντρου (20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις) και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Έγινε πρωταθλητής με την αγαπημένη του ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Διστακτικός ο Ουζουνίδης για Κονέ - to10.gr

Τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του Καρέρα

Η επιστροφή του Κονέ στην ΑΕΚ «παίζει» δυνατά. Θα ήταν ακόμα πιο ψηλά, αν δεν είχε προχωρήσει και η ανανέωση του συμβολαίου Κώστα Γαλανόπουλου. Στην Ένωση δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο να ντυθεί ξανά στα κιτρινόμαυρα ο 33χρονος μέσος.

Ο Κονέ θέλει να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του και να τελειώσει την καριέρα του στην Ένωση. Από εκεί που ουσιαστικά ξεκίνησε. Ασφαλώς, δε θα είναι στις πρώτες λύσεις για την μεσαία γραμμή. Ωστόσο, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο γνωρίζουν το τι μπορεί να προσφέρει ο 33χρονος στην ομάδα του Μάσιμο Καρέρα.

Με την εμπειρία που δεδομένα έχει, θα είναι σημαντική η παρουσία του στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια. Όπως ακριβώς έγινε και τη σεζόν του πρωταθλήματος. Φυσικά, μπορεί να προσφέρει λύσεις και σε ορισμένες αναμετρήσεις, ενώ μπορεί να συμβάλλει και στην εξέλιξη κάποιων νεαρών παικτών.

ΑΕΚ : Συμφώνησε με Κονέ - to10.gr

Ο Παναγιώτης Κονέ βαδίζει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωση της καριέρας του. Μένει να φανεί, αν θα έχει και… κιτρινόμαυρο τέλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ