Όταν ο Μπέος αποκαλούσε ξεφτιλισμένο τον Παναθηναϊκό και έβριζε τον Σισέ

Όταν ο Μπέος αποκαλούσε ξεφτιλισμένο τον Παναθηναϊκό και έβριζε τον Σισέ

Ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού. Του επέτρεψαν την είσοδο άνθρωποι που θα έπρεπε να γνωρίζουν τι εστί Μπέος για τον Παναθηναϊκό. Ή τι εστί Παναθηναϊκός…

Ποιος να το ‘λεγε και να τον πίστευαν. Ο Αχιλλέας Μπέος όχι μόνο είναι συνομιλητής με τον Παναθηναϊκό εδώ και μερικούς μήνες, αλλά βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του τριφυλλιού προκειμένου να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του Περέα. Χωρίς κανείς να θυμίσει σε όσους του επέτρεψαν την είσοδο στο «Καλαφάτης» ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος πριν από περίπου μία δεκαετία ήταν πρωταγωνιστής σε ένα από τα πιο χυδαία παιχνίδια της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθηναϊκό, που ανάγκασε τον σπουδαίο Ζιλμπέρτο Σίλβα να αναρωτιέται αν αυτό είναι ποδόσφαιρο, που είδαμε τον μεγάλο Τζιμπρίλ Σισέ να δέχεται επίθεση από τον Αχιλλέα Μπέο, που είδαμε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να ακούει… μπινελίκια. Σε ένα ματς που – για όσους δεν έχουν κοντή μνήμη – εξαφανίστηκαν τα ball boys από το γήπεδο και οι παίκτες αναγκάζονταν να κυνηγούν τις μπάλες, οι οποίες ως εκ θαύματος εμφανίστηκαν στο… πολλαπλάσιο όταν το παιχνίδι μπήκε στις καθυστερήσεις του, με τον Ολυμπιακό Βόλου να προηγείται 3-2 και τους ανθρώπους των γηπεδούχων να πετάνε μέσα μπάλες.

Ο Αχιλλέας Μπέος ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής όλου αυτού του σκηνικού ντροπής για το ποδόσφαιρο. Και όχι μόνο «έκρυβε» τα ball boys και «τραμπούκιζε» παίκτες και προπονητές του Παναθηναϊκού, αλλά συνέχισε να δείχνει το ήθος του και μετά το τέλος του αγώνα.

Έγραφαν τα ρεπορτάζ της εποχής:

«Η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Παναθηναϊκού, «άναψε τα αίματα» με τον Αχιλλέα Μπέο να κάνει λεκτική επίθεση στον Δημήτρη Γόντικα, λέγοντας του: «Σας γα…ω όλους»! Η αντίδραση του Γόντικα ήταν άμεση τονίζοντας: «Ο κ. Μπέος να πάει σπίτι του».

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου μετά την λήξη του αγώνα είπε χαρακτηριστικά στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού στην είσοδο των αποδυτηρίων: «Είστε όλοι υπάλληλοι. Σας γα…ω όλους. Έβγαλα την ομάδα play off και θα τα πούμε εκεί».

Νωρίτερα, εμφανίστηκε συναισθηματικά φορτισμένος από τη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου, μίλησε για δίκαιη συμμετοχή στα play-off, ενώ αναφέρθηκε σε… φλώρους που διοικούν.

«Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον πατέρα μου και σε όλο το Βόλο. Τις τελευταίες ημέρες έχω γίνει στόχος. Έχω να πω πως το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα και δεν διοικείται από υπαλλήλους και φλώρους. Εμείς κάναμε σπουδαία δουλειά όλη τη σεζόν, χωρίς λαμογιές, «στησίματα» και άλλα που θέλουν μερικοί να περάσουν προς τα έξω».

Με αυτόν τον παράγοντα, που αποκαλούσε φλώρους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και που μιλούσε με απαξιωτικά σχόλια για τον σύλλογο, αποφάσισαν να συνδιαλέγονται οι νυν παράγοντες του τριφυλλιού.

Σε άλλο δημοσίευμα της εποχής, στην εφημερίδα Sportday που ήταν η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Ελλάδα και με ρεπορτάζ που δεν αμφισβητούνταν, αναφερόταν:

«Τζιμπρίλ, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την ένταση στο τέλος και τις μπάλες. Είναι σπουδαία υπόθεση για μία ομάδα σαν εμάς να μπούμε στα πλέι οφ και να παίξουμε στην Ευρώπη. Θέλω να το καταλάβεις και συγγνώμη αν έγινε κάτι που σε ενόχλησε. Ήταν στην ένταση του αγώνα και δεν έχει κανείς κάτι μαζί σου».

Ο Γάλλος επιθετικός όμως δεν… συγκινήθηκε από τη συγγνώμη του ισχυρού άντρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, καθώς του απάντησε: «Αυτά δεν είναι ποδόσφαιρο. Έτσι θέλετε να κερδίζετε; Είστε ευχαριστημένοι με αυτό;».

Επίσης, ο κύριος Μπέος ζήτησε συγγνώμη και στο Δημήτρη Γόντικα, λέγοντάς του: «Δημήτρη όλα καλά; Αν έγινε κάτι στο τέλος με τις μπάλες που έπεφταν, συγγνώμη. Ήταν στην ένταση του αγώνα».

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού όμως τον ρώτησε: «μίλησες για υπαλλήλους και φλώρους;», με τον Μπέο να του απαντά: «Ναι, ρε, το είπα. Τί θέλετε; Σας γ… και θα σας γ… ξανά στα πλέι οφ».

Ο Μπέος πριν τον αγώνα έλεγε: «Παιδιά, ήρεμα, ε; Δεν παίζετε για κανέναν τίτλο. Να μπούμε μαζί στα πλέι οφ», ενώ στο ημίχρονο ο Γιώργος Καραγκούνης αντέδρασε, λέγοντας: «Τί είναι αυτά, ρε;». Ο Μπέος, ωστόσο, απευθύνθηκε και στο Λέτο: «Τί είναι αυτά, ρε, που κάνεις; Όλο νεύρα και διαμαρτυρίες είσαι. Παίξε ήρεμα, ρε, άντε λες και θα κερδίσεις τίποτα».

Μάλιστα, ο Μπέος απευθύνθηκε και στον Φερέιρα. «Τι κάνουν οι παίκτες σου, ρε μ…; Είναι σημαντικό για μας το παιχνίδι. Θα καταλάβετε τίποτα εσείς που φωνάζετε και διαμαρτύρεστε. Κάντε μας τη χάρη και παίξτε πιο ήρεμα. Τί ήρθατε να κάνετε εδώ;».

Κι όμως, εννιά χρόνια μετά, ένας άνθρωπος που έλεγε στον Δημήτρη Γόντικα, ένα από τα πιο σοβαρά στελέχη που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό, την ατάκα «σας γ… και θα σας γ… ξανά στα πλέι οφ», περνάει την πύλη του προπονητικού κέντρου του Παναθηναϊκού, διαπραγματεύεται με τον τεχνικό του διευθυντή, κάνει… τσάρκα σε όλο το «Καλαφάτης» και κανείς δεν είναι εκεί να του θυμίσει πόσο απαξιωτικά μιλούσε για τον σύλλογο. Απαξιώνοντας οι ίδιοι οι παράγοντες του σημερινού Παναθηναϊκού την ομάδα τους.

Ο Μπέος που έβριζε χυδαία παίκτες όπως ο Σισέ και ο Λέτο, που δεν υπολόγιζε τον πρωταθλητή κόσμου, Ζιλμπέρτο Σίλβα, που έκανε παρατηρήσεις σε έναν προπονητή όπως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, διαπραγματεύεται και συνομιλεί με ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Θυμίζουμε δηλώσεις του Ζιλμπέρτο Σίλβα μετά από εκείνο το ματς – ντροπή για το ποδόσφαιρο στον Βόλο: «Στην Ελλάδα έχω ζήσει κάποια πράγματα για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Εσείς μάλλον είστε συνηθισμένοι γιατί δεν βλέπω να κάνετε τίποτα. Όλοι ξέρουν ότι πρόκειται να ξανασυμβούν. Για μένα είναι πολύ δύσκολο αυτό γιατί έχω συνηθίσει αλλιώς. Όταν συμβαίνουν πράγματα εκτός αγωνιστικού χώρου που δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε άλλα μας επηρεάζουν με κάνουν και αισθάνομαι άσχημα».

Στο ίδιο μήκος ήταν και οι δηλώσεις του Γιόσου Σαριέγκι: «Αυτό που ζήσαμε σήμερα είναι ένα τσίρκο. Δεν γίνεται να παίζουμε κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες. Σίγουρα κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο αλλά σήμερα έγιναν πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω, δεν τα έχω ξαναδεί στο ποδόσφαιρο. Σε ένα σοβαρό πρωτάθλημα αυτά δεν συμβαίνουν».

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν αμφισβήτησε ποτέ και ο ίδιος ο Μπέος. Παραδέχτηκε… ωμά πως έβρισε τον Σισέ, πως πετάγονταν μπάλες στο γήπεδο και μίλησε για έναν Παναθηναϊκό που… ξεφτιλίζετε.

«Να ρωτήσετε τον Σισέ τι του είπα. Διαφωνώ με τον χαρακτήρα του, αλλά αναγνωρίζω την ποιότητά του. Προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι το ματς ήταν ραντεβού με την ιστορία για εμάς. Αν κάναμε δύο λάθη, τρία λάθη, του ζητώ συγγνώμη. Αν πετάξαμε δύο μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, το καταδικάζουμε. Και σε μας έχουν πετάξει και δεν μας άρεσε. Τι να κάνουμε θα προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε. Το παράδειγμα πρέπει να το δείχνει ο μεγάλος. Να τα καταδικάσουν πρώτα αυτού και να κάνουν την αρχή. Όσον αφορά το διάλογο που έγινε στα αποδυτήρια, δεν είδε ο κόσμος τίποτα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Βόλος δεν κέρδισε παλικαρίσια τον Παναθηναϊκό. Τον ξεφτίλισε».

Το ακόμα χειρότερο; Ο Αχιλλέας Μπέος, που μιλούσε για ξεφτίλες, για κατάντια Παναθηναϊκού, που έβριζε παίκτες της ομάδας και παράγοντες, που απειλούσε πως θα γ… όποιον είναι Παναθηναϊκός, έφτασε σε σημείο να ειρωνευτεί ήττα του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκό παιχνίδι τον Αύγουστο του 2011. Όταν ο Παναθηναϊκός είχε χάσει με 4-3 από την Οντένσε, ο Αχιλλέας είχε πει εντός των γραφείων της ΕΠΟ:

«Αλήθεια χθες πόλο έπαιζε ο Παναθηναϊκός; Ήμουν σε διακοπές, σε φυλακές. Δεν ξέρω. Το 4-3 είναι σκορ πόλο».

Το συμπέρασμα, φυσικά, δεν αφορά τον Μπέο που ήταν, είναι και θα είναι μια φιγούρα την οποία ελάχιστοι αποδέχονται στο ποδόσφαιρο. Έτσι κι αλλιώς ο Αχιλλέας όσα χρόνια και αν βρίσκεται στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν κατάφερε να το μάθει. Το συμπέρασμα αφορά τον Παναθηναϊκό και τους ανθρώπους που τον διοικούν.

Και αγγίζει, φυσικά, τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο οποίος για ακόμα μια φορά αποδεικνύει πως δεν έχει την παραμικρή γνώση για τον σύλλογο τον οποίο διοικεί και επιτρέπει σε ανθρώπους που τον έχουν προσβάλλει με χυδαίες εκφράσεις να πατούν το πόδι τους στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού. Ποιος ξέρει; Αύριο – μεθαύριο ίσως φτάσουν σε σημείο και συγχρηματοδότησης. Άλλωστε όλα τα έχουμε δει και όλα τα περιμένουμε. Και από τον Αχιλλέα και από τον Αλαφούζο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ