Τα πέντε σημάδια της… επιστροφής του Παναθηναϊκού

Τα πέντε σημάδια της… επιστροφής του Παναθηναϊκού

Η αλλαγή του Αλαφούζου, η άνοδος του Μπουτσικάρη, το Παναθηναϊκός TV, οι μεταγραφές, οι ανανεώσεις. Πως ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην... κανονικότητα και φιλοδοξεί να γίνει και πάλι αληθινός πρωταγωνιστής.

Αν συγκρίνουμε το φετινό με το περσινό καλοκαίρι του Παναθηναϊκού θα διαπιστώσουμε ένα… χάσμα. Στη νοοτροπία του κλαμπ, στη σκέψη των ανθρώπων του, στις κινήσεις, στα χρήματα. Τότε, το καλοκαίρι του 2019, όλα κινούνταν στα όρια της μιζέριας. Λεφτά για μεταγραφές ελάχιστα. Διοίκηση… εξαφανισμένη. Παρουσία στα κέντρα αποφάσεων ανύπαρκτη.

Τώρα, καλοκαίρι 2020, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σε κάθε επίπεδο. Από την επιστροφή του Αλαφούζου έως τις μεταγραφές και από την κίνηση με το Panathinaikos TV μέχρι τις μεταγραφές. Ο Παναθηναϊκός αλλάζει. Και δείχνει να… επιστρέφει προκειμένου να θυμίζει και πάλι κάτι από… κανονικό Παναθηναϊκό.

Η εμπλοκή Αλαφούζου

Η επιστροφή του Γιάννη Αλαφούζου στην καθημερινότητα της ομάδας δεν είναι πια είδηση. Διότι αυτή η εμπλοκή του σε όλα τα θέματα του συλλόγου κρατάει πια μήνες. Από την παρουσία του σε τηλεδιάσκεψη της Superleague, στην οποία πήγε με προτάσεις για το ποδόσφαιρο και τα τηλεοπτικά του, έως την παρουσία του στο γήπεδο σε παιχνίδια των πλέι οφ, ο Αλαφούζος έστειλε το μήνυμα στον κόσμο ότι πια είναι πίσω στη… δράση.

Το ίδιο «μήνυμα» είχε στείλει και εντός ΠΑΕ, με τις επισκέψεις του στα γραφεία και με την απόφασή του να ανεβάσει το μπάτζετ. Και, παράλληλα, φρόντισε να επικοινωνήσει την επιστροφή του στις καλές σχέσεις με άλλες διοικήσεις. Όπως με του ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο πλέον βρίσκονται και πάλι πολύ κοντά.

Προεδρία Μπουτσικάρη

Εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε πάψει να έχει λόγο και «φωνή» στα κέντρα αποφάσεων. Δεν υπήρχε καν η… διάθεση για κάτι τέτοιο. Και εδώ τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Οι «πράσινοι» όχι μόνο… κατέβασαν υποψήφιο στις εκλογές της Superleague, αλλά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ήταν ο άνθρωπος που διαδέχθηκε τον Μηνά Λυσάνδρου στην προεδρία της Superleague.

Παναθηναϊκός TV

Κι όμως… το τόλμησε. Τα αποτελέσματα βέβαια θα τα γνωρίζουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Κυρίως για το αν ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να επωφεληθεί οικονομικά από την ιστορία του Παναθηναϊκός TV. Και από το πρότζεκτ που αποφάσισε να «τρέξει».

Δεν είναι και λίγο να απορρίπτεις κοντά στα έξι εκατομμύρια ευρώ (5,7 για την ακρίβεια) που σου πρόσφερε η NOVA. Δεν είναι λίγα τα λεφτά αν υπολογίσουμε πως κοντά στα εφτά εκατομμύρια είναι το μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος. Κατευθείαν θα είχε κάνει σχεδόν… απόσβεση με τα λεφτά της NOVA.

Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του συλλόγου πήρε την απόφαση να αρνηθεί την πρόταση και να προχωρήσει το δικό της κανάλι. Ώστε να διαχειρίζεται μόνος του την εικόνα του. Μέχρι και πέρσι τα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο ήταν σαν… νερό σε έρημο για την ΠΑΕ. Όχι από φέτος.

Διαφορετική μεταγραφική πολιτική

Ο Παναθηναϊκός της απαγόρευσης μεταγραφών και της απόκτησης παιδιών κάτω των 23 ετών ανήκει στο παρελθόν. Όπως και ο Παναθηναϊκός των μάξιμουμ 300 χιλιάδων ευρώ συμβολαίων, όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι.

Ο Τσάβι Ρόκα έχει πλέον στα χέρια του ένα μπάτζετ πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχε ο προκάτοχός του. Και μπορεί να προσφέρει πολύ μεγαλύτερα συμβόλαια. Το κάνει. 500.000 ευρώ στον Καρλίτος, άλλα τόσα στον Βιγιαφάνιες, άλλα τόσα στον Αγιούμπ. Μεγάλα συμβόλαια σε Βέλεθ, Αϊτόρ. Και συνεχίζει, αναζητώντας κι άλλους παίκτες που θα τους πληρώσει… αδρά για να τους φέρει. Μια εντελώς διαφορετική κατάσταση σε σχέση με πέρσι.

Κρατάει όσους θέλει

Και φτάνουμε στο τελευταίο κομμάτι. Στο θέμα των ανανεώσεων. Νωρίς στη σεζόν ο Διούδης. Ακόμα πιο πριν ο Κουρμπέλης. Και μόλις τις τελευταίες μέρες δύο παίκτες άκρως σημαντικοί για το ρόστερ. Με γενναίες αυξήσεις και οι δύο. Πρώτα ο Φεντερίκο Μακέντα, που εμφανιζόταν… φευγάτος και είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων και στη συνέχεια ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ένας αμυντικός – βράχος.

Η αίσθηση που προκύπτει είναι πως ο Παναθηναϊκός αλλάζει. Βγαίνει από τη μιζέρια και την εσωστρέφεια και κινείται πλέον με γνώμονα την… κανονικότητα. Μένει να φανεί τι θα κάνει και η ομάδα στο γήπεδο, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την όλη λειτουργία του κλαμπ, αλλά και αν αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς κυρίως από πλευράς Αλαφούζου θα διαρκέσει για πολύ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ