ΑΕΚ : Οικονόμου, η τρίτη φετινή πώληση

ΑΕΚ : Οικονόμου, η τρίτη φετινή πώληση

Η ΑΕΚ παραχωρεί τον Μάριο Οικονόμου στην Κοπεγχάγη και το «10» θυμάται τις φετινές, αλλά και τις παλαιότερες πωλήσεις που έφεραν «ζεστό» χρήμα στα κιτρινόμαυρα ταμεία.

Στον… χάρτη των πωλήσεων συνεχίζει να επενδύει δυναμικά η ΑΕΚ. Ο Μάριος Οικονόμου αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Ένωση, καθώς επετεύχθη συμφωνία με την Κοπεγχάγη για την παραχώρηση του Έλληνα κεντρικού αμυντικού.

Πρόκειται για ένα καλό deal για τους «κιτρινόμαυρους», που θα βάλουν στα ταμεία τους περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο 27χρονος στόπερ δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Μάσιμο Καρέρα για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να κλείνουν ιδανικά το θέμα. Ουσιαστικά, η πώληση του Οικονόμου είναι win-win και για τις δυο πλευρές. Με τον 27χρονο αμυντικό να κατατάσσεται πλέον στο νούμερο «11» των «κιτρινόμαυρων» πωλήσεων.

Με την παραχώρηση του Έλληνα στόπερ, η Ένωση φτάνει τις τρεις πωλήσεις για τη φετινή σεζόν. Από τα Σπάτα αποχώρησαν (με μεταγραφή) φέτος για άλλες… πολιτείες και οι Βασίλης Μπάρκας και Γιώργος Γιακουμάκης. Ενώ, ο Πέτρος Μάνταλος θα ήταν ο τέταρτος της… παρέας, αλλά η μεταγραφή στην Αλ Νασρ χάλασε στο παρά πέντε. Με τον αρχηγό να μένει στην Ένωση.

Να σημειωθεί, πως από τη στιγμή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέλαβε ξανά τα ηνία της ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν φτάσει σε οχτώ πωλήσεις. Μπάρκας, Βράνιες, Μπαρμπόσα, Μπακασέτας, Γιακουμάκης, Άρθο, Ντίντακ, με τον Οικονόμου να γίνεται ο 8ος μετά την επιστροφή της Ένωσης στα μεγάλα «σαλόνια».

Τα φετινά deals

Την εφετινή σεζόν, η Ένωση ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της. Οι «κιτρινόμαυροι» ήρθαν σε συμφωνία με την Σέλτικ για την παραχώρηση του Βασίλη Μπάρκα. Ο Έλληνας τερματοφύλακας αποχαιρέτησε την Ένωση μετά από 111 συμμετοχές και 4 χρόνια και έγινε κάτοικος Γλασκώβης. Με την ΑΕΚ να επιτυγχάνει ένα super deal, βάζοντας στα ταμεία της 5 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ, μπορεί να εισπράξει ακόμη ένα μύριο με τη μορφή μπόνους.

Πολύ ψηλά στις προτιμήσεις της Σέλτικ ο Μπάρκας» - to10.gr

Βεβαίως, δεν ήταν μόνο ο Μπάρκας που κούνησε… μαντήλι από την Ένωση. Ήταν και ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος αποχώρησε από τα Σπάτα και αυτός με μεταγραφή. Οι «κιτρινόμαυροι» αποδέχθηκαν την πρόταση της Φένλο, με τους Ολλανδούς να καταβάλλουν 200.000 ευρώ στην Ένωση για τον Κρητικό επιθετικό. Ο 25χρονος φορ κατέγραψε 48 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ, σημειώνοντας 3 τέρματα.

Τελειώνει του Γιακουμάκη στη Φένλο - to10.gr

Οι παλαιότερες μεγάλες πωλήσεις

Πριν από τον Βασίλη Μπάρκα την… πρωτιά των πωλήσεων την κατείχε για πολλά χρόνια ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Το καλοκαίρι του 2008, η ΑΕΚ ολοκλήρωνε μια εντυπωσιακή πώληση για τα τότε ελληνικά δεδομένα, παραχωρώντας τον νεαρό στόπερ στην ιταλική Τζένοα.

Η ομάδα της Γένοβας προσέφερε 3.8 εκατομμύρια ευρώ, με τον Ντέμη Νικολαϊδη να απαντάει θετικά. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε για 58 ματς με την κιτρινόμαυρη φανέλα και η μεταγραφή στην Τζένοα, του άνοιξε τις… πόρτες για να καθιερωθεί σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Η διαδρομή του Καλαματιανού σέντερ μπακ γνωστή. Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ Βρέμης, Ντόρτμουντ και τελευταία η Αρσεναλ.

Αν έρθει στην Ελλάδα ο Παπασταθόπουλος, προβάδισμα έχει η ΑΕΚ" - inAEK.com

Δύο χρόνια πίσω ήταν ο Όγκνιεν Βράνιες, που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πώληση της ΑΕΚ. Η Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, με τον Βόσνιο στόπερ να είναι ο πυλώνας της «κιτρινόμαυρης» άμυνας. Η Άντερλεχτ είδε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Βράνιες και χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία της 3.2 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Βέβαια, ο Βόσνιος αμυντικός είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από την ΑΕΚ, καθώς επέστρεψε πέρσι, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και… συνέχεια η θητεία του στους «κιτρινόμαυρους».

ΑΕΚ : Έρχεται στην Αθήνα ο μάνατζερ του Βράνιες - to10.gr

Γενικά, η ΑΕΚ έχει παράδοση με τους στόπερ. Οι «κιτρινόμαυροι» επιτυγχάνουν «χρυσά» deals, με τον Σωτήρη Κυργιάκο να είναι ο τέταρτος στη λίστα. Η Λίβερπουλ είχε ξεχωρίσει την περίπτωση του Ελληνα στόπερ και μετέτρεψε το ενδιαφέρον της σε πρόταση. Οι Ρεντς εκταμίευσαν 3 εκατ. ευρώ και απέκτησαν τον Κυργιάκο, τον οποίο η ΑΕΚ είχε πάρει ως ελεύθερο.

1/8/2008 Στην ΑΕΚ ο Σωτήρης Κυργιάκος

Από τις «κιτρινόμαυρες» πωλήσεις, δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο Νάτσο Σκόκο. Ο αγαπημένος «υδραυλικός» των οπαδών της ΑΕΚ, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην χώρα μας, έκανε… παπάδες, εντυπωσιάζοντας συνεχώς με τα ζογκλερικά του. Ένας παίκτης που ακόμα και στα… 40 του να ερχόταν στην Ένωση, θα γκρεμιζόταν το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κάθε του κίνηση, κάθε του γκολ ξεσήκωνε τους πάντες και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί στον διάβα του το επόμενο βήμα. Μετά από 120 ματς και 33 γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είπε αντίο με την ΑΕΚ να εισπράττει 2.8 εκατ. ευρώ από την Αλ Αϊν. Μια ΑΕΚ τότε που αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα, με το «ζεστό» χρήμα των Αράβων να… ανακουφίζει τα κιτρινόμαυρα ταμεία.

Πρόταση της ΑΕΚ σε Σκόκο να παίξει για 6 μήνες!» – Enwsi.gr

Στη λίστα φυσικά φιγουράρουν και άλλοι σημαντικοί παίκτες, που έφεραν αρκετά χρήματα στην ΑΕΚ. Το 2006 ήταν ο Κώστας Κατσουράνης, με τον Έλληνα χαφ να αλλάζει… Αετό. Η Ένωση αποδέχθηκε την πρόταση των 2.3 εκατ. ευρώ της Μπενφίκα και ο Κατσουράνης έγινε Λουζιτανός. Τέλος, μην ξεχνάμε και την περίπτωση του Βασίλη Τσιάρτα, που αποχώρησε για την Σεβίλλη, με τους Ισπανούς να καταβάλλουν 500 εκατομμύρια δραχμές, ήτοι 1.5 εκατ. ευρώ.

1Βασίλης Μπάρκας08/2020Σέλτικ5.000.000
2Σωκράτης Παπασταθόπουλος08/2008Τζένοα3.800.000
3Όγκνιεν Βράνιες07/2018Άντερλεχτ3.200.000
4Σωτήρης Κυργιάκος08/2009Λίβερπουλ3.000.000
5Νάτσο Σκόκο07/2011Αλ Αΐν2.800.000
6Κώστας Κατσουράνης07/2006Μπενφίκα2.300.000
7Βασίλης Τσιάρτας07/1996Σεβίλλη1.500.000
8Ντάνιελ Τόζερ07/2008Γκενκ1.500.000
9Βασίλης Μπορμπόκης07/1997Σέφιλντ Γιουνάιτεντ1.250.000
10Ριβάλντο08/2008Μπουνιοντκόρ1.000.000

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ