Παναθηναϊκός : Ο Αλαφούζος χορεύει στο δικό του ρυθμό

Παναθηναϊκός : Ο Αλαφούζος χορεύει στο δικό του ρυθμό

Και με τη «συμμαχία» και ενάντια στη «συμμαχία». Και μαζί και χώρια με τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει μία διαφορετική στρατηγική στο ποδόσφαιρο αυτή τη φορά…

Εντύπωση έχει προκαλέσει σε πολλούς η σφοδρότητα με την οποία ο Γιάννης Αλαφούζος επιτίθεται στην ΕΠΟ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τα βάζει με την Ομοσπονδία, αλλά προ… «εξυγίανσης» οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Στα πρόσωπα των πρώην προέδρων Γιώργου Σαρρή και Γιώργου Γκιρτζίκη, ο Αλαφούζος έβλεπε ένα σύστημα επιρροής που ευνοούσε τον Ολυμπιακό και εκείνος ισχυριζόταν πως προσπαθούσε να το «καθαρίσει».

Σήμερα, δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο. Η διοίκηση υπό τον Βαγγέλη Γραμμένο όταν εξελέγη τον Αύγουστο του 2017 είχε και τη στήριξη του Γιάννη Αλαφούζου. Ναι μεν πρωτεργάτες της επιβολής της «εξυγίανσης» ήταν ο Ιβάν Σαββίδης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά ο Αλαφούζος είχε συμβάλλει με τον επικοινωνιακό μηχανισμό του.

Συνεπώς, μοιάζει οξύμωρο ο Αλαφούζος να βάλλει με τόση ένταση εναντίον παραγόντων τους οποίους βοήθησε να εγκατασταθούν στο Πάρκο Γουδή… Και όμως συμβαίνει. Παρακάτω, το εύλογο ερώτημα είναι γιατί; Τι μεσολάβησε και ο Αλαφούζος έχει εξοργιστεί με την ΕΠΟ; Τόσο πολύ ώστε διαφοροποιήθηκε από τους δύο «συμμάχους» του, τον Τίγρη και τον Ιβάν; Οι οποίοι δεν ψήφισαν υπέρ του αιτήματος του Αλαφούζου να απέχουν οι εκπρόσωποι της Superleague από την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ορισμό του τελικού του Κυπέλλου «πάνω» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η απάντηση είναι ότι ο Αλαφούζος έχει αποφασίσει να εφαρμόσει πιο αυτόνομη πορεία σε σχέση με την προηγούμενη ανάμειξη του στα ποδοσφαιρικά κοινά. Ο Αλαφούζος θεωρεί ότι η απόλυτη ταύτιση με την προηγούμενη «συμμαχία» δεν τον ωφέλησε τόσο πολύ. Αντίθετα, πολύ σύντομα, μόλις η νέα διοίκηση της ΕΠΟ ανέλαβε καθήκοντα, η συμμαχία μετατράπηκε σε… ο καθένας για τον εαυτό. Και η μεταχείριση του Παναθηναϊκού από τους διαιτητές ή τα όργανα της ομοσπονδίας άλλαξε ελάχιστα…

Για αυτό, ναι μεν ο Αλαφούζος έχει προσεγγίσει τους δύο πρώην «συμμάχους» του, καθορίζουν κοινή στάση στα περισσότερα ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα διαχωρίζει τη θέση του όταν κρίνει ότι τα συμφέροντα του το επιτάσσουν.

Ίσως η καλύτερη περιγραφή των σκέψεων του Αλαφούζου, είναι ότι πλέον είναι υποψιασμένος. Για αυτό, διεκδικεί πιο ενεργό ρόλο, δεν περιορίζεται σε δεύτερο πλάνο όπως στην πρώτη περίοδο της «συμμαχίας» και συνομιλεί με όλες τις ομάδες. Διότι την προηγούμενη φορά, ο Παναθηναϊκός ήταν απομονωμένος και σπάνια το ΔΣ της Superleague θα υιοθετούσε μία πρόταση του, έστω και με οριακή πλειοψηφία.

Αυτή τη φορά ο Αλαφούζος εκμεταλλεύτηκε τις περιστάσεις και τους συσχετισμούς, εξέλεξε πρόεδρο στη Superleague τον στενό συνεργάτη του Λεωνίδα Μπουτσικάρη, συγκρότησε μέτωπο για τα τηλεοπτικά, παρεμβαίνει δυναμικά στις συνεδριάσεις ή στις τηλεδιασκέψεις.  Το κυριότερο, ο Αλαφούζος είναι ευέλικτος στις κινήσεις του και δεν διστάζει να συνασπιστεί με τους αντίθετους πόλους. Όπως με τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση των τηλεοπτικών ή με τον Ολυμπιακό για την επίθεση στην ΕΠΟ.

Πλέον, ο Αλαφούζος δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένος για κανέναν και φροντίζει να το δείχνει. Συγχρόνως, προασπίζοντας και προωθώντας τα δικά του συμφέροντα. Τώρα, ο Αλαφούζος κρίνει ότι η ΕΠΟ βλαπτικά για τη Superleague και επιτέθηκε κατά μέτωπο. Αύριο, εάν χρειαστεί θα αλλάξει άποψη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ