ΑΕΚ : Last Dance πριν την «Αγιά Σοφιά»

ΑΕΚ : Last Dance πριν την «Αγιά Σοφιά»

Πέρσι, η ΑΕΚ βίωσε έναν... εφιάλτη. Εγκληματικά λάθη οδήγησαν την ομάδα εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από τις πρώτες αγωνιστικές. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους αυτή την περίοδο και είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα χρόνο πριν την ιστορική επιστροφή στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Η φετινή σεζόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ιστορική για την ΑΕΚ. Θα αναρωτιέστε τώρα το γιατί. Η απάντηση είναι εύκολη. Αυτή η χρονιά θα είναι και η τελευταία της Ένωσης στο Ολυμπιακό Στάδιο ή αλλιώς… Νταχάου.

Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, οι «κιτρινόμαυροι» ετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή στα ιερά τους χώματα. Κάτι που θα γίνει την αγωνιστική περίοδο 21/22. Η «Αγιά Σοφιά» ολοκληρώνεται σιγά-σιγά με την ΑΕΚ να περιμένει πως και πως την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέχρι τότε όμως, υπάρχει η φετινή χρονιά. Με την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα να θέλει να εμφανιστεί σαφώς πιο δυνατή από την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ο εφιάλτης της περσινής χρονιάς

Βιβλίο ολόκληρο μπορεί να γράψει κανείς για την ΑΕΚ της περσινής σεζόν. Με τον Μιγκέλ Καρντόσο στην άκρη του πάγκου, η Ένωση ξεκίνησε καταστροφικά την χρονιά και ο Πορτογάλος τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν από την πρώτη κιόλας αγωνιστική! Η εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη, ξεχείλισε το… ποτήρι των απογοητευτικών εμφανίσεων, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να τελειώνει στο ίδιο βράδυ τόσο τον Μιγκέλ Καρντόσο, όσο και τον Νίκο Λυμπερόπουλο, που έφερε στην Αθήνα τον 48χρονο τεχνικό.

AEK: Η δύσκολη εξίσωση του Καρντόσο - to10.gr

Τα ηνία της Ένωσης ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου, συμμαζεύοντας την κατάσταση. Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίασαν καλύτερη εικόνα, έκαναν κάποιες νίκες και πήραν τα πάνω τους. Μέχρι ένα σημείο όμως. Κάποια συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, ανέτρεψαν την κατάσταση και έδειξαν πως το ποτάμι δεν έχει γυρισμό. Το κάζο κόντρα στον Παναθηναϊκό και η ήττα στην Κρήτη από τον ΟΦΗ, οδήγησαν στην έξοδο τον Έλληνα τεχνικό. Με τον Μάσιμο Καρέρα να γίνεται ο τρίτος προπονητής της περσινής «κιτρινόμαυρης» χρονιάς.

Ο Ιταλός προπονητής… κούμπωσε από την πρώτη στιγμή στην ΑΕΚ και το ένα θετικό αποτέλεσμα διαδεχόταν το άλλο. Με τον Καρέρα στην άκρη του πάγκου, η Ένωση βρήκε τη… χαμένη της ταυτότητα. Με άμυνα απο ατσάλι και με μάτι που… γυάλιζε, η Ένωση έπαιρνε αυτό που ήθελε, παίζοντας κατά διαστήματα και ωραίο ποδόσφαιρο.

Οι κιτρινόμαυροι με τον Ιταλό στο τιμόνι, σημείωσαν 9 νίκες, αναδείχθηκαν 3 φορές ισόπαλοι, ενώ κατέγραψαν μόλις μια ήττα. Στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Έτσι, έφτασαν στα playoffs, με την ΑΕΚ να μην καταφέρνει τελικά να εξασφαλίσει το εισιτήριο του Champions League. Με ρεκόρ 5-3-2, η Ένωση τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, πίσω απο Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Τελικός απολογισμός: 20 νίκες-9 ισοπαλίες- 7 ήττες και 69 πόντοι. Με 59-32 γκολ.

Καρέρα : «Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε» - to10.gr

Αυτοί που ήρθαν και αυτοί που κούνησαν… μαντήλι

Ανακατατάξεις υπήρξαν στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ, αλλά όχι και πολλές. Από τα Σπάτα, αποχώρησαν για άλλες… πολιτείες οι Βασίλης Μπάρκας, Γιώργος Γιακουμάκης και Μάριος Οικονόμου. Οι τρεις παίκτες πουλήθηκαν στις Σέλτικ, Φένλο και Κοπεγχάγη αντίστοιχα. Νίκλας Χουλτ και Βίκτωρας Κλωναρίδης έφυγαν ως ελεύθεροι από την ΑΕΚ, ενώ ολοκληρώθηκαν οι δανεισμοί των Σέρχιο Αραούχο και Όγκνιεν Βράνιες.

Πάμε και στα νέα πρόσωπα, με την Ένωση να προχωράει σε έξι μεταγραφικές κινήσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν ως ελεύθερους του Ενομπακάρε, Ανσαριφάρντ, Ινσούα και Ιατρούδη, ενώ αγόρασαν τα δικαιώματα του Χνιντ από την Σφαξιέν και του Καρακλάιτς από την Προλετέρ της Σερβίας.

Ανσαριφάρντ : «Να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ΑΕΚ» - to10.gr

Το αστέρι του Δικεφάλου 

Αστέρι της ΑΕΚ θεωρείται ο Μάρκο Λιβάγια, που προετοιμάζεται για την τέταρτη χρονιά του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο 27χρονος επιθετικός προέρχεται από την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, με τον Κροάτη να μετράει 15 γκολ και 12 ασίστ σε 41 συμμετοχές.

O Κροάτης φορ είναι καταλύτης στο παιχνίδι της ΑΕΚ και έχει αποδείξει πολλάκις πως μπορεί να ηγηθεί. Στην καλή του μέρα, μπορεί να κάνει άνω-κάτω οποιαδήποτε άμυνα του πρωταθλήματος. Ο Λιβάγια είναι αποφασισμένος να πάρει και φέτος από το… χεράκι την ομάδα του Μάσιμο Κάρερα. Ωστόσο, για την ΑΕΚ «καίει» το θέμα του συμβολαίου του, με τους ανθρώπους της Ένωσης να ευελπιστούν σύντομα να βγει… λευκός καπνός από την υπόθεση.

ΑΕΚ : Κατέθεσε πρόταση ανανέωσης στον Λιβάγια | to10.gr

Ο φετινός στόχος

ΑΕΚ είσαι, για πρωτάθλημα πας. Αυτός είναι ο μοναδικός κιτρινόμαυρος στόχος. Μετά από δύο χρόνια, η Ένωση θέλει να επιστρέψει στον… θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το 13ο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη και δε θέλει να ζήσει τον… εφιάλτη των προηγούμενων δύο χρόνων.

Θα ήταν καταστροφικό για την Ένωση, να έμενε για ακόμη μια φορά, εκτός πρωταθλήματος από τον Νοέμβρη. Τόσο για την εικόνα της, όσο και για την ένδοξη ιστορία της. Αν η ΑΕΚ δεν κατακτήσει τον εφετινό τίτλο, τουλάχιστον να παραμείνει στην… κούρσα μέχρι και την τελευταία στροφή του πρωταθλήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξέρουν πως έχουν δύσκολο δρόμο μπροστά τους, ωστόσο η ομάδα του Καρέρα είναι μαθημένη στα δύσκολα και δείχνει πως μπορεί να αντέξει την πίεση. Και είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ, το γεγονός πως ξεκινάει το πρωτάθλημα με τον κόουτς της περσινής σεζόν. Τελευταία φορά, που έγινε αυτό ήταν το 2017. Και άπαντες γνωρίζουν την κατάληξη εκείνης της χρονιάς για την Ένωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ